skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۹ اپراتور متولی ایجاد ۸.۵ میلیون پورت فیبر نوری شدند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱

وزیر ارتباطات عیسی زارع پور

وزارت ارتباطات در تفاهم‌نامه‌هایی جداگانه با ۹ اپراتور، تکلیف ایجاد ۸.۵ میلیون پورت فیبر نوری را تعیین کرد که در میان امضاکنندگان نام شرکت مخابرات، ایرانسل و همراه اول دیده نمی‌شود. وزیر ارتباطات در مراسم امضای این تفاهم‌نامه‌ها گفت: وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه منتظر کسی نمی‌ماند و اگر این اپراتورها حضور پیدا نکنند کار با بقیه اپراتورها پیش می‌رود و بهتر است کسانی که تاکنون اعلام آمادگی نکرده‌اند سریع‌تر تصمیم بگیرند.

به گزارش پیوست، وزارت ارتباطات امروز (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱) به طور رسمی با ۹ شرکت تفاهم‌نامه‌هایی امضا کرد که مطابق آنها این شرکت‌ها متعهد شدند هر کدام اتصال حداقل یک میلیون پورت فیبر نوری را فراهم کنند؛ البته رایتل سهمی ۵۰۰ هزار عددی را قبول کرده است.

در این مراسم همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صورت ویدئوکنفرانس، پروژه اتصال ۶۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات را افتتاح کرد و از راه‌اندازی آزمایشی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند خبر داد.

زارع‌پور: منتظر کسی نمی‌مانیم

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این مراسم گفت: امروز تکلیف زیرساخت‌های ۸.۵ میلیون از ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری که در برنامه دولت است مشخص شد. دولت برای اولین بار یک سوم از درآمد خود از اپراتورهای همراه را صرف توسعه فیبر نوری خواهد کرد. علاوه بر این ۳ درصد حق‌السهم خود از FCP‌ها را نیز بخشیدیم.

زارع‌پور در پاسخ به پرسش خبرنگار پیوست در مورد اینکه حضور نداشتن سه اپراتور مخابرات، ایرانسل و همراه اول در امضای این تفاهم‌نامه‌ها توضیح داد: امروز انحصار را شکستیم. هر کسی بتواند پای کار بیاید ظرفیت‌های خود را برایش به‌کار می‌گیریم و منتظر کسی نمی‌مانیم. در استان‌هایی مثل بوشهر، قم و قزوین که امروز پروژه آنها افتتاح شد، شبکه انتقال از زیرساخت گرفته شده بود نه مخابرات. مخابرات، ایرانسل و هر اپراتور دیگری که تا به حال نیامده‌ مختار است، اگر نیایند کار را با بقیه جلو می‌بریم و کار مردم را لنگ کسی نمی‌گذاریم. این یک پروژه راهبردی است که با یا بدون این کسانی که امروز نیامدند اتفاق خواهد افتاد. بهتر است سریع‌تر تصمیمات‌شان را بگیرند.

فیبر نوری وزارت ارتباطات
روسای اپراتورهایی که با وزارتخانه به توافق رسیده‌اند با وزیر عکس یادگاری گرفتند

وزیر ارتباطات از شروع به کار آزمایشی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از امروز نیز خبر داد و گفت: یکی از ماموریت‌های مهم در بخش فناوری اطلاعات پنجره واحد خدمات هوشمند است که به قانون تبدیل شد و همه دستگاه‌ها باید تا پایان شهریور ماه پنجره واحد خود را راه‌اندازی کنند. همچنین از امروز نسخه آزمایشی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به نشانی my.gov.ir راه‌اندازی شد.

زارع‌پور به‌طور کلی سه مورد «کاربردی‌سازی و بهره‌مندی بیشتر مردم از فناوری اطلاعات»، «حکمرانی مبتنی بر داده» و «توسعه اقتصاد کشور با استفاده از ظرفیت‌هایی که فناوری دارد» را به‌عنوان راهبردهای وزارت‌خانه‌ متبوعش برشمرد. او در توضیح مورد آخر بیان کرد:  آثار کارگروه اقتصاد دیجیتال به زودی متبلور می‌شود. در این زمینه برنامه‌های مختلفی را پیش‌بینی کردیم که محور همه آنها شبکه ملی اطلاعات است.

