skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

گزارش سالانه آبان‌تتر: ۱۰ درصد معاملات صرافی به تتر اختصاص دارد

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

صرافی آبان‌تتر

گزارش سال ۲۰۲۲ صرافی رمزارزی آبان‌تتر نشان می‌دهد که تعداد کاربران این صرافی ۲ برابر شده است و ۱۰ درصد تمام معاملات روی این بستر منحصرا در اختیار تتر بوده‌است.

به گزارش پیوست، بعد از استیبل‌کوین تتر بیشترین ارزهای  دیجیتالی معامله شده شیبا، بیبی‌دوج و ترون بوده‌است، حتی شیبا در یک ماه تعداد تراکنش‌های بیشتری نسبت به تتر ثبت کرده است. روی این صرافی حدود ۳۰۰ ارز دیجیتالی معامله می‌شود.

نسبت معاملات تتر در آبان‌تتر

در بخش پیشتیبانی هم گزارش آبان‌تتر نشان می‌دهد در کنار رشد ۲ برابری تعداد کاربران علاوه‌بر افزایش تعدادی اعضای تیم پشتیبانی، با تمرکز روی بهبود‌های سایت و تولید محتوای آموزشی، نیاز کاربران برای مراجعه به پشتیبانی کاهش یافته است.

تعداد کاربران صرافی آبان‌تتر

همچنین گزارش آبان‌تتر در بخش توسعه محصول نشان می‌دهد این صرافی در سال ۲۰۲۲ پیشرفت‌هایی مانند افزایش تعداد ۳۳ شبکه واریز و برداشت، احراز هویت هوشمند برای کاهش زمان انتظار کاربران یا سطح‌بندی کارمزدها را در پلتفرم خود داشته است.

وضعیت توسعه محصول آبان‌تتر

میانگین سنی مدیران آبان‌تتر ۳۳ و کارمندان ۲۸ اعلام شده است که در این بین ۷۰ درصد نیروی انسانی این صرافی را آقایان تشکیل می‌دهند. برنامه‌های آبان‌تتر برای سال ۲۰۲۳ هم شامل ارائه ولت مستقل به نام آبان ولت، افزایش تعداد توکن‌های پشتیبانی شده به ۷۰۰ عدد و اضافه شدن قابلیت‌هایی مانند ارائه وام و استیکینگ در کنار دیگر ویژگی‌ها است.

پنل رویداد صرافی آبان‌تتر در مورد رگولاتوری

در پنلی که در حاشیه رونمایی از گزارش سال صرافی ارز دیجیتال آبان تتر برگزار شد فعالان اکوسیستم رمزارزی از صدور اینماد بدون ستاره غیرقابل درج در سایت استقبال کردند و حضور تشکل‌های بخش خصوصی برای تشخیص صلاحیت این صرافی‌ها را نقطه قوت این طرح عنوان کردند.

طبق طرحی که قرار است مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اجرا کند، هر کدام از کسب‌وکارهای فعال در حوزه رمزارز با داشتن معرفی نامه‌ای از انجمن فین‌تک، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و انجمن بلاک‌چین می‌توانند نماد بی‌ستاره مخصوص صرافی‌های رمزارزی را دریافت کنند.

به گفته مدیرعامل انجمن بلاک‌چین، عباس آشتیانی این روش از سال ۲۰۱۷ در حال اجرا در کشورهایی مانند سنگاپور، آلمان، انگلیس و سوییس است.

آشتیانی معتقد است: شکل‌گیری روحیه تنظیم‌پذیری در بین کسب‌وکارهای حوزه ارزهای دیجیتال در سال‌های گذشته بسیار خوب اتفاق افتاده است و اگر به گذشته برگردیم حتی در مورد مسئله احرازهویت بین کسب‌وکارها توافق جامعی وجود نداشت.

از نظر آشتیانی حاکمیت به اشتباه بانک مرکزی را مسئول تنظیم‌گری حوزه رمزارز شناسایی کرده و او را مخاطب قرار داده است. او گفت: بانک مرکزی موجودیتی محافظه‌کار است که در هیچ‌جای دنیای وظیفه تنظیم‌گری این حوزه را ندارد. از نظر او حوزه‌ رمزارزها حوزه‌ای چابک و متغییر است که واگذاری تنظیم‌گری قوانین به بانک مرکزی نتیجه‌ای جز رفع مسئولیت این نهاد تاکنون نداشته‌است.

