Code.org به فارسی راهاندازی شد
بخش فارسی Code.org برای دانشآموزان فارسیزبان به منظور یادگیری علوم کامپیوتر راهاندازی شد. Code.org اعلام…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۲۰ مهر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ مهر ۱۴۰۱
دولت با واگذاری بخشی از سهامش در شرکت مخابرات موافقت کرده و از سویی مجلس طرح نحوه مدیریت سهام دولت در شرکت مخابرات را اعلام وصول کرده است. آیا دولت قرار است به تدریج از شرکت مخابرات دست بکشد؟
به گزارش پیوست، پس از خصوصیسازی جنجالی و پرحرف و حدیث شرکت مخابرات در سال ۸۸، دولت اکنون ۱۹.۷ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. حال هیات دولت با واگذاری سهامش در تعدادی از شرکتها از جمله مخابرات موافقت کرده است. طبق تصمیم دولت این واگذاری به صورت مستقیم به افراد فاقد سهام عدالتِ تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی صورت میگیرد. مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساطی طی ۱۰ سال خواهد بود.
سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در وثیقه سازمان خصوصیسازی خواهد ماند و آزادسازی آن بعد از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحلهای انجام خواهد شد. همچنین سهامداران میتوانند پس از پایان سال پنجم پیش از موعد نسبت به تسویه اقساط و آزادسازی سهام خود اقدام کنند.
از سوی دیگر امروز (۲۰ مهر) در مجلس طرحی به نام «نحوه مدیریت سهام دولت در شرکت مخابرات ایران و تعیین تکلیف ودایع مشترکان» اعلام وصول شد. تصمیم اخیر هیات دولت و طرح پیش روی پارلمان، زمزمههای واگذاری کامل بزرگترین اپراتور ارتباطی ایران را تقویت میکند. به ویژه اینکه دولت سیزدهم به سبک دهههای گذشته در کشور میل زیادی به واگذاری اموال خود برای جبران کسری بودجه و توسعه خصوصیسازی دارد.
طبق آخرین آمار موجود، کسری بودجه امسال نیز با قدرت گریبان اقتصاد ایران را میفشارد. مهدی رعنایی، مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی وزارت اقتصاد اعلام کرده بود تا اول مردادماه امسال ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات پیشبینیشده در بودجه محقق نشده است. از این میزان ۳۹ درصد از درآمدهای نفتی و ۱۹ درصد از درآمدهای مالیاتی محقق نشدهاند. او همچنین گفته بود: «درآمد ناشی از واگذاری شرکتهای دولتی را نیز به دلیل شرایط حاکم در بازار سرمایه باید تقریبا محقق نشده محسوب کرد.» حال به نظر میآید دولت از فرصت استفاده کرده و میخواهد سادهترین راه جبران کسری بودجه یعنی واگذاری اموال را در پیش بگیرد.