فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۶ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
۱۲ درصد سهام شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد با نماد پیپاد در بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد.
به گزارش پیوست، پرداخت الکترونیک پاسارگاد که محصولاتی همچون پایانه فروش، پرداختیاری و درگاه اینترنتی را ارائه میدهد، امروز (۱۶ فروردین) با عنوان پیپاد که نام کیفپول الکترونیکی بانک پاسارگاد است در بازار سرمایه عرضه شد.
مسیح مشهدی تفرشی، مدیرعامل شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد در مراسم عرضه اولیه پیپاد و در جمع خبرنگاران گفت: حدود یک سالونیم است که با تلاشهای فناپ و پرداخت الکترونیک و همکاری بورس به دنبال این هستیم که وارد بورس شویم. پس از این تلاشها اکنون توانستهایم به عنوان ششصدویکمین شرکت وارد بازار سرمایه شویم.
مدیرعامل پرداخت الکترونیک پاسارگاد با بیان این که وضعیت این شرکت در سه سال گذشته مطلوب بوده است گفت: رشدیابندهترین شرکت PSP در سه سال گذشته بودیم به طوری که سال قبل رتبه نهم را داشتیم اما اکنون از لحاظ مبلغ تراکنش رتبه سوم را به دستآوردهایم. علاوه بر این، رتبه اول تعداد تراکنشهای دستگاههای پوز فعال را دارا هستیم.
به گفته مدیرعامل پرداخت الکترونیک پاسارگاد، رتبه اول تعداد دستگاههای پوز فعال یعنی این شرکت بیست درصد سهم مارکت در حوزه پذیرندگان را در اختیار دارد.
او ادامه داد: در کشور ترکیه حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار پوز در کل کشور توسعه داده میشود در حالی که پرداخت الکترونیک بانک پاسارگاد با دو میلیون پوز این سرویس را به هموطنان ارائه میکند.
مشهدی تفرشی با اعلام این که شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد قرار است به زودی رسانه آرپا را معرفی کند که به انتشار اخبار فینتکی خواهد پرداخت گفت: برنامه افزایش سرمایه هم در آینده خواهیم داشت. امیدوارم در نوروز سبز با نماد بورس سبز شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد روند سبزی داشته باشد. قول میدهم شرکتهای قبلی، پرداخت الکترونیک پاسارگاد را هیچگاه فراموش نکنند چرا که ما برنامههای ویژهای با رسانه آرپا برای دیگر شرکتهای بورسی خواهیم داشت.
پیپاد تا پیش از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ با نام کیپاد که نشان تجاری کیفپول الکترونیکی بانک پاسارگاد بود، فعالیت میکرد. کیپاد فعالیت خود را در سال ۱۳۹۶ در مشهد آغاز کرد و علت تغییر نام آن به پیپاد، تغییر استراتژیک مدل پرداخت این ابزار پرداخت عنوان شد. تراکنشهای کیپاد مبتنی بر NFC بود و تصمیم بر آن شد که تراکنشهای پیپاد مبتنی بر پرداختهای آنلاین و هوشمند باشد. همچنین مدیران این برنامه گفته بودند که در پیپاد قصد دارند به ازای هر کاربر سرویس خاصی به او پیشنهاد دهند.
پیپاد از فروردین سال ۱۳۹۹ تا بهمن ۱۴۰۱، براساس مبلغ تراکنش جایگاه سوم را در میان PSPهای کشور به دست آورد. از لحاظ تعداد تراکنش نیز به رتبه چهارم بین بقیه PSPها رسیده است.
براساس آن چه پرداخت الکترونیک پاسارگاد در کدال درباره درآمد سالانه خود منتشر کرده است، درآمد این شرکت از کارمزد تراکنشها در فروردین سال ۱۴۰۱، ۳۵ میلیارد و شش میلیون و ششصد هزارتومان بوده است و در پایان بهمن ماه سال گذشته با رشدی ۵۷ درصدی به ۵۵ میلیارد تومان رسید.
مجموع درآمد این شرکت از فروش پین و اعتبار نیز از ابتدای فروردین ۱۴۰۱ تا پایان بهمن ماه به بیش از دو هزار و ۱۴۴ میلیارد و ۱۶۹ میلیون تومان رسید. علاوه بر این، پرداخت الکترونیک پاسارگاد از پشتیبانی پایانههای فروش نیز در طول سال گذشته بیش از ۶۱۶ میلیارد تومان کسب کرد.
طی عرضه اولیه این نماد، حداکثر ۵۰۰ سهم به هر کد حقیقی و حقوقی با قیمت مبنای ۵۰۰۰ ریال تخصیص یافت. تعداد سهمهای عرضه شده که ۱۲ درصد از کل سهام پرداخت الکترونیک پاسارگاد را تشکیل میداد، ۳۶۰ میلیون است.