رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۲۴ بهمن ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
به گفته مدیرعامل بایننس رگولاتوری امور مالی نیویورک به پکسوس (Paxos)، شرکت صادر کننده رمزارز پایدار بایننس (BUSD)، دستور داده تا صدور این رمزارز پایدار را متوقف کند. رگولاتوری نیویورک و شرکت پکسوس نیز در بیانیههای جداگانهای این خبر را تایید کردهاند. به گفته مدیرعامل بایننس در نتیجه این دستور سرمایه بازار BUSD روند نزولی میگیرد.
به گزارش پیوست، اداره خدمات مالی ایالت نیویورک (NYDFS) روز دوشنبه در هشداری به مصرفکنندگان گفت: «در نتیجه چند مشکل حل نشده در زمینه رابطه پکسوس با بایننس» صدور BUSD توسط این شرکت باید متوقف شود.
رمزارزهای پایدار با قیمتی به موازات یک ارز رایج (Fiat) صادر میشوند و BUSD همانند بسیاری از رمزارزهای پایدار دیگر برابر با قیمت دلار است. رمزارزهای پایدار یا از پشوانه داراییهای واقعی برخوردارند و یا به صورت الگورتیمی عرضه و تقاضا را به صورتی تنظیم میکنند که ارزش آنها همواره برابر با دلار باشد.
پکسوس در وبسایت خود مدعی شده که رمزارز پایدار بایننس به پشوانه پول نقد و خزانه ایالات متحده صادر میشود.
در پی صدور این حکم ژانگپنگ ژائو (CZ)، مدیرعامل بایننس روز دوشنبه در توییتر خود اعلام کرد که از این پس «سرمایه بازار BUSD همواره با گذشت زمان کاهش پیدا میکند». وی افزود که شرکت پکسوس به بایننس اطینان داده این دارایی به طور کاملا با ذخایر بانکی پشتیبانی میشود.
پکسوس در بیانیهای گفت: «از ۲۱ فوریه پکسوس صدور توکنهای جدید BUSD را طبق دستور اداره خدمات مالی نیویورک و با همکاری نزدیک آنها متوقف میکند اما این اقدام به معنای پایان رابطه این شرکت با بایننس بر سر رمزارز پایدار BUSD نیست.»
پکسوس میگوید این رمزارز پایدار که مبتنی بر بلاکچین اتریوم صادر میشود از پشوانه داراییهای واقعی برخوردار است و براساس آخرین گزارش این شرکت در ۳۱ ژانویه از حدود ۱۶ میلیارد دلار پشوانه برخوردار است.
با وجود نقش پررنگ پکسوس در صدور BUSD، اما این شرکت تنها صادر کننده رمزارز پایدار BUSD نیست و صرافی بایننس نیز یکی از صادرکنندگان است.
بخشی از BUSD که توسط صرافی بایننس صادر میشود تحت نظارت NYDFS نیست و مستقلا توسط این صرافی و در بلاکچینهایی به جز اتریوم صادر میشود. به عبارت دیگر، بایننس میتواند براساس یک BUSD صادر شده توسط پکسوس، معادلی را در بلاکچین دیگری (همچون بلاکچین بایننس) صادر کرده و توکن اولیه را فریز کند.
اقدام اداره خدمات مالی نیویورک تازهترین تلاش رگولاتوری برای نظارت بیشتر بر صنعت نوپای کریپتو محسوب میشود. کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا نیز هفته گذشته برسر اتهامات صدور و فروش بدون ثبت رمزارز از سوی صرافی کراکن (Kraken) در پلتفرم استیک کریپتو این صرافی به توافق رسید.
ایالت نیویورک به عنوان یکی از مراکز مهم امور مالی تا به امروز نقش مهمی در نظارت بر صنعت کریپتو ایفا کرده است. نیویورک اولین ایالتی بود که در سال ۲۰۱۴ مجوزی را برای یک شرکت رمزارزی صادر کرد. پکسوس نیز یکی از شرکتهایی است که مجوز بیتلایسنس (BitLicense) را از این ایالت دریافت کرده است. اداره خدمات مالی نیویورک در ماه ژانویه اقدام دیگری را علیه کوینبیس، بزرگترین صرافی رمزارزی آمریکا، آغاز کرد.
با این حال گزارشها حاکی از آن است که گستره این اقدام حقوقی فراتر از ایالت نیویورک است. والاستریت ژورنال در گزارشی به نقل از منابع گمنام خود اعلام کرده است که کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) هم پیش از این درمورد احتمال اقدام حقوقی به شرکت پکسوس هشدار داده و مدعی شده که رمزارز پایدار BUSD حکم اوراق بهادار ثبت نشده را دارد.
این کمیسیون هنوز به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی نداده است.
CZ در توییتر خود در همین رابطه نوشت: «اگر BUSD از سوی دادگاه به عنوان اوراق بهادار تشخیص داده شود تاثیر بسزایی بر روند توسعه (یا عدم توسعه) صنعت کریپتو در چنین حوزههای قضایی دارد.»