skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس با استارت‌آپ جدید برای رقابت با اپل به آمریکا می‌رود

۱۵ آذر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شرکت تکنولوژی ناتینگ (Nothing) که فعلاً در انگلستان مستقر است می‌خواهد برای رقابت با آیفون اپل وارد آمریکا شود.

به گزارش پیوست، این استارت‌آپ که نتیجه ماجراجویی کارل پی (هم‌بنیان‌گذار تولیدکننده گوشی وان‌پلاس در چین) در حوزه سخت‌افزار است، به گفته «پی» مشغول مذاکرات اولیه با ارائه‌دهندگان آمریکایی برای ارائه یک گوشی هوشمند جدید در آمریکاست. «پی» در مصاحبه‌ای با CNBC با اشاره به صحبت‌های اولیه با ارائه‌دهندگان، نامی از آنان نبرد.

شرکت ناتینگ در ماه جولای امسال اولین گوشی خود به نام فون (۱) (Phone(1)) را وارد بازار کرد. این گوشی یک دستگاه میان‌رده‌ با قیمت و مشخصاتی مشابه آیفون SE، ارزان‌ترین گوشی اپل، است.

گفتنی است این شرکت از سوی تونی فادل، سازنده آی‌پاد و GV، بازوی سرمایه‌گذاری جسورانه آلفابت پشتیبانی می‌شود و تا اینجای کار، گوشی هوشمند خود را در اروپا، خاورمیانه و آسیا عرضه کرده اما هنوز وارد بازار آمریکا و کانادا نشده است.

هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس در مصاحبه با CNBC اعلام کرد: «به این خاطر فعالیت‌مان را هنوز در آمریکا آغاز نکرده‌ایم که برای این کار به پشتیبانی فنی بسیار بیشتری نیاز است تا از تمامی ارائه‌دهندگان و تنظیمات خاص‌شان در اندروید پشتیبانی کنیم.»

این کارآفرین چینی-سوئدی افزود: «ما در حال حاضر داریم با برخی ارائه‌دهندگان آمریکایی در مورد احتمال عرضه یک محصول در آنجا مذاکره می‌کنیم.»

شرکت‌هایی همچون اپل و سامسونگ روابط محکمی با ارائه‌دهندگان آمریکایی دارند و به همین دلیل رقابت برای شرکت‌های کوچک دشوار است.

پی افزود، با وجود این، یک‌سوم از فروش هدفون‌های ایر (Ear) ما مربوط به ایالات متحده است.

او می‌گوید: «مشخصاً این بازار علاقه زیادی به محصولات ما دارد و اگر گوشی هوشمندمان را در آنجا عرضه کنیم، مطمئناً رشد چشمگیری خواهیم داشت.»

ناتینگ انتظار دارد رشد ۱۰ برابری درآمد خود را برای سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی کند (بر اساس آماری که منحصراً در اختیار CNBC قرار گرفت، این شرکت حدود ۲۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ درآمد داشته و برای سال جاری ۲۵۰ میلیون دلار درآمد را برآورد کرده است). تعداد کارکنان این شرکت نیز با رشد دو برابری به بیش از ۴۰۰ نفر رسیده است. با این حال این شرکت همچنان زیان‌ده است.

هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس می‌گوید: «هدف ما این است که در سال ۲۰۲۴ سودده شویم. در حال حاضر سودده نیستیم و در سال جاری هم به دلیل نرخ مبادله ارز خارجی کارمان سخت‌تر شد. ما مقدار زیادی COGS [هزینه فروش کالا] را به دلار آمریکا (USD) پرداخت می‌کنیم و درآمدمان به پوند، یورو و روپیه هند است و ارزش همه این ارزها نسبت به دلار آمریکا کاهش یافته است.»

دلار آمریکا سال خوبی را پشت سر گذاشته است و شاخص دلار (که عملکرد دلار را نسبت به سبدی از ارزهای بزرگ می‌سنجد) نسبت به سال گذشته ۸.۵ درصد رشد کرده است.

رقابت با اپل

پی می‌خواهد آیفون اپل را در آمریکا به چالش بکشد اما راه طولانی‌ای تا این مرحله در پیش دارد.

