skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آیا دولت می‌خواهد سهامش در شرکت مخابرات را به کلی واگذار کند؟

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۰ مهر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۳ مهر ۱۴۰۱

شرکت مخابرات ایران

دولت با واگذاری بخشی از سهامش در شرکت مخابرات موافقت کرده و از سویی مجلس طرح نحوه مدیریت سهام دولت در شرکت مخابرات را اعلام وصول کرده است. آیا دولت قرار است به تدریج از شرکت مخابرات دست بکشد؟

به گزارش پیوست، پس از خصوصی‌سازی جنجالی و پرحرف و حدیث شرکت مخابرات در سال ۸۸، دولت اکنون ۱۹.۷ درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارد. حال هیات دولت با واگذاری سهامش در تعدادی از شرکت‌ها از جمله مخابرات موافقت کرده است. طبق تصمیم دولت این واگذاری به صورت مستقیم به افراد فاقد سهام عدالتِ تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی صورت می‌گیرد. مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساطی طی ۱۰ سال خواهد بود.

سهام واگذار شده تا پایان مدت اقساط در وثیقه سازمان خصوصی‌سازی خواهد ماند و آزادسازی آن بعد از تسویه کامل اقساط و به صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد. همچنین سهامداران می‌توانند پس از پایان سال پنجم پیش از موعد نسبت به تسویه اقساط و آزادسازی سهام خود اقدام کنند.

از سوی دیگر امروز (۲۰ مهر) در مجلس طرحی به نام «نحوه مدیریت سهام دولت در شرکت مخابرات ایران و تعیین تکلیف ودایع مشترکان» اعلام وصول شد. تصمیم اخیر هیات دولت و طرح پیش روی پارلمان، زمزمه‌های واگذاری کامل بزرگ‌ترین اپراتور ارتباطی ایران را تقویت می‌کند. به ویژه اینکه دولت سیزدهم به سبک دهه‌های گذشته در کشور میل زیادی به واگذاری اموال خود برای جبران کسری بودجه و توسعه خصوصی‌سازی دارد.

طبق آخرین آمار موجود، کسری بودجه امسال نیز با قدرت گریبان اقتصاد ایران را می‌فشارد. مهدی رعنایی، مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی وزارت اقتصاد اعلام کرده بود تا اول مردادماه امسال ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات پیش‌بینی‌شده در بودجه محقق نشده است. از این میزان ۳۹ درصد از درآمدهای نفتی و ۱۹ درصد از درآمدهای مالیاتی محقق نشده‌اند. او همچنین گفته بود: «درآمد ناشی از واگذاری شرکت‌های دولتی را نیز به دلیل شرایط حاکم در بازار سرمایه باید تقریبا محقق نشده محسوب کرد.» حال به نظر می‌آید دولت از فرصت استفاده کرده و می‌خواهد ساده‌ترین راه جبران کسری بودجه یعنی واگذاری اموال را در پیش بگیرد.

https://pvst.ir/dc1
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو