فیلترینگ یوتیوب را بردارید، مردم خودشان انتخاب میکنند
محمدجواد شکوری، مدیر گروه صبا ایده به اظهارت شب گذشته رسول جلیلی عضو حقیقی شورای…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۱ تیر ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
اعتبار خرید اقساطی از دیجیکالا و همه درگاههای متصل به دیجیپی با امضای قرارداد همکاری مشترک میان دیجیپی و بانک ملت، برای کاربران و مشتریان بانک ملت در سراسر کشور فراهم شد.
به گزارش پیوست، این طرح خدمات اعتباری را بدون نیاز به ضامن و بر مبنای اعتبارسنجی در اختیار کاربران قرار میدهد. این طرح در گام نخست یک ماه پس از امضای تفاهمنامه در مقیاس آزمایشی به اجرا درمیآید و طی هفتههای پس از آن در سراسر کشور در اختیار تمامی مشتریان بانک ملت قرار خواهد گرفت.
در این پروژه قرار است تسهیلات خرد تا سقف ۳۰ میلیون تومان برای خرید اقساطی از دیجیکالا به کاربران نقاط مختلف کشور اعطا شود. همزمان با ارائه این خدمات مشتریان بانک ملت در سراسر کشور میتوانند با مراجعه به وبسایت دیجیپی یا دانلود و نصب اپلیکیشن برای ثبتنام این خدمات اقدام کنند.
هومن امینی، مدیرعامل دیجیپی، در ابتدای نشست امضای قرارداد همکاری مشترک دیجیپی و بانک ملت در پرزنتیشنی به لندتکها و نقشآفرینی در اختصاص تسهیلات خرد به مصرفکنندگان واقعی پرداخت و گفت: با نگاه دیجیتالی هدف ساختن تجربه موثر در دریافت مصرف و بازپرداخت اعتبارهاست.
او همچنین به دلایل مختلف رشد لندتکها در دنیا اشاره کرد و گفت: از جمله این دلایل وجود پلتفرمهای بزرگ اینترنتی، پیشرفت در کلاندادهها و تکنولوژیهای مدرن نظیر هوش مصنوعی و غیره است.
امینی از تغییر رفتار و سبک زندگی کاربران به عنوان یکی از علتهای تاثیر پلتفرمهای اینترنتی در رفتار فینتکی نام برد و گفت: دوسوم جمعیت دنیا به موبایل دسترسی دارند، از طرفی رشد تکنولوژیهای امضای دیجیتالی، حضور فعال رگولاتورها در برخی از نقاط دنیا مثل چین و انگلیس و… نیز از جمله این دلایل است.
امینی در ادامه به بازار لنتک در دنیا اشاره کرد و افزود: در سال ۲۰۲۰، ۶ هزار و ۳۶ میلیارد دلار تسهیلات در دنیا پرداخت شده، ۴۴۹ میلیارد دلار تسهیلات آنلاین و ۷.۴۵ درصد نسبت اندازه بازار جهانی تسهیلات آنلاین به کل است.
مدیرعامل دیجیپی بهبود فراگیری مالی، کاهش هزینههای عملیاتی اعطای تسهیلات خرد و گسترش بانکداری مبتنی بر شریعت و بانکداری دیجیتالی را از مزیتها و فرصتهای اقتصاد دیجیتالی خرد در دنیا برشمرد و گفت: در اختیار گذاشتن تسهیلات خرد به اقشار جامعه با سرعت بیشتر، هزینه کمتر و مبالغ بالاتر، کمک به گسترش اقتصاد دیجیتالی با سرمایهگذاری در لندتکها و به تبع آن افزایش قدرت خرید از مزایای تعامل دیجیپی و بانک ملت است.
در حوزه کاهش هزینههای عملیاتی اعطای تسهیلات خرد، امینی به دیجیتالی شدن فرایند اعطای تسهیلات، کاهش نرخ نکول تسهیلات با استفاده از تکنولوژی به منظور رتبهبندی اعتباری مشتریان، مدیریت ریسک و نظارت بدون درنگ بر تابع زیان اشاره کرد.