او می‌گوید: «در جایی که سلطه iOS هر روز بیشتر از دیروز می‌شود، اندرویدی بودن یک مساله است. آنها با آی‌مسیج و ایردراپ به ویژه در بین نسل z پشتوانه محکمی دارند. به همین دلیل این موضوع من را نگران کرده است.»

به گفته او، «گاهی اوقات اپل حدود ۸۰ درصد از تمام بازار [آمریکا] است و در نتیجه فضای کافی برای حضور تولید‌کنندگان اندرویدمحور وجود ندارد».

اپل هنوز در این باره اظهارنظر نکرده است.

پی می‌گوید با ایلان ماسک، که در مقام مدیرعامل جدید توییتر قصد دارد با محدودیت‌های اپ‌استور و مالیات ۳۰ درصدی برای خرید‌های درون اپلیکیشن مقابله کند، هم‌عقیده است.

هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس می‌افزاید، شرکت ناتینگ احتمالاً چند سال دیگر باید «با جدیت در مورد این مساله و راه‌حلش فکر کند. این مشکل مانعی برای پیشرفت است».

داوود در برابر جالوت

پی می‌گوید شرکتش برای عرضه محصول به بازار با مشکلات زیادی روبه‌رو شده است. یکی از مهم‌ترین موانع مربوط به زمانی است که آنها برای تولید گوشی به فاکس‌کان، بزرگ‌ترین تولیدکننده آیفون، مراجعه کردند.

به گفته پی، فاکس‌کان با اشاره به شکست‌های پیشین در صنعت گوشی هوشمند از همکاری با ناتینگ خودداری کرد.

هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس می‌گوید: «تمام تولیدکننده‌های استارت‌آپی با فاکس‌کان کار کرده‌اند اما وقتی نوبت ما شد، آنها پاسخ منفی دادند زیرا تمام استارت‌آپ‌های قبلی شکست خورده‌اند و هر بار که یک استارت‌آپ شکست می‌خورد، فاکس‌کان ضرر می‌کند و آنها دیگر توان تامین مالی ندارند.»

فاکس‌کان برای اظهارنظر فوری در این باره در دسترس نبود.

محدودیت‌های جهانی کووید نیز مانع بزرگ دیگری برای این شرکت است. در هند، جایی که شرکت ناتینگ گوشی‌های خود را تولید می‌کند، به دلیل محدودیت‌های پرواز امکان انتقال مهندسان به خارج وجود نداشت و پی می‌گوید این شرکت مجبور شد کارخانه‌اش را از راه‌ دور اداره کند.

هم‌بنیان‌گذار وان‌پلاس با اشاره به گوشی هوشمند ناتینگ می‌گوید: «ما برای ساخت این محصول واقعاً فشار زیادی را تحمل کردیم.»

در شنژن چین هم که مقامات قرنطینه سختی را در نظر گرفته‌اند، مهندسان بحث طراحی و مکانیک اجزا را در ۴۵ دقیقه‌ای انجام می‌دهند که دولت برای خرید و کارهای دیگر به مردم اجازه خروج می‌دهد.

ناتینگ تا به امروز بیش از یک میلیون محصول به فروش رسانده‌ است که از این بین ۶۰۰ هزار مورد به هدفون ایر(۱) و ۵۰۰ هزار مورد هم به گوشی فون (۱) مربوط است.

با این حال این استارت‌آپ هنوز یک بازیگر بسیار کوچک است، آن هم در مقابل یک چشم‌انداز سخت اقتصادی که تمام شرکت‌ها را مجبور به کاهش مخارج کرده است.

در سه‌ماهه سوم سال جاری، محموله‌های گوشی هوشمند در اروپا نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۶ درصد کاهش یافت و این در حالی است که عرضه آیفون ۱۴ باعث شد اروپا در این سه‌ماهه عملکرد کمی بهتری نسبت به سه‌ماهه دوم داشته باشد.

شرکت سامسونگ با سهم ۳۵ درصدی از بازار اروپا بزرگ‌ترین بازیگر این منطقه است و پس از آن هم شرکت‌های شیائومی با سهم ۲۳ درصدی و اپل با سهم ۲۱ درصدی قرار دارند.

منبع: CNBC

https://pvst.ir/dns

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو