skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کسب‌و‌کار

تحریریه پیوست

سرمایه‌گذاری خطرپذیر ۱۰۰ میلیاردی گروه توسعه ملی

تحریریه پیوست

۲۹ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

گروه توسعه ملی برای طرح‌های برگزیده در رویداد نوآوری باز (ملی تک) ۱۰۰ میلیاردتومان سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی انجام خواهد داد.

به گزارش پیوست، اولین رویداد نوآوری باز گروه توسعه ملی با همکاری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. در این نشست از پلتفرم نوآوری باز که بستری برای تعامل با مبدعین و مخترعین، دانشگاهیان و اصناف در حل مسائل چند رشته‌ای از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر است رونمایی شد.

در این رویداد در ابتدا مجتبی عزیزیان، مدیرعامل گروه توسعه ملی در ابتدا درباره رویکرد گروه توسعه ملی به سرمایه‌گذاری خطرپذیر در نوآوری گفت: ما تلاش داریم کارمان صرفا بنگاه‌داری نباشد و بنگاه‌داری را در کنار واگذاری شرکت‌ها بعد از سودآوری انجام دهیم. شاید در سال‌های گذشته بیشتر به مدیریت دارایی‌ها و بنگاه‌داری پرداخته شده است اما ما در کنار این موارد سیاست‌های توسعه از طریق تقویت سرمایه‌گذاری نوآوری را در دستور کار قرار داده‌ایم. برای تامین مالی نوآوری‌ها نیاز بود تا ساختار درونی خودمان نگاه کنیم. این ساختار  پر از چالش‌ و از طرفی نیازها بود. به طور کلی، شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مسائل خود به سراغ دانشگاهیان می‌روند. این جواب‌ها معمولا محدود به نیاز مشخص بود اما ما می‌خواهیم از طریق پلتفرم نوآوری باز زیرساختی برای نوآوری باز در تعریف مسائل ایجاد کنیم و برای مسائل موجود از راه‌حل‌های مناسب استفاده کنیم. ما در پلتفرم نوآوری باز سعی کرده‌ایم مسئله را بسیار دقیق تعریف کنیم.

او در ادامه درباره تمرکز اصلی پلتفرم نوآوری باز عنوان کرد: تمرکز ما بر مبدعین  و مخترعین، دانشگاهیان و اصناف است و به نظرم در حل مسائل جاری مبدعین و مخترعین اولویت بیشتری دارند. چراکه ما نیاز به افرادی یا گروه‌هایی داریم که دارای دانشی چند رشته‌ای برای حل مسائل باشند و این ویژگی در گروه اول بیشتر به چشم می‌آید. در مجموعه اصناف نیز ظرفیت‌های اضافه‌ای وجود دارد که می‌توان از آنها استفاده کرد. ما می‌خواهیم مروج صاحبان ایده و از طرفی بستری برای تامین مالی افراد و مدیریت ریسک‌های جاری در این کار باشیم. نهادهای توسعه‌ای از طریق ایفای منابع مالی به نوعی ترویج یک ایده را بر عهده می‌گیرند و این کاری است که ما می‌خواهیم انجام دهیم.

او در آخر به اقدمات دیگر این گروه اشاره کرد و گفت : ما همچنین به تولید مستندهای فنی از تمام گروه‌های توسعه ملی اقدام کرده‌ایم و مستند را جایگزینی برای بازدید حضوری قرار داده‌ایم. از طرفی این رویداد قدم اول است و اگر موفقیت آمیز باشد در ادامه جشنواره های کپی را نیز برگزار خواهیم کرد، چراکه برای این مسئله متولی در کشور ندارد.

در ادامه علی ملکی رئیس مرکز برنامه‌ریزی راهبردی دانشگاه صنعتی شریف درباره ماهیت همکاری دانشگاه شریف با گروه توسعه ملی گفت: فلسفه همکاری ما با گروه توسعه ملی در رابطه با زیست بوم فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان است و هدفمان توسعه اشتغال و ایجاد ارزش‌افزوده برای دانشگاهیان و جلوگیری از خروج نخبگان است. در ناحیه نوآوری شریف تاکنون 50 نوآوری خدماتی ایجاد کردیم و معتقدم این حرکت علی‌رغم حمایت‌های نوآورانه نقص‌های داشته است. فضا باید از سمت عرضه‌محوری به تقاضامحوری حرکت کند و در اینجاست که ارزش افزوده ایجاد می‌شود.

