skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کارن کراد برای تامین سرمایه جمعی و تعامل درست با رگولاتوری تلاش می‌کند

۱۱ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

کارن کراد سامانه تامین مالی و سرمایه گذای، در تلاش است که با وجود محدودیت‌های رگولاتوری، تامین مالی جمعی را  به عنوان یک روش رسمی تامین مالی در کشور پررنگ کند.

به گزارش پیوست، علیرضا آقا احمدی، مدیر تامین مالی شرکت کارن کراد معتقد است:« کرادفاندینگ نیامده که شعبه دومی از بانک باشد و سخت‌گیری‌های عجیب و غریب سیستم بانکی را داشته باشد. چیزی که اهمیت دارد این است که سخت‌گیری در بهینه ترین حالت خودش باشد و از طرفی سختگیری تضمین بانک ها را نداشته باشد.»

او در رابطه با فعالیت‌های کارن کراد می‌گوید: «کارن کراد چند بخش گوناگون دارد که عمدتا در حوزه‌های تامین مالی و سرمایه‌گذاری  برای شرکت‌های درحال توسعه, دانش‌بنیان و نوپا فعالیت می‌کند. درحال حاضر بخش بیشتر فعالیت‌هایمان مبتنی بر تامین مالی جمعی است که این یک روش نوینی است که از سال ۹۸ وارد بازار سرمایه کشور شده و درحال حاضر عمده تمرکز ما روی این حوزه است و از طریق این روش برای شرکت‌های درحال توسعه تامین مالی می‌کنیم.»

آقااحمدی همچنین در رابطه با  نقش کارن کراد می‌گوید: «ما با ۲ نوع مخاطب در تامین مالی جمعی مواجه هستیم؛ مخاطب سرمایه پذیرو مخاطب سرمایه گذار. درواقع کاری که ما درکارن می‌کنیم ارتباط دادن این دو مخاطب به یکدیگر است. درعین حال یک سری امور دیگر را هم انجام می‌دهیم مثلا آینده نگری و ارزیابی بازار و بیزینس, همچنین نظارت براجرا از وظایف مهم کارن است.»

آقا احمدی دررابطه با تفاوت کارن کراد با کارگزار بورس هم معتقد است:« کارگزار بورس صرفا معامله را جوش می‌دهد و کارمزدش را می‌گیرد اما ما به دلیل اینکه سعی داریم اعتماد سرمایه گذار و سرمایه پذیر را کسب کنیم طبیعتا شرح وظایف گسترده‌تری داریم و مهم‌تر از همه اینکه حمایت از افراد سرمایه پذیر را به شکل جدی دنبال می‌کنیم.»

او همچنین ادامه داد:«در بحث تامین مالی جمعی مشکل اصلی ما رگولاتوری است, اگرچه تامین مالی جمعی در دنیا تقریبا از سال ۲۰۰۸ با کاربرد گسترده‌ای استفاده می‌شد اما در ایران این فرایند با تاخیر شروع شد. آن دوره که شورای عالی بورس دستورالعمل را صادر کرد ما در فرایند قانونگذاری دخیل بودیم و طبیعتا بحث‌های رگولاتوری یکی از بحث‌های خیلی مهم بود و درادامه مسیر مشکل قانع کردن سرمایه‌گذاران برای ورود به این بازار یکی دیگر ازچالش‌هایمان بود. طرح‌های اولمان در بازار ساختارنیافته‌ای مطرح شد و هنوز اعتماد به حد کافی شکل نگرفته بود اما به تدریج وقتی طرح‌ها ارزیابی شد دیدیم که می‌شود سرمایه گذاری  مشارکتی داشت و تقسیم سود مشترک برای سرمایه گذار و سرمایه پذیر قابل اجرا است. به‌تدریج این اعتماد بیشتر شد و درحال حاضر اولویت اصلی ما این است که تامین مالی جمعی به عنوان یک روش رسمی تامین مالی در کشور شناخته شود زیرا به قدر کفایت هنوز دیده نشده است.»

علیرضا آقا احمدی توضیح داد که درحال حاضر حدود ۱۵۰۰ سرمایه‌گذار دارند و میانگین عدد سرمایه آنها حدود ۴۴ میلیون است. او در این باره گفت:« بازار سنتی هنوز کامل اعتماد نمی‌کند. وقتی پدیده اقتصادی جدیدی ظهور می‌کند زمان زیادی طول می‌کشد که افراد را وادار به سرمایه‌داری کند. باید اضافه کنم که امسال بزرگترین طرح تامین مالی جمعی کشور را داشتیم که صادرات غیر نفتی بود.»

او در پایان اضافه کرد :«در سال ۹۸ بحث مجوزدهی در تامین مالی جمعی شروع شد و از سال ۹۹ اولین مجوزها صادر شد که شرکت ما توانست به اولین پروژه تامین مالی که متعلق به یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی بود دست یابد و این تامین مالی را انجام دهد. بازار تامین مالی جمعی در سال ۹۹ زیر پنج میلیارد تومان بود اما به مرور زمان به واسطه تبلیغاتی که شد این بازار در سال ۱۴۰۰ پرش چشم‌گیری داشت.»

https://pvst.ir/ec0

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو