رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر در گزارش پنجساله خود اعلام کرد این مرکز تاکنون دو هزار ایده را بررسی کرده و به حمایت از ۸۳ تیم استارتآپی پرداخته است.
به گزارش روابطعمومی سامسونگ، مسعود فیاضی مدیر روابطعمومی و مسئولیتهای اجتماعی سامسونگ در مورد فعالیتهای مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر گفت: مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر در پنج سال گذشته دو هزار ایده را بررسی کرده و به حمایت از ۸۳ تیم استارتآپی پرداخته است. سامسونگ همچنین در پروژههای مسئولیت اجتماعی یا شهروند شرکتی خود در ایران، از پنج سال پیش با همکاری دانشگاه امیرکبیر، مرکزی را ویژه حمایت از ایدههای راهکار آفرین راهاندازی کرده که در کنار آکادمی مهندسی سامسونگ، دو پروژه بزرگ مسئولیت اجتماعی سامسونگ در حوزه آموزش در ایران هستند.
مهری شریفی، مدیر اجرایی مرکز سامسونگ-امیرکبیر، نیز در مورد فعالیتهای پنجساله این مرکز توضیح داد: در طول این پنج سال، در مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر ۱۴ دوره شتابدهی و یک دوره شکلدهی برگزار شده که به تازگی دوره پانزدهم آن در مرحله اول آغاز شده است. ما طی این مدت ضمن بررسی بیش از دو هزار ایده ارسالشده به مرکز، ۸۳ تیم استارتآپی را در برنامههای شتابدهی خود توسعه دادهایم که از مجموع این تعداد، ۲۵ تیم استارتآپی موفق به جذب سرمایه و فروش محصول خود شدهاند.
تیمهای پذیرفتهشده در مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر حداکثر به مدت یک سال میتوانند در مرکز مستقر باشند و از خدمات، آموزشها و حمایتهای این مرکز برخوردار شوند. در طول این مدت، فعالیت تیمها هر سه ماه یک بار ارزیابی میشود تا مسیر حرکتی آنها تحت نظارت و بازبینی قرار گیرد.
علاوه بر این، به منظور آمادهسازی تیمها در طول دوره شتابدهی کارگاهها و وبینارهای آموزشی و جلسات منتورینگ مختلفی برای اعضای تیمها برگزار میشود. طی پنج سال گذشته بیش از ۱۰۰ کارگاه آموزشی به مدت پنج هزار و ۳۵۵ نفر/ساعت و با موضوعات تیمسازی، بازاریابی، محصول، توسعه کسبوکار و… در مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر برگزار شده است. همچنین در این مدت بیش از ۵۰۰ جلسه منتورینگ برای رشد تیمها برپا شده است.
تیمهای مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر در صورت موفقیت سه مرحله اعتبارسنجی ایده، توسعه محصول و جذب سرمایه را پشت سر میگذارند.
برخی از استارتآپهایی که مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر از آنها حمایت کرده است توانستهاند در رویدادها و رقابتهای بینالمللی جوایزی دریافت کنند. استارتآپ سیمیاروم (پلتفرم مدیریت و برگزاری وبینار) یکی از این تیمهاست که توانسته است در رویداد استانبول سامیت ۲۰۱۹ به جمع ۱۰ تیم برتر این رقابتها برسد. استارتآپ تریژر دیگر تیم مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر است که سال ۲۰۲۱ موفق شد جایزه ۱۰۰ هزار دلاری صندوق نوآوری یونیسف را کسب کند. همچنین در سال ۲۰۱۸ نیز استارتآپ ویتامید در جمع ۱۰ تیم برتر رقابتهای فیوچراستارز قرار گرفت.
طی این مدت در مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر نزدیک به ۸۲ محصول توسعه داده شده که پنج محصول آن جزو محصولات مبتنی بر فناوریهای سطح بالا به شمار میرود. در حال حاضر نیز دو استارتآپ ویرا و رایفارم با آمادگی فناوری یا TRL سطح هفت در مرکز سامسونگ-امیرکبیر مراحل شتابدهی خود را میگذرانند. سطح آمادگی فناوری، سنجهای است که برای اعلام وضعیت توسعه فنی یک فناوری به کار میرود و در ۹ سطح ارزیابی میشود.
مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ و در چهارمین سال فعالیت خود، نخستین دوره کمپ شکلدهی را برگزار کرد. کمپ شکلدهی در ۹ مرحله و با هدف توسعه مهارتهای افراد در راهاندازی استارتآپ برگزار شد. به شرکتکنندگان در این دوره آموزشهای متنوعی در زمینه سبک زندگی کارآفرینان و فرهنگ کارآفرینی، کار تیمی، چگونگی اعتبارسنجی ایدهها، نحوه شکلدهی ایدهها و تیمها و استارتآپها ارائه شد تا در پایان دوره به کمک مهارتهای کسبشده بتوانند تیم استارتآپی خود را تشکیل دهند و برای ورود به دوره شتابدهی ارزیابی شوند. در پایان این کمپ پنج تیم منتخب دوره شتابدهی خود را در مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر آغاز کردند.
مرکز فناوری سامسونگ-امیرکبیر به عنوان یک شتابدهنده بدون دریافت سهام (equity-free accelerator) سعی کرده نقشی تسهیلگر برای استارتآپها و کارآفرینان جوان در ابتدای مسیر کسبوکارشان ایفا کند. این مرکز، سال ۹۶ به عنوان یکی از فعالیتهای مسئولیت اجتماعی سامسونگ در ایران و با همکاری دانشگاه امیرکبیر راهاندازی شد.
گزارش کامل عملکرد پنجساله مرکز فناوری سامسونگ را اینجا بخوانید.