رئیس مرکز تتا: سند اقدام هوش مصنوعی در حوزه تجارت الکترونیکی تهیه میشود
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی از تهیه سند اقدام هوش مصنوعی در حوزه تجارت الکترونیکی…
۷ آذر ۱۴۰۳
۲۳ مرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
سازمان اداری و استخدامی کشور ۳۹۰ خدمت پرکاربرد ۴۰ دستگاه اجرایی را شناسایی کرده و آنها ملزم شدهاند برای ارائه این خدمات در پنجره ملی خدمات هوشمند دولت، فرایندهای ارائه خدمات خود را اصلاح کنند. مدت زمانی که در اختیار دستگاههای اجرایی برای اصلاح فرایند خدمات پرکاربردشان قرار گرفته، پایان آذر ماه ۱۴۰۱ است.
به گزارش پیوست، طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات دستگاههای اجرایی موظفند با مشارکت سازمان سازمان اداری و استخدامی کشور نسبت به اصلاح فرایندهای خدمات پرکاربرد خود که از سوی سازمان اداری و استخدامی تعیین شده حداکثر تا پایان آذر ماه ۱۴۰۱ اقدام کنند. از میان ۴۰ دستگاه اجرایی که به خدمات آنها از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور اشاره شده است، وزارت جهاد و کشاورزی بیشترین خدمات را به خود اختصاص داده است این سازمان باید اقدام به اصلاح فرایندهای ۸۶ خدمت پرکاربرد خود کند.
پس از این وزارتخانه، سازمان غذا و دارو با ۲۴ خدمت پرکاربرد، شرکت سهامی مدیریت تولید انتقال و توزیع نیروی برق با ۲۳ خدمت و شبکه بانکی کشور با ۲۱ خدمت پرکاربرد بیشترین بیشترین خدمات را به خود اختصاص دادهاند.
لیست خدمات پرکاربرد که از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور تعیین شده است
تمامی دستگاههای اجرایی ملزم شدهاند برنامه زمانبندی خود برای ارائه خدمات پرکاربرد از طریق پنجره ملی خدمات هوشمند را وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کنند.
مرور خدمات پرکاربرد تعیین شده از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور نشان میدهد در صورتی که امکان ارائه این خدمات از طریق پنجره واحد و به صورت آنلاین وجود داشته باشد، میتوان امیدوار بود که بسیاری از خدمات دولت، الکترونیکی و آنلاین قابل ارائه خواهد شد.
طبق پیشبینیهای صورت گرفته، سازمان ثبت احوال باید امکان صدور شناسنامه و صدور کارت ملی را به صورت آنلاین فراهم کند.
سازمان امور مالیاتی نیز باید بسیاری از خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه دهد.
بانکها نیز باید کلیه فرایندهای اعطای وام خود و تسهیلات خود را آنلاین کنند و آنها را از طریق پنجره واحد ارائه دهند.
طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات دستگاههای اجرایی مکلفند، کلیه خدماتی که از طریق پنجره واحد دستگاه و پنجره ملی ارائه میدهند را بهگونهای طراحی کنند که کل خدمت بدون مراجعه حضوری برخط و آنی و حتی المقدور به صورت هوشمند ارائه شود.
متن کامل مصوبه و دستورالعمل اجرایی، پیادهسازی پنجره واحد خدمات دستگاهی و پنجره ملی خدمات هوشند دولت