رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲ شهریور ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۴ شهریور ۱۴۰۱
آمارهای گزارش سالانه نوینهاب نشان میدهد بیش از ۶۶ درصد صاحبان کسبوکارها مایلاند محتوای خود را بر بستر پلتفرم اینستاگرام منتشر کنند.
به گزارش پیوست، نوینهاب، پلتفرم جامع مدیریت شبکههای اجتماعی، سومین گزارش سالانه خود را منتشر کرد. این مجموعه اعلام کرده در یک سال گذشته تعداد کاربران نوینهاب بیشتر از ۴۷ درصد افزایش یافته و اپلیکیشن نوینهاب پس از انتشار خود در گوگل پلیاستور تاکنون بیشتر از ۱۰ هزار بار دانلود شده است.
بر اساس آمارهای نوینهاب در بازه زمانی بین تیر ۱۴۰۰ تا تیر ۱۴۰۱ مجموع زمان سپری شده در نوینهاب حدود ۱۳۸ هزار ساعت بوده است.
آمارهای نوینهاب همچنین نشان میدهد ۳۶.۲ درصد کسبوکارهایی که از نوینهاب استفاده میکنند شرکتها، ۱۱.۱۱ درصد آژانسهای تبلیغاتی، ۱۰.۱۵ درصد استارتآپها، ۸.۳ درصد بلاگرها، ۳.۶ درصد ارگانهای دولتی و ۲۴.۱۴ درصد سایرین بودهاند.
بخش سهم محتواهای منتشرشده از سوی کسبوکارها با نوینهاب نیز نشان میدهد ۶۶.۲۵ درصد محتواها در اینستاگرام، ۱۶.۸۳ درصد تلگرام، ۳.۷۹ درصد در توییتر، ۳.۱۷ درصد در فیسبوک، ۲.۳۵ درصد در لینکدین، و ۱.۲۸ درصد در آپارات منتشر شدهاند.
گزارش نوینهاب در ادامه به سرویسهای جدید و بهروزرسانیهایی که این پلتفرم در سال ۱۴۰۰ داشته اشارهای کرده که این تغییرات عبارت است از: اضافه شدن پیام دایرکت توییتر و فیسبوک، امکان خروجی گرفتن از پیامهای دایرکت، بهروزرسانی و انتشار اپلیکیشن در گوگل پلیاستور، پلن رایگان، اضافه شدن گالری به اتصال رسمی، اضافه شدن API رسمی آپارات و اضافه شدن webhook و تکمیل API نوینهاب.
محبوبترین فرم محتوایی منتشرشده توسط کسبوکارها: استوری ۴۳ درصد، تکتصویر ۳۱.۳۲ درصد، آلبوم ۱۴.۶۵ درصد، ویدئو ۸.۳۷ درصد، محتوای متنی ۲.۵۴ درصد و داکیومنت ۰.۱۲ درصد بوده است.
این گزارش در ادامه اشاره کرده است که پشتیبانی نوینهاب به صورت ۲۴ ساعته و در تمام روزهای هفته انجام شده و در مدت یک سال به پنج هزار و ۷۲ تیکت پاسخ داده شده و ۴۹ هزار و ۵۶۷ دقیقه تماس تلفنی انجام شده است.
گزارش نوینهاب به ارائه آماری کلی از تعداد کاربران اینترنت و رفتار آنها در این فضا پرداخته و اعلام کرده، بر اساس گزارشهای جهانی در سال ۲۰۲۲ تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان چهار میلیارد و ۹۵۰ میلیون نفر بوده است که از این تعداد ۶۱ درصد کاربران از اینترنت برای پیدا کردن اطلاعات، ۵۵.۲ درصد در ارتباط بودن با دوستان و خانواده، اطلاع از اخبار و اخبار و حوادث، ۵۳.۱ درصد تماشای ویدئو، برنامههای تلویزیونی و فیلم ۵۱.۵ درصد و جستوجوی چگونه انجام دادن یک کار ۵۱.۳ درصد استفاده کردهاند.
نوینهاب در ادامه محبوبترین شبکههای اجتماعی را در جهان و ایران مورد بررسی قرار داده است که بر اساس آن فیسبوک با دو میلیارد و ۹۱۰ میلیون نفر کاربر فعال ماهانه محبوبترین شبکه اجتماعی در جهان بوده و ۳۶.۸ درصد مردم کره زمین و ۵۸.۸ درصد کاربارن اینترنت در آن عضو هستند. البته شرایط این شبکه اجتماعی محبوب جهانی در ایران متفاوت است و تنها ۳.۷ درصد از کاربران فیسبوک را ایرانیان تشکیل دادهاند و سهم رشد استفاده از فیسبوک توسط کاربران ایرانی در یک سال گذشته تنها ۴.۳۹ درصد افزایش یافته است.