او تاکید کرد که در نهایت فعالیت تشکل‌های این و استمرار فعالیت آنها موجب شد تا با استفاده از پایگاه داده سازمان توسعه تجارت الکترونیکی وایت‌لیستی برای کسب‌وکارهای این حوزه تعریف شود.

دبیر انجمن فین‌تک، مصطفی امیری نیز در ادامه پنل و درمورد فضای شکل‌گرفته بین اکوسیستم و حاکمیت گفت: حاکمیت به ری‌اکشن ندادن عادت کرده است. حاکمیت در شرایط نامساعد شروع به اعمال ممنوعیت می‌کند و این رفتار فضا را به سمت محدودیت می‌برد.  امروز می‌توان گفت شرایط اکوسیستم ارزهای دیجیتال به نحوی تغیر کرده است که می‌توان در فضای شکل‌گرفته مذاکره کرد و روند روبه‌رشدی را متصور شد.

در ادامه رضا قربانی، رئیس کمیسیون فین‌تک نصر تهران گفت: هیچکدام از نهادهای فعلی توانایی رگولاتوری را ندارند و برای تنظیم‌گری این حوزه باید نهاد دیگری تشکیل شود. طبق گفته او تا چند سال پیش صحبت کردن و پرداختن به تعامل فعالان رمزارز با رگولاتور بسیار دشوار اما امروز به این نقطه رسیده‌ایم که می‌توان صحبت و برای مشکلات راه‌حل ارائه داد. ما از بلک‌لیست برای کسب‌وکارهای این حوزه به سمت وایت‌لیست رفته‌ایم. اما باید در نظر داشت که وایت‌لیست نباید از ورود کسب‌وکارهای جدید و نوزایی اکوسیستم جلوگیری کند.

مهدی فاطمیان، رئیس انجمن فین‌تک در مورد اینماد بدون ستاره و غیرقابل درج در سایت ضمن «بی‌نماد» خواندن آن گفت: انجمن فین‌تک یکی از مخالفان اینماد بوده است اما با توجه به مشکلاتی که برای صرافی‌ها رمزارزی به دلیل نداشتن اینماد بوجود آمده است، مذاکرات را شروع کردیم که نتیجه آن واگذاری بررسی چک‌لیست‌ها و رعایت الزامات به صنف‌های این حوزه بود. قدم مثبتی که شروع سلف‌رگولیشن است.

او ادامه داد: تا سال ۱۴۰۰ رویکرد ممنوعیت کامل این حوزه بود اما به تدریج فضا به سمت تعامل بیشتر رفت. این حوزه در زمان‌هایی تا ۱۵ هزار میلیارد تومان در این حوزه پول جابه‌جا می‌شد پس طبیعتا این اعداد نگرانی‌هایی هم برای حاکمیت بوجود می‌آورد. هرچند هیچ نهادی صلاحیت تنظیم‌گری این حوزه را ندارد اما باید توجه داشت در موارد نظارتی شرکت‌ها می‌توانند الزامات مد نظر را رعایت کنند و نیازی به تشکیل نهاد دیگری برای تنظیم‌گری این حوزه نیست که بعدتر شرایط مشابه پرداخت‌یاری بوجود آید. می‌توان با دستورالعمل‌ها، چهارچوب‌ها یا الزامات بدون نیاز به نهاد رگولاتوری نگرانی‌های موجود را برطرف کنیم.

موضوع مالیات هم به عنوان یکی از اخبار داغ این روزها بررسی شد و هیچ‌کدام از اعضای پنل مالیات را نشانه‌ای از رسمیت بخشیدن به این حوزه نمی دانستند، چراکه شرکت‌های ثبت شده در این حوزه در طول فعالیت خود، مالیات بردرآمد پرداخت کرده‌اند و موضوع امروز که مالیات بر عایدی سرمایه است می‌تواند به عنوان محلی برای درآمد دولت، جذابیت داشته باشد.

https://pvst.ir/evs

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو