مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۳۱ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
باما در گزارشی جامع، وضعیت بازار خودرو ایران و جهان را در سال ۱۴۰۰ بررسی کرده است. طبق این گزارش، سال گذشته چین بزرگترین بازار خودرو نو در جهان بوده و آمریکا مجموعاً بزرگترین بازار خودرو نو و کارکرده را در اختیار دارد. معاملات خودرو نو در ایران نیز از مرز یک میلیون دستگاه عبور کرد و معاملات خودرو کارکرده به ۳.۵ میلیون دستگاه در سال ۱۴۰۰ رسید.
به گزارش پیوست، بر اساس گزارش سالانه باما، سال گذشته در ایران حدود ۴.۵ میلیون خودرو معامله شده است که حدود یک میلیون آنها دستگاه نو بوده است.
باما پس از نگاه اجمالی به وضعیت بازار خودرو در کشورهای مهم جهان، به بررسی وضعیت عملکرد خود در سال ۱۴۰۰ میپردازد.
طبق این گزارش، بیش از ۳۱ میلیون کاربر یکتا در سال ۱۴۰۰ از باما دیدن کردند و این آمار باعث شده نسبت به سال ۹۹ تعداد ثبتنام کاربران در باما با رشد ۱۴ درصدی مواجه شود.
آمار جالب دیگری که در این گزارش به چشم میخورد تعداد آگهیهای خودرو منتشرشده است. سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون و ۱۳۵ هزار آگهی خودرو در باما منتشر شده که از این میزان، طبق ادعای باما، بیش از ۸۰ درصد آگهیها شخصی بوده است.
تابستان سال گذشته با ۴۲۵ هزار آگهی، پرآگهیترین فصل و ۱۲ مرداد با ۱۰ هزار و ۲۵۲ آگهی، پرآگهیترین روز سال ۱۴۰۰ بود.
ادعای جالبی که باما در این گزارش مطرح میکند نشان میدهد بیش از ۶۵ درصد از کسانی که در گوگل دنبال قیمت خودرو بودند، به سایت باما مراجعه کردند و طبق این آمار میتوان گفت باما مرجع شماره یک قیمت خودرو در ایران است.
نوسانات قیمت، تمامی بازارهای ایران را تحت تاثیر خود قرار داده و بازار خودرو هم از این قاعده مستثنی نیست. طبق گزارش سالانه باما، نزدیک به ۷۴ هزار بار قیمت خودروها در این پلتفرم تغییر کرده است. فقط در ۲۲ آبان ۱۴۰۰، قیمت ۳۴۶ خودرو تغییر کرده است. به طور میانگین در سال ۱۴۰۰ هر هفت دقیقه شاهد یک تغییر قیمت در باما بودیم.
قبل از ممنوعیت واردات خودرو، ماشینهای ژاپنی، کرهای و چینی، بیشترین حضور ماشینهای خارجی در بازار خودرو ایران را شامل میشدند. اما پس از آن و در سال ۱۴۰۰، ماشینهای چینی با اختلاف زیاد در صدر جدول ماشینهای خارجی بازار خودرو ایران هستند. پس از آن ماشینهای کرهای با اختلاف کمی از آن ماشینهای ژاپنی قرار دارند.
در بخش تغییرات قیمتی، پژو ۴۰۵، پراید ۱۳۱، زامیاد پیکاپ دیزل، ساینا دندهای پلاس و برلیانس H320 بیشترین تغییرات قیمتی را نسبت به سال ۹۹ تجربه کردهاند. در سوی دیگر ماجرا، ریگان کوپا فلگشیپ، فوتون تونلند، گریت وال وینگل ۵، دی اس ۳ و لوکسژن یو ۶ کمترین تغییرات قیمتی نسبت به سال ۹۹ را پشت سر گذاشتند.
خودرو کرهای هیوندای پرجستوجوترین برند خودرو در پلتفرم باما بوده است. پس از آن پژو و کیا در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
در صدر پرتکرارترین خودروها در نوار جستوجوی خودرو پلتفرم باما هم طبق انتظار پژو ۲۰۶ قرار دارد. پس از آن سانتافه، فیدیلیتی، شاهین، پراید، تویوتا، لاماری، موستانگ و هامر پرجستوجوترین خودورهای پلتفرم باما هستند.
در قسمت بعدی این گزارش، باما به این موضوع اشاره میکند که این پلتفرم فقط مختص آگهی خودرو نیست. طبق اعلام باما، در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۶۰ هزار نفر در بررسی مشخصات فنی ۸۹۵ مدل خودرو مشارکت کردند و مقالات و اخبار این پلتفرم بیش از ۱۸۰ میلیون بار خوانده شده است. طبق آمار این گزارش، بیش از سه هزار و ۶۰۰ مقاله در سال ۱۴۰۰ روی این پلتفرم منتشر شده است.
همانطور که میتوان حدس زد، شرایط اقتصادی جامعه تاثیر خود را روی بازار خودرو هم گذاشته و بر همین اساس، سال ۱۴۰۰ بازدید از خودروهای اقتصادی ۲۳۰ درصد رشد کرده است.
طبق آمار باما، سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار کاربر دنبال خودروهای اقتصادی بودهاند که نسبت به سال گذشتهاش ۳۰ درصد افزایش داشته است. از طرف دیگر، در حالی که تمایل به خودروهای دوگانهسوز ۲۲ درصد کاهش یافته، اما جستوجوی خودروهای کممصرف، ۵۰ درصد بیشتر شده است.
باما در بخش آخر گزارش خود درباره عملکرد پلتفرم و منابع انسانی گزارش داده است.
بر این اساس، بیش از ۹۸ درصد آگهیها در سال ۱۴۰۰ بدون نیاز به پشتیبانی در این پلتفرم ثبت شده است که نشان از راحتی کاربران با این پلتفرم دارد.
طبق اعلام باما، علاوه بر سال ۹۹، باما در سال ۱۴۰۰ نیز دورکاری را به کار حضوری ترجیح داده، به طوری که ۶۷ درصد فعالیت تیمها و دپارتمانهای باما از راه دور انجام شده است. در همین راستا باما بیش از پنج میلیون دقیقه جلسه غیرحضوری در سال ۱۴۰۰ برگزار کرده است.
منابع انسانی باما نیز در سال ۱۴۰۰ با رشد ۳۵ درصدی مواجه شده و به بیش از ۱۰۰ نفر رسیده است.