بازار رمزارزهای پایدار پس از دو سال توانست ضربه وارده از فروپاشی TerraUSD را جبران کند
بازار رمزارزهای پایدار که در سال ۲۰۲۲ و به دنبال فروپاشی TerraUSD بخش مهمی از…
۸ آذر ۱۴۰۳
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
وب ۳، اینترنت نسل سوم یا اینترنت غیرمتمرکز به صورت خلاصه، تکاملیافتهترین نسل از اینترنت است که در آن همه چیز به صورت غیرمتمرکز و با کمک هوش مصنوعی و بلاکچین اداره میشود. در وب ۳ برخلاف وب ۲، این کاربران هستند که برای دادهها و اطلاعات خود تصمیمگیری میکنند. در این نسل از اینترنت، کاربران میتوانند در ازای محتوایی که تولید میکنند، درآمد کسب کنند.
وب ۳ در واقع یک اصطلاح فراگیر است که ارزهای دیجیتالی، محاسبات قراردادهای هوشمند، اینترنت اشیا، توکنهای غیرقابل تعویض (NFT)، امور مالی غیرمتمرکز و «متاورس» را پوشش میدهد. این تحول اقتصاد اینترنتی تاثیری عمیق در آینده خواهد داشت. به گزارش جیپی مورگان، فقط NFTهای مبتنی بر بلاکچین ارزش بازار نوپا را به هفت میلیارد دلار رسانده است.
همزمان با توسعه هوش مصنوعی، توجه به فناوری بلاکچین افزایش یافته است، پریا گولیانی، رئیس انجمن دولتی بلاکچین (GBA) در بریتانیا، میگوید: «ورود فناوری بلاکچین، تغییرات بیسابقهای در خدمات مالی ایجاد کرده است. من معتقدم کاربرد آن میتواند بسیار بیشتر از تراکنشهای شفاف باشد. بلاکچین میتواند راه را برای یک چشمانداز مالی کاملاً دموکراتیک هموار و جایگزینی یکپارچهتر و موثرتر برای بانکداری بر اساس ایدههای تمرکززدایی فراهم کند. همچنین این امکان را برای افراد فراهم میکند که ثروت خود را بدون واسطه مدیریت کنند.»
لکس سوکولین، رئیس مشترک فینتک جهانی و اقتصاددان ارشد شرکت نرمافزاری اتریوم ConsenSys، نیز معتقد است زیرساخت بلاکچین اکنون برای محاسبه قرارداد هوشمند معنادار و انتقال و تبادل ارزش در سراسر اقتصاد استفاده میشود. البته پرسشهایی در مورد پایداری، مقررات، مقیاسپذیری و قابلیت همکاری باقی میماند اما به طور کلی نشانههای حرکت رو به جلو دلگرمکننده است.
ظهور ارزهای رمزنگاریشده و فناوری بلاکچین، فرصتهای جدیدی را در استفاده از پول و همچنین اشکال جدید هیجانانگیزی از داراییها و بازارهای دیجیتالی ایجاد کرده است. جدا از ارزهای دیجیتالی و استیبل کوینها، ارزهای دیجیتالی منتشرشده از سوی بانک مرکزی یا CBDC یکی از جالبترین نوآوریها در این زمینه است. CBDCها سبب تسریع و افزایش امنیت پرداختهای بین بانکی، موسسات و افراد میشوند.
ریچارد تروین، نویسنده کتاب پرفروش «غیرنقدی– انقلاب ارز دیجیتالی چین» به عنوان یک متخصص مطلع از نحوه کارکرد CBDC، میگوید: «پرداخت دیجیتالی در حال حاضر بخشی از زندگی مردم چین است چه آماده باشیم چه نباشیم، CBDCها در حال ظهور و گسترش هستند. با راهاندازی CBDC توسط چین و هند، ۳۷ درصد از جمعیت جهان در سه سال آینده به CBDC دسترسی خواهند داشت. این یک تغییر اساسی پارادایم است که به نظر میرسد بانکهای غربی برای آن آماده نیستند.»
هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بیش از هر فناوری نوظهور دیگری پتانسیل پیشبرد خدمات مالی را دارند. با استفاده از هوش مصنوعی شرکتها میتوانند ریسک را بهتر کاهش دهند، پورتفولیوها را بهینه کنند، با جرائم مالی مبارزه کنند و تجربیات شخصیسازیشده مشتری را ارائه دهند. نقطه قوت اصلی هوش مصنوعی این است که به شرکتها اجازه میدهد حجم زیاد داده را تجزیهوتحلیل و آگاهانه تصمیمگیری کنند.
جیم ماروس، سخنران جهانی، میزبان پادکست و ناشر The Financial Brand میگوید: «هوش مصنوعی و تجزیهوتحلیل کاربردی دسترسی مشتری به ابزارهای مالی، مشاوره و راهحلهای تعبیهشده را تسهیل میکند. این امر باعث افزایش اعتماد و تمایز برند از طریق توانمندسازی مشتری برای شراکت در مسیر مالی آن خواهد شد. این سطح از مشارکت به محافظت از حریم خصوصی و امنیت مشتریان نیز کمک میکند.»
اران استیلر معمار ارشد نرم افزار نیز معتقد است یک بخش مهم در تنظیم هوش مصنوعی، اطمینان از معتبر بودن دادههای مورد استفاده برای استخراج الگوریتم است. در نتیجه، من پیشبینی میکنم که کیفیت و اعتبار دادهها برای اغلب شرکتهای فناوری، موضوع نگرانکنندهای خواهد بود. همانطور که ما کد خود را تست میکنیم، باید دادههایمان را آزمایش و اعتبارسنجی کنیم و مطمئن شویم که مطابق انتظار و پیشبینی ما رفتار میکنند.
مدتی طول کشید اما بانکداری بدون بانک از طریق پدیده تتمین مالی تعبیهشده به واقعیت تبدیل شد. توانایی پلتفرمهای بومی دیجیتالی برای تعبیه خدمات مالی در بستر خود اقبال مشتریان را در پی داشت، چراکه نیاز مشتری را بهتر از سایر شرکتها شناسایی و رفع کردند.
افی پیلارینو، تحلیلگر تاثیرگذار فینتک جهانی، میگوید: «پدیده مالی تعبیهشده، در بازار به دو شکل ظاهر شده است. یکی از طریق شرکتهای خدمات مالی موجود که مجموعه خدمات خود را از طریق ارائهدهندگان زیرساخت به عنوان سرویس مالی افزایش میدهند. و شکل دیگر، شرکتهای غیرمالی است که اکنون خدمات مالی ارائه میدهند؛ به عنوان مثال، اپل در ایالات متحده کارت اعتباری خود را ارائه میدهد، تسلا بیمه عرضه میکند و Shopify بانکداری تجاری را راهاندازی کرده است.»
طبق گفتههای بیل گیتس در سال ۱۹۹۴ «بانکداری ضروری است، بانکها نه».
پائولو سیرونی، مشاور و نویسنده پرفروش، اعتقاد دارد در نهایت، این فرصتی برای از بین بردن اصطکاک در تعاملات با کاربر است که بانکداری را زمینهای برای خلق «ارزش جدید» میکند.
منبع:fintechnews.org