سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری گوگل برای کمک به توسعه هوشمصنوعی در تایلند
آلفابت، شرکت مادر گوگل، اعلام کرده است که مبلغ یک میلیارد دلار برای ساخت دیتاسنترهایی…
۹ مهر ۱۴۰۳
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
فعالان حوزه اینترنت و ارتباطات بر این باورند که تا زمانی که در این حوزه سرمایهگذاری و توسعه اتفاق نیفتد، کیفیت افزایش نخواهد یافت؛ آنها از دولت درخواست کردند که وارد تعرفهگذاری این حوزه نشود.
حسین اسلامی، رئیس نظام صنفی رایانهای استان تهران، در نشستی که در رابطه با تعرفهگذاری اینترنت با حضور برخی از اعضای کمیسیون اینترنت برگزار شد گفت: به دلیل نوع نگاه دولت قبلی در استقرار و گسترش اقتصاد دیجیتالی و نگهداشت هزینههای حوزه ارتباطات به صورت حداقلی، در مجموعههای داخلی امکان سرمایهگذاری و توسعه فراهم نشده بود و ادامه مسیر نیز به شیوه فعلی غیرممکن به نظر میرسید.
او اضافه کرد: از سوی دیگر در ۱۰ سال گذشته تقریباً در تمامی عرصههای مختلف، قیمتها تغییر کرده و حضور حداکثری دولت در تعرفهگذاری این حوزه در درازمدت نشان میدهد نه رضایت مصرفکنندگان به دست آمده و نه رضایت ارائهدهندگان.
اسلامی ادامه داد: البته حداقل در این دولت مدیران مختلف به ویژه در سازمان تنظیم و مقررات این نگاه را دارند و حداقل در مقام بیان معتقدند دولت وارد حوزههای تعرفهگذاری نشود. اعتقاد ما در نظام صنفی این است که تا جای ممکن، بهتر است خود تشکلها شرایط را بسنجند و بتوانند قیمت عادلانهای پیشنهاد بدهند تا به عنوان یک تعرفه یا قیمت مرجع مورد استفاده قرار بگیرد.
فرامرز رستگار، دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، در ادامه این نشست گفت: بحثی که امروز داغ شده، از چهار سال قبل در این سندیکا و جلسات هیات مدیره مطرح بوده است. ما به طور مرتب هشدار میدادیم که قرار است اتفاقات بدی بیفتد؛ درست مانند همان اتفاقاتی که چند سال قبل برای شرکت مخابرات ایران رخ داد و این شرکت به شدت افت پیدا کرد؛ کیفیت سرویسها کاهش یافت و به شرکتهای پیمانکاری، تولیدی و نیروهای خودش بدهی پیدا کرد.
او ادامه داد: ما همین هشدار را چند سال پیش در رابطه با اپراتورهای همراه مانند همراه اول و ایرانسل دادیم که در آن روزها به نظر میرسید بنگاههای اقتصادی پررونقی هستند و درآمد سرشار و سود کلان دارند.
رستگار توضیح داد: تکیه بر شبکه موبایل برای ارائه سرویسهای اساسی کار غلطی است و اصالت شبکه موبایل در عرضه سرویسهای سیار است و قرار نیست در نقطه ثابت از سرویسهای شبکه سیار بهرهمند شویم. ارتباطات سیار هر قدر هم فرکانس جدید بدهند بهرهوری فرکانس را بالا ببرند، کشش محدود است و در همان زمان هم گفتیم که اگر به ارتباطات ثابت رسیدگی نکنید، هم برای مردم نارضایتی ایجاد خواهد شد و هم برای امنیت کشور به شدت خطرناک است.
به عقیده او، در چند سال گذشته شبکههای ارتباطی باید توسعه پیدا میکرد که این اتفاق نیفتاده است: اگر این اتفاق رخ میداد، کیفیت، ظرفیت و پوشش کافی وجود داشت اما در حال حاضر هر سه اینها وجود ندارد و در مجموع کیفیت پایین تلقی میشود.
دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران ادامه داد: بحث ما این است که باید مکانیسمها، روشها و حمایتهایی از سمت دولت، تشکلها و بخش خصوصی اتخاذ شود تا توسعه ارتباطات رونق پیدا کند و کمبود توسعه پنج شش سال پیش جبران شود. برای توسعههای بزرگ که توأم با جایگزینی، نوسازی و بازسازی شبکههای قبلی است سرمایهگذاری هنگفتی لازم است و باید مدلی تعریف شود که برای تمام سرمایهگذارها اعم از خود اپراتورها یا هر سرمایهگذار خصوصیای حتی شرکتهای پیمانکاری و تولیدی انگیزه سرمایهگذاری ایجاد شود.
او تاکید کرد: این تصور اشتباه است که «اگر سرویس خوب به مردم داده شود، پول بیشتری نمیدهند». در حال حاضر مسئولان دولت میگویند ما به هیچ عنوان قیمت را بالا نمیبریم و کیفیت باید بالا برود، مگر میتوان همینطور کیفیت را بالا برد؟ وقتی چهار پنج سال است که توسعه صورت نگرفته، شما چطور میخواهید کیفیت را بالا ببرید؟
علی توسلی، عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهای تهران، در ادامه این نشست در پاسخ به زومیت گفت قیمتها باید مجدداً تغییر کند. توسلی در این باره توضیح داد: قیمتهای اینترنت باید با قیمت تمامشده آن برای یک فراهمکننده سرویس اینترنت و نسبت به سودی که به دست میآورد تناسب داشته باشد اما در سالهای اخیر این تناسب برقرار نبوده است.
توسلی در پایان تاکید کرد دولت و مجلس باید دید سیاسی خود را نسبت به تغییر تعرفهها کنار بگذارند و با نگاه اقتصادی در مورد تغییر تعرفههای اینترنتی تصمیم بگیرند.