رهبر انقلاب: حوزههای علمیه باید در مورد رمزارزها نظر بدهند
رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعهالزهرا (س)، اعلام کردند:…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۸ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گروهی متشکل از ۲۱ فعال حقوق بشری در نامهای به کنگره با ارائه نمونههایی از نحوه کمک به مردم سراسر جهان از طریق ارزهای دیجیتالی، از ارزهای دیجیتالی و استفاده از آن دفاع کردند. طبق نظر امضاکنندگان این نامه دهها میلیون نفر به بیتکوین و استیبلکوینها به عنوان راه انتقال پول متکی هستند.
به گزارش پیوست، فعالان حقوق بشر از ۲۰ کشور در نامهای سرگشاده به کنگره آمریکا از بیتکوین و استیبل کوینها به عنوان ابزار ضروری پرداخت برای کمک به دموکراسی و آزادی دهها میلیون نفر حمایت کردند.
ارسال این نامه به کنگره دقیقاً یک هفته پس از نامهای اتفاق افتاد که ضدرمزنگاری تنظیم شده بود و ادعا میشد از طرف جامعه علمی است در حالی که منتقدان و نویسندگان معروف در حوزه رمزارزها از کشورهای پردرآمد امضاکنندگان آن بودند.
اما در مقابل این گروه ۲۱ نفری، افرادی از کشورهایی با اقتصادهای بیثبات و درگیر جنگ مانند اوکراین، روسیه، نیجریه، ونزوئلا، کوبا و حتی کرهشمالی هستند. در نامه آمده است: «گروه ۲۱ نفره امضاکننده این نامه کسانی هستند که یا در کشورهایی زندگی کردهاند که شاهد درگیریهای اخیر بودهاند یا اقتصادهای بیثباتی مانند اوکراین، روسیه، عراق، نیجریه، ونزوئلا، کوبا و حتی کره شمالی را تجربه کردهاند. هدف ما از نوشتن این نامه ایجاد رویکرد همدلانه با مردمی است که به دلیل مشکلات سیاسی از جمله تحریمها امکان دسترسی به ابزارهای پولی را ندارند.»
همچنین این گروه میگویند تاکنون از بیتکوین برای کمک به افراد در معرض خطر، در صورت شکست گزینههای دیگر استفاده کردهاند و قصد دارند از یک سیستم پولی باز دفاع کنند.
این گروه در مبارزه برای آزادی و دموکراسی به بیتکوین و استیبل کوینها تکیه کردهاند و معتقدند دهها میلیون نفر دیگر که تحت رژیمهای استبدادی یا در اقتصادهای پرنوسان زندگی میکنند نیز به همین دلیل از ارزهای دیجیتالی استفاده میکنند.
بیتکوین و استیبلکوینها دسترسی نامحدود به اقتصاد جهانی را برای افرادی که ارزهای محلیشان در حال سقوط است یا ارتباطشان با دنیا قطع شده فراهم میکنند. برای نمونه میتوان به مردم کشورهای نیجریه و آرژانتین، کوبا، افغانستان و ونزوئلا اشاره کرد.
این گروه افزوده است که ارزهای رمزنگاریشده به ادامه مبارزه با استبداد کمک کردهاند و نمونهای از نقشآفرینی این فناوری مربوط به زمانی بود که سیستمهای مالی پس از تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ از کار افتاد.
هدف فعالان نامه ضدرمزنگاری خطاب به کنگره که ظاهراً از جانب ۱۵۰۰ دانشمند و مهندس کامپیوتر پشتیبانی میشد جلوگیری از ایجاد پناهگاه امن برای این ابزارهای مالی دیجیتالی خطرناک، معیوب و اثباتنشده بود اما امضاکنندگان اصلی این نامه شامل منتقدان حرفهای یا بلندمدت رمزارزها مانند دیوید جرارد، مولی وایت و استفان دیهل بودند.
ائتلاف حقوق بشر اعلام کرده است تقریباً تمام نویسندگان آن نامه از کشورهایی هستند که ارز ثابت، آزادی بیان و حقوق مالکیت قوی دارند و به احتمال زیاد تورم شدید را تجربه نکردهاند.
این کمپین توسط اندیشکده رمزارز موسسه سیاست بیتکوین سازماندهی شده و امضاکنندگان نامه شامل فعالانی از ائتلاف فمینیستی (نیجریه)، بنیاد مبارزه با فساد (روسیه)، بنیاد همبستگی بلاروس (بلاروس)، ایدههای فراتر از مرزها (عراق) و غیره هستند.