رتبه دوم محبوبترین شبکه اجتماعی جهانی با دو میلیارد و ۵۶۰ میلیون نفر کاربر فعال ماهانه در دست یوتیوب است. آمارها نشان میدهد ۳۲.۳ درصد از مردم کره زمین و ۵۱.۷ درصد از کاربران اینترنت از یوتیوب استفاده میکنند؛ با این حال طبیعی است که فیلتر بودن یوتیوب در ایران از تعداد مخاطبان این پلتفرم در ایران کاسته باشد و بر اساس آمارهای نوینهاب در سالی که گذشت سهم استفاده از یوتیوب توسط کاربران ایرانی ۲.۷۸ درصد رشد پیدا کرد.
رتبه سوم با دو میلیارد کاربر فعال ماهانه در دست پیامرسان واتساپ است که حدود ۲۵ درصد از مردم کرهز مین و ۳۲ درصد از جمعیت بالای ۱۳ سال جهان از آن استفاده میکنند. این پیامرسان، در بین کاربران ایرانی نیز اپلیکیشن پراستفادهای است و جمعیت کاربران ایرانی در این رسانه اجتماعی ۷۱.۱ درصد است.
رتبه چهارمین شبکه اجتماعی محبوب جهان با یک میلیارد و ۴۷۶ میلیون نفر کاربر فعال ماهانه در دست شبکه اجتماعی محبوب ایرانیان یعنی اینستاگرام است. ۱۸.۵ درصد از مردم کره زمین و ۲۹.۸ درصد از کاربران اینترنت در این شبکه عضو هستند و سهم استفاده مردم ایران از آن از خرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۱ حدود ۶۶.۶۸ درصد رشد کرده است.
گزارش نوینهاب در ادامه لینکدین با ۸۳۰ میلیون کاربر فعال ماهانه، توییتر با ۴۳۶ میلیون کاربر فعال ماهانه و تلگرام با ۵۵۰ میلیون نفر کاربر فعال ماهانه در جایگاههای بعدی ایستادهاند.
نوینهاب در ادامه گزارش خود خرید آنلاین را در سراسر دنیا مورد بررسی قرار داده و ضمن بررسی رفتار کاربران در خرید آنلاین، اعلام کرده است کاربران معمولاً در شرایطی که امکان ارسال رایگان، کد تخفیف، مطالعه نقد خریداران قبلی، امکان مرجوع کردن کالا و فرایند تسویهحساب آنلاین سریع و قابل اعتماد وجود داشته باشد، به خرید اینترنتی ترغیب میشوند.
وسایل الکترونیکی، لباس و پوشاک، لوازم منزل و مبلمان، وسایل سرگرمی، لوازم شخصی و غذا نیز در رتبههای اول محصولات خریداریشده توسط کاربران اینترنت بودهاند. آمارهای نوینهاب در ادامه نشان دادهاند کاربران از چه طریقی خدمات و کالای مد نظر خود را پیدا میکنند.
محبوبترین شبکههای اجتماعی برای کسبوکارها به ترتیب فیسبوک با ۹۳ درصد محبوبیت، اینستاگرام با ۷۸ درصد، لینکدین با ۶۱ درصد، یوتیوب با ۵۵ درصد، توییتر با ۴۸ درصد محبوبیت با بیشترین اقبال از سوی کسبوکارها برای انتشار محتوا مواجه بودهاند.
گزارش نوینهاب در ادامه اشاره میکند طبق آمارهای گزارش دیتا ریپورتال، در دیماه ۱۴۰۰ تعداد کاربران ایرانی اینترنت ۷۱.۹۴ میلیون نفر بوده است و تا این تاریخ بیشتر از ۵۵ درصد ایرانیان در شبکههای اجتماعی فعالیت کردهاند.
این گزارش در ادامه آورده است، واتساپ، اینستاگرام و تلگرام محبوبترین شبکههای اجتماعی نزد کاربران ایرانی بودهاند و این در حالی است که پیامرسانها و شبکههای اجتماعی ساختهشده توسط خود ایران با چندان اقبالی مواجه نشدهاند.
از سوی دیگر ۱۱ میلیون ایرانی از طریق اینستاگرام به درآمدزایی رسیدهاند که بر اساس آمارهای مرکز پژوهشی بتا یک میلیون و ۷۰۰ هزار کسبوکار در اینستاگرام کار میکنند، از این تعداد ۲۰۰ هزار کسبوکار بزرگ و ۵۰۰ هزار کسبوکار بومی هستند و روزانه رقمی بین ۳۱۰ هزار تا ۴۷۰ هزار سفارش در اینستاگرام ثبت میشود. اندازه بازار خرید و فروش محصول در اینستاگرام نیز رقمی بین ۱۸ هزار میلیارد تا ۳۲ هزار میلیارد تومان است.
نوینهاب در ادامه یادآوری کرده است که این صفحات معمولاً منبع درآمد بیش از یک نفر هستند و درآمد ۹ میلیون نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اینستاگرام وابسته است.
این گزارش با ارائه آمار فوق، بیکاری، تبعات اجتماعی و سیاسی، پسرفت، کاهش دسترسی به دانش و افزایش مهاجرت را از تاثیرات مخرب طرح صیانت به شمار آورده است.
برای دانلود فایل PDF گزارش سالانه نوینهاب اینجا را کلیک کنید