یازدهمین جشنواره فناوری اطلاعات: هوش مصنوعی، طلای اقتصاد مدرن
هوش مصنوعی، با بهینهسازی سه عنصر کلیدی؛ اطلاعات، منابع، و نیروی انسانی، فرصتی ارزشمند برای…
۱ بهمن ۱۴۰۳
۱۱ فروردین ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۴ فروردین ۱۴۰۲
طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس، پس از رفت و برگشتهای طولانیمدت میان مجلس و شورای نگهبان، بنا بر گفته یکی از نمایندگان مجلس به شکل آزمایشی فعال شده است. در حال حاضر، رأی نمایندگانی که برای عضویت در این طرح داوطلب شدهاند، در سامانه شفافیت آرای نمایندگان مجلس، در دسترس عموم قرار گرفته است.
به گزارش پیوست، در میانه مجلس دهم، طرح شفافیت آرای نمایندگان مطرح شد اما تا پایان این دوره با وجود ارائه سه طرح پیشنهادی این طرح به مرحله تصویب قانونی نرسید. ناکامی مجلس دهم در تصویب این طرح، به وعدهای پررنگ در میان وعدههای نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم تبدیل شد. اما وقتی نوبت به تصویب طرح شفافیت آرا رسید این طرح در ۱۵ بهمن ۹۹ نتوانست دو سوم رأی نمایندگان را به خود اختصاص دهد و بنابراین از دستور کار مجلس خارج شد.
مخالفت نمایندگان مجلس یازدهم با طرح شفافیت آرا نمایندگان مسیر طرح شفافیت آرا را به سمت طرحی کلانتر برد، این بار نمایندگان مجلس که با شفافیت آرای خود مخالفت کردند به طرح شفافیت قوای سهگانه رأی دادند. در ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ کلیات طرح شفافیت قوای سهگانه در پنج ماده به تصویب رسید و پس از آن نیز طرح شفافیت آرای نمایندگان در ۱۳ خرداد در مجلس اعلام وصول شد.
با این حال، طرح شفافیت قوای سهگانه به یکی از طرحهای اختلافبرانگیز مجلس یازدهم تبدیل شد و همچنان در میان اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان، بنا بر گفته محسن پیرهادی، رئیس کارگروه طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر دستگاهها تا اعلام نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف است. در اواخر سال گذشته برخی نمایندگان مجلس نسبت به پیگیری طرح شفافیت قوای سهگانه و اجرای شفافیت آرای نمایندگان در صحن علنی مجلس تذکر دادند.
تا اینکه مالک شریعتی نیاسر، نماینده مردم تهران، در صفحه توییتر خود از راهاندازی سامانه شفافیت آرای نمایندگان به صورت آزمایشی خبر داد. البته این نماینده مجلس اجرای رسمی این طرح را منوط به ابلاغ قانون شفافیت قوای سهگانه دانسته است.
در حال حاضر، نتایج آرای نمایندگان مجلس از تاریخ ۲۱ اسفند سال گذشته تاکنون در دسترس قرار گرفته و جزئیات آرا درباره چهار گزارش و سه پیشنهاد از سوی نمایندگان قابل مشاهده است. همچنین در مجموع تاکنون ۷۹ نماینده داوطلبانه به این طرح پیوستهاند و انتظار میرود تا تصویب و ابلاغ این قانون این تعداد افزایش یابد.