مدیرعامل دیجیپی در حوزه گسترش بانکداری مبتنی بر شریعت و بانکداری دیجیتالی نیز به گذر از وثیقهمحوری به اعطای اعتبار دیجیتالی با استفاده از اعتبارسنجی وثایق دیجیتالی، کمک به پیادهسازی عقد فروش اقساطی و کاهش ربا با هدایت اعتبار به سمت خرید و فروش قابل ارزیابی، تسهیل و بهبود دسترسی مردم به پلتفرمهای اجتماعی تجارت الکترونیکی و شفافسازی فرایند دریافت تسهیلات نرخ سود و اقساط برای مشتریان اشاره کرد.
هادی سپانلو، معاون برنامهریزی و تحول بانک ملت، نیز در این نشست گفت: همکاری بانک ملت با دیجیپی پروژهای است که از لحاظ تکنولوژی آغاز راه است اما کانسپت جدید و قابل توجهی است.
او با اشاره به اینکه در ایران شاخص رتبه اعتباری افراد حقیقی و حقوقی مغفول مانده ادامه داد: رتبه اعتباری ابزاری برای مشتری، بنگاه و بانک است که دو فایده مهم دارد. اول اینکه باعث میشود بین فردی که رفتار بانکی خوبی داشته با فردی که توجهی به این موضوع نکرده تمایزی ایجاد شود، متاسفانه در حال حاضر در کشور ما هیچ فرقی بین این دو گروه وجود ندارد.
او با اشاره به اینکه این تمایز به سود شخص و بانک است گفت: این موضوع باعث میشود به اشخاصی که رفتار خوبی در نظام بانکی داشتهاند محصولات جدیدی اعطا شود و از طرفی بین افراد رقابتی برای به دست آوردن این محصولات جدید به وجود میآید که در نهایت به نفع بانک هم هست.
معاون برنامهریزی و تحول بانک ملت گفت: چیزی که با دیجیپی پیش میبریم نیز همین است، افراد در محیط خرید با حداقل بوروکراسی تسهیلات دریافت میکنند. در این میان نوع التزام و تعهدی که به وجود میآید شخصی و رقابت درونی است و ما در این کار مشترک به این موضوع توجه کردهایم.
سپانلو گفت: دو سال پیش در بانک ملت تسهیلات «بهان» را به وجود آوردیم که ۳۰ میلیون تومان تسهیلات را به افرادی با رتبهبندی A بدون وثیقه و ضامن اعطا میکردیم. امروز با همان سامانه فرابانک اینجا هستیم و پیشخوان را به دیجیپی دادهایم. در بانک ملت هم از هفته آینده در بهان تسهیلات را به ۵۰ میلیون تومان خواهیم رساند و این تسهیلات شامل افراد با رتبهبندی اعتباری A و B میشود.
او با اشاره به اینکه بعضی از کارهای پیشخوان باید به بخش فینتک واگذار شود گفت: ما باید فضا را از حالت انحصار خارج کنیم و در اختیار فینتک و استارتآپها قرار دهیم.
سپانلو با بیان اینکه این همکاری یک بلوغ است خاطرنشان کرد: در شروع برای دیجیپی دو هزار میلیارد تومان بودجه کنار گذاشتهایم، اما وقتی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان کنار بگذاریم میتوان گفت مقداری از مسیر را طی کردهایم.
او با اشاره به ورود نسل جدید به پستهای مدیریتی تا چند سال آینده خاطرنشان کرد: این نسل با موبایل و اینترنت و شبکههای اجتماعی بززگ شده، این افراد بوروکراسی را قبول ندارند و دنبال تکنولوژیهای جدید هستند بنابراین ما ناچاریم به این سمت حرکت کنیم.
معاون برنامهریزی و تحول بانک ملت گفت: وضع ما در ایران نسبت به مشکلاتی که داشتیم بد نیست. باید توجه داشت که جنس مشکلات ما فرق دارد ولی با این حال ۸۸ درصد مردم موبایل هوشمند دارند و ۹۵ درصد با اینترنت کار میکنند، این یعنی مردم از ما جلوترند.
او ادامه داد: آن موضوعاتی را که به تجربه مردم ربط دارد باید به بخش چالاک بدهیم و مسائل زیرساختی را به بانکها بسپاریم. به طور کلی توجه به این تفکر و سیستم مهم است و میتواند بیشتر رشد کند. الآن در ایران هفت و نیم درصد از خرید مردم اینترنتی است و میتوانیم آن را به ۱۶ درصد برسانیم. این میزان در ترکیه ۹ درصد، اندونزی ۵ درصد، چین ۲۵ درصد و آمریکا ۲۰ درصد است.