او همچنین به ضرورت توجه به بازار سرمایه‌گذاری برای دانش‌بنیان‌ها تاکید کرد و افزود: رویکرد گذشته نشان داده توجه صرف به دانش‌بنیان بدون اینکه بازار سرمایه‌گذاری وجود داشته باشیم نمی‌تواند مسیر درستی را در پیش بگیرد. به طور کلی، عمده سرمایه‌گذاری‌ها بر روی شرکت‌های کوچک و آسیب‌پذیر بوده است. با این حال تجربه نشان داده امکان پایدارسازی شرکت‌های با این شرایط نیست. نگاه ایزوله به رویکردهای فناورانه بدون توجه به مجموعه‌های صنعتی باعث چنین نقصانی در دانش‌بنیان بوده است. پایدارسازی و کاهش ریسک‌ها با اتصال به زنجیره توسعه صنعتی مسئله مهم است و با این ابتکار جدید نقطه اتصال اقتصاد و دانش‌بنیان را در آینده خواهیم دید و به تبع آن افزایش رقابت‌پذیری فناورانه برای اقتصاد کشور را شاهد خواهیم بود.

مصطفی سراج معاون راهبردی و فناوری گروه توسعه ملی با رونمایی از پلتفرم گروه توسعه ملی گفت: در این سامانه ۸۲ چالش بارگذاری شده است. تامین مالی همه سازمان‌ها آر اند بی انجام بدهند. ما تلاش داریم سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی را انجام‌پذیر سازیم. اگرچه محدودیت سرمایه‌گذاری خصوصی وجود دارد اما می‌توان اسکیل‌آپ کنیم. برای مثال در تامین مواد اولیه کمک کنیم. به طوری کلی افراد می‌توانند با ثبت‌نام در سایت گروه توسعه ملی در بحث نوآوری باز به چالش‌ها و مسائل در موضوعات مختلف پاسخ دهند.

 

حسام‌الدین علی‌پور مدیر شبکه‌های فناوری دفتر تکنوشریف و مدیر اجرایی رویداد ملی تک درباره چالش عدم وجود حلقه واسط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع بزرگ کشور گفت: به نظر می‌رسد مسئله به صورت دقیق به شرکت‌های فناورانه گفته نمی‌شود. کل چالش‌ها هشتاد عدد بود که در ابتدا به دانشگاه برای بررسی آمد و با مدیران فنی صحبت‌هایی شد. بعد از این ما کمیته‌های داوری تشکیل دادیم و خود مدیران فنی شرکت‌ها در این کمیته‌ها حاضر شدند. از آنها پرسیدیم قالب اصلی یک RFD چگونه باید باشد و چه اطلاعاتی از شرکت‌ها نیاز داریم که یک استارتاپ به درک درست از چالش و مسئله برسد و وارد کار شود. یک سری از موضوعات برای شرکت‌های بزرگ و به تبع آن مدیران فنی جزو بدیهات بود و این موضوع در RFD اولیه کاملا مشهود بود و بسیاری از اطلاعات در آن نبود. اما در ادامه ما اطلاعات دقیق‌تری اخذ کردیم و جدول‌هایی از هر چالش‌ برای روز سمینار ساماندهی کردیم و امروز به یک نقشه فنی کامل رسیدیم و این جدول هم برای شرکت‌های داوطلب فرستاده می‌شود و هم در سایت قرار می‌گیرد.

علی‌پور در ادامه افزود: ما شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها را در دو گروه دسته‌بندی کردیم یکی فراخوان‌های عمومی که به تمام پارک‌های علم و فناوری و اصناف و دیگران ارسال می‌شود و دیگر شرکت‌هایی که بر اساس دیتا بیس دانشگاه شریف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند که در زمینه‌های یادشده کار می‌کنند. لیستی از این شرکت‌ها تهیه شده و به‌عنوان شرکت‌های کاندید از آنها دعوت خواهد شد تا از محصولات یا سرریز دانشی آنها استفاده شود.

او در آخر درباره چگونگی و زمان برگزار رویداد ملی تک عنوان کرد:رویداد ملی تک در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ دی‌ماه قرار است برگزار شود و بعد از آن نیز فرصت ۱۰ روزه به شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان خواهیم داد تا پروپزال‌های خود را برای ما ارسال کنند و بعد از این پروپزال‌ها در کمیته‌ها داوری مورد بررسی قرار می‌گیرند. به نوعی امکان‌سنجی توسط دانشگاه انجام می‌شود و دوباره به شرکت‌های دانش‌بنیان ارسال می‌شود و در نهایت مورد ارزیابی نهایی قرار می‌گیرد و انتخاب نهایی برای سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد.

https://pvst.ir/dqk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو