رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱ آذر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ آذر ۱۴۰۱
مردم جهان در سال ۲۰۲۲ تا ماه اکتبر به طور میانگین ۴۰ درصد از زمان بیداریشان آنلاین بودهاند. مردم آفریقای جنوبی بیشتر از همه و ژاپنیها کمتر از همه در طول روز در اینترنت وقت صرف کردهاند. البته میانگین روزانه استفاده از اینترنت در این سال کاهش یافته و ۲۰ دقیقه کم شده است ولی باز هم کاربران اینترنت در مجموع یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون سال در طول این مدت آنلاین بودهاند. واتساپ محبوبترین و فیسبوک پرمخاطبترین پلتفرمهای اجتماعی هستند.
به گزارش پیوست، DataReportal با همکاری موسسه We Are Social و Hootsuite گزارشی منتشر کرده است که حاوی آمار و اطلاعات جالبی در مورد وضعیت اینترنت و رفتار کاربران طی سال ۲۰۲۲ و در ماه اکتبر است و نشان میدهد مردم جهان در این مدت کمتر به گشتوگذار در اینترنت پرداختهاند. در این مطلب نگاهی به مهمترین بخشهای این گزارش میاندازیم.
طبق این گزارش تا ماه اکتبر ۲۰۲۲ کاربران اینترنت به ۵.۰۷ میلیارد نفر رسیدهاند که ۶۳.۵ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. تعداد افرادی که از اینترنت استفاده میکنند نسبت به سال گذشته ۱۷۱ میلیون نفر افزایش یافته است. علاوه بر این، تعداد کاربران یکتای موبایل به ۵.۴۸ میلیارد نفر میرسد که ۶۸.۶ درصد جمعیت زمین را تشکیل میدهند. در سال ۲۰۲۲، ۱۷۱ میلیون نفر به تعداد این افراد اضافه شده است.
همچنین ۵۹.۳ درصد مردم دنیا از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و تعداد کاربران این شبکهها به ۴.۷۴ میلیارد نفر رسیده است. ۱۹۰ میلیون نفر در این مدت به کاربران شبکههای اجتماعی اضافه شدهاند که رشدی ۴.۲ درصدی را نشان میدهد.
بیشترین نسبت کاربران اینترنت به جمعیت متعلق به دانمارک، ایرلند و عربستان سعودی است. ۹۹ درصد مردم این سه کشور، کاربر اینترنت هستند. ۹۸ درصد مردم کره جنوبی، سوئیس و بریتانیا نیز از اینترنت استفاده میکنند. در قعر این جدول کره شمالی قرار میگیرد که ۹۹ درصد جمعیتش به اینترنت دسترسی ندارند. پس از آن نیز اریتره با ۹۱.۵ درصد و کومور با ۹۱ درصد بیشترین نسبت از جمعیتی را که کاربر اینترنت نیستند به خود اختصاص دادهاند.
اما اگر بخواهیم مطلق به عدم دسترسی به اینترنت نگاه کنیم اوضاع فرق میکند. هند با ۷۵۲ میلیون نفر (۵۳ درصد)، چین با ۳۷۴ میلیون نفر (۲۶.۴ درصد) و پاکستان با ۱۵۲ میلیون نفر (۶۴.۴ درصد) بیشترین تعداد افرادی را دارند که کاربر اینترنت نیستند.
آخرین دادههای این گزارش که مربوط به چارک دوم سال ۲۰۲۲ است نشان میدهد کاربران اینترنت در دنیا به طور میانگین روزانه ۶ ساعت و ۳۷ دقیقه آنلاین میشوند. با فرض هشت ساعت خواب در روز برای هر فرد میتوان اینطور نتیجه گرفت که کاربران بیش از ۴۰ درصد از زمان بیداریشان در اینترنت مصرف میشود. مجموع این عدد برای تمام کاربران دنیا در سال ۲۰۲۲ به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون سال میرسد. در مقابل اما مقایسه این آمار با سال گذشته نشان میدهد میانگین استفاده مردم از اینترنت ۲۰ دقیقه در روز کاهش یافته است، معادل ۴.۸ درصد.
مردم آفریقای جنوبی با ۱۰ ساعت و ۷ دقیقه در روز پرکارترین کاربران اینترنت در دنیا هستند که ۲۱۰ دقیقه از میانگین جهانی بیشتر است. در مقابل اما ژاپنیها تنها سه ساعت و ۴۶ دقیقه در روز آنلاین هستند و بعد از آنها نیز چینیها با پنج ساعت و ۱۲ دقیقه قرار میگیرند.
همچنین کاربران دو ساعت و ۲۸ دقیقه در روز را به شبکههای اجتماعی اختصاص میدهند. اقبال مردم به دیدن تلویزیون اعم از استریمینگ و تلویزیون سنتی دو درصد رشد کرده است و روزی سه ساعت و ۲۵ دقیقه را نیز به این بخش تخصیص میدهند.
علاوه بر این روزی یک ساعت و ۳۷ دقیقه به سرویسهای استریمینگ مختلف گوش میدهند. بازار پادکستها نیز در این مدت رشد قابل توجه هفت درصدی را به ثبت رسانده و مردم روزی یک ساعت و یک دقیقه پادکست گوش میدهند.
پیدا کردن اطلاعات با ۵۸.۴ درصد، بیشترین استفاده مردم از اینترنت است و در رده بعدی، معاشرت با اطرافیان با ۵۴.۲ درصد قرار میگیرد. اطلاع از اخبار و وقایع و تماشای ویدئو، فیلم و برنامههای تلویزیونی در رتبههای بعدی استفادههای کاربران از اینترنت قرار میگیرد.
همچنین ۹۵.۲ درصد وبسایتها و اپلیکیشنهایی که مردم در یک ماه منتهی به اکتبر ۲۰۲۲ به آنها سر زدهاند در دستهبندی چت و پیام قرار گرفتهاند. شبکههای اجتماعی با ۹۴.۲ درصد در رده بعدی و موتورهای جستوجو و سامانههای اینترنتی با ۸۲.۲ درصد، پرطرفدارترین موضوعات کاربران در این دوره بوده است.
در میان پربازدیدترین سایتهای جهان که بر اساس بازدید کاربران در ماه آگوست مشخص شدهاند، مطابق انتظار در رده نخست google.com به چشم میخورد که ۸۰ میلیارد بازدید به ثبت رسانده است و ۶.۰۷ میلیارد بازدیدکننده یکتا داشته است. افراد به طور میانگین ۲۲ دقیقه و ۲۹ ثانیه در سایت گوگل ماندهاند. در رده بعدی نیز یوتیوب قرار دارد که ۶۶.۲ میلیارد نفر از آن بازدید کردهاند. نزدیک به ۵ میلیارد بازدیدکننده در این مدت از یوتیوب بازدید کردهاند. پس از آن نیز فیسبوک با اختلافی فاحش در رتبه سوم پربازدیدترین سایتهای جهان قرار گرفته که ۱۳.۵ میلیارد بازدید را به خود اختصاص داده است.
در صدر پلتفرمهای اجتماعی با بیشترین تعداد کاربر همچنان فیسبوک با ۲ میلیارد و ۹۳۴ میلیون نفر ایستاده و پس از آن نیز یوتیوب با ۲ میلیارد و ۵۱۵ میلیون کاربر قرار دارد. واتساپ با ۲ میلیارد کاربر و اینستاگرام با یک میلیارد و ۳۸۶ میلیون کاربر در ردههای بعدی قرار دارند.
محبوبیت این پلتفرمها اما به شکل دیگری است. از میان کاربران ۱۶ تا ۶۴ ساله اینترنت، ۱۶.۱ درصدشان گفتهاند واتساپ پلتفرم اجتماعی محبوبشان است و بعد از آن نیز فیسبوک با ۱۴.۶ درصد محبوبترین است. اینستاگرام هم با اختلافی اندک، شبکه اجتماعی ۱۴.۴ درصد از کاربران است.
بیشترین میانگین استفاده از این شبکهها نیز متعلق به یوتیوب است. افراد به طور میانگین ۲۳.۴ ساعت در یوتیوب وقت صرف میکنند. کاربران تیکتاک نیز ۲۲.۹ ساعت در ماه از این شبکه اجتماعی استفاده میکنند و پس از آن نیز کاربران فیسبوک با ۲۲.۹ ساعت در ماه قرار گرفتهاند.
مردم در سال ۲۰۲۲ میان ماههای جولای و سپتامبر، ۳۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون بار اپلیکیشن دانلود کردهاند که در قیاس با سال گذشته ۲.۷ میلیارد بار زیاد شده است، معادل ۷.۵ درصد. کاربران همچنین ۳۲.۴ میلیارد دلار صرف خرید اپلیکیشن کردهاند که ۱.۶ میلیارد دلار افت را نشان میدهد. بر این اساس، به ازای هر دستگاه ۴.۸۶ دلار خرج خرید اپلیکیشن شده است.