این عضو هیات دولت با اشاره به اینکه میانگین دسترسی به اینترنت در جهان ۶۰ درصد است و در ایران ۸۶ درصد روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند گفت: با این شرایط اجرای هر طرح فناورانه‌ای در کشور بیش از گذشته امکان اجرای شدن دارد.

رئیس رگولاتوری: بقیه اپراتورها زودتر به نتیجه برسند

صادق عباسی شاهکوه، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. به‌باور وی، تامین منابع،‌ تقسیم کار و رفع برخی موانع اصلی‌ترین مسائلی است که در رابطه با پروژه ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری وجود دارد.

عباسی در این رابطه اظهار کرد: با اینکه کار را بخش خصوصی انجام دهد باید پولی که دولت برای حمایت از بخش خصوصی می‌خواهد جور شود. ابتدا می‌خواستیم ۵ درصد از درآمدمان از اپراتورهای موبایل را ببخشیم اما خوشبختانه دولت ۸ درصد را تصویب کرد. البته این مشروط به این است که ظرف ۳ سال به تعهدات خود عمل کنند.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: تقسیم کار نیز مساله مهمی است. کمیسیون تنظیم مقررات مقرر کرده که کار به شکل موازی انجام شود. تعداد اپراتورها هم کم نیست و رگولاتوری شرایط را برابر در نظر می‌گیرد. از میان ۱۷ اپراتور ثابت، ۳ اپراتور همراه و شرکت ایرانیان‌نت تاکنون ۱۲ عددشان اعلام آمادگی کرده‌اند و ۹ تای آنها تفاهم‌نا‌مه امضا کردند. امیدواریم بقیه اپراتورها سریع‌تر تصمیم بگیرند.

عباسی شاهکوه اضافه کرد:‌ اپراتورهایی که تا الآن آمده‌اند هر کدام یک شهر را به دلخواه خودشان برای شروع انتخاب کرده‌اند تا تسهیلات وزارت ارتباطات را در این شهرها دریافت کنند. ۸ کلان‌شهر را حمایت نمی‌کنیم و هر اپراتوری خواست می‌تواند در این شهرها فعالیت کند.

عباسی در انتها گفت: در طول زمان پشت اپراتورها خواهیم بود. البته باید بدانند اگر تا یک سال دیگر کار نکنند کار را به مجموعه دیگری می‌دهیم و خود را معطل کسی نخواهیم کرد. توسعه این پورت‌ها پشتوانه خوبی هم برای 5G خواهد بود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات:‌ می‌خواهیم تبدیل به پلتفرم شویم

محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز در این مراسم اظهار کرد: دولت به دنبال رشد افزایش خدمات و نوآوری در ارائه خدمت است. می‌خواهیم ارائه خدماتی را که قبلا انحصارا در اختیار دولت بود، توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی ارائه شود.

خوانساری رویکرد سازمان فناوری اطلاعات را «فرصت‌سازی یکسان در دسترسی به خدمات دولت» خواند و گفت: دولت نماینده مردم برای نظارت بر حسن اجرای خدمات خواهد بود. در آینده شروع به کار اپراتورهای خدماتی (PGSE) به‌تدریج اعلام خواهد شد.

معاون وزیر ICT همچنین با اشاره به شعار سالانه اتحادیه جهانی مخابرات، «فناوری‌های دیجیتال در خدمت سالمندان»، اشاره و بیان کرد: بازار خدمات نوآورانه برای سالمندان بسیار بکر است و صرفه‌های اقتصادی و اجتماعی خوبی نیز برای کشور خواهد داشت. به سرمایه‌گذاران و استارت‌آپ‌ها توصیه می‌کنم این بازار بکر را از دست ندهند زیرا هیچ سرویس قالبی در این زمینه در کشور وجود ندارد.

https://pvst.ir/cd7
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو