اطلاعیه نوبیتکس: ماینرها از آدرسهای قدیمی نوبیتکس استفاده نکنند
صرافی نوبیتکس در اطلاعیهای به ماینرهایی که از آدرسهای قدیمی این پلتفرم استفاده میکنند هشدار…
۶ مرداد ۱۴۰۴
۶ مرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
هفتمین رویداد «مارکتگپ» در حالی برگزار شد که سایه نااطمینانی، قطعی اینترنت و افزایش فشارهای اقتصادی بر بازارهای مالی کشور سنگینی میکند. از بیتکوین تا طلا، از سهام تا پرایپتریدینگ؛ فعالان، تحلیلگران و مدیران کسبوکار در این گردهمایی از راههایی گفتند که بازار بدون پشتوانه سیاستگذاری رسمی، برای زنده ماندن پیدا کرده است.
به گزارش پیوست، رویداد مارکتگپ ۷ با صحبتهای صدرا بابایی مدیرعامل کارخانه نوآوری امیدینو آغاز شد؛ مجموعهای که او معتقد است، نه تنها به دنبال رشد اکوسیستم نوآوری است، بلکه در شرایط فعلی تلاش میکند فضای حداقلی برای بقا و تعامل فعالان اقتصادی فراهم کند.
او در توضیح نقش این کارخانه، به همکاری با معاونت علمی، مجموعههای دانشگاهی و سایر نهادهای دولتی اشاره کرد و گفت: تمرکز اصلی مجموعه روی سه محور است؛ آموزش تخصصی، تولید محتوای فناورانه، و تأمین مالی استارتآپها.
البته بخشی از صحبتهای بابایی به نقد فضای سیاستگذاری اختصاص داشت. به گفته او: اگر قانونگذار میخواهد از اقتصاد نوآوری حمایت کند، باید محدودکننده نباشد و هوشمندانه عمل کند. مسیر تعامل را باز کند، نه اینکه با قوانین مبهم، بازدارنده باشد.
پیام الیاس کردی فعال بازارهای مالی ارائهخود تلاش کرد رابطه میان تحولات سیاسی، تصمیمات پولی و روندهای قیمتی بازارها را با اتکا به دادههای رسمی و نمودارهای جهانی تشریح کند. صحبتهای الیاس کردی از «تأثیر وقایع بیرونی» آغاز شد. مانند خروج آمریکا از برجام، تحریمها و رشد نرخ دلار و به «ریشههای درونی تورم» ختم شد. مواردی مانند کسری بودجه، پایه پولی، نقدینگی، و سرکوبهای ارزی. او تأکید کرد که اثر تصمیمهای سیاسی با تاخیر چندساله بر اقتصاد نمایان میشود.
در این رابطه الیاس کردی به قطعنامههای شورای امنیت که در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ صادر شد اشاره کرد که تاثیر آنها با تورم واقعی و سقوط ارزش ریال در سالهای ۹۱ و بعد از آن رخ داد.
از نگاه او بر اساس دادههای داخلی و بینالمللی، چهار سناریو پیش روی اقتصاد ایران وجود دارد. در صورت توافق با غرب؛ رشد اقتصادی ۵ درصدی، دلار در محدوده ۹۵ هزار تومان، رشد شاخص بورس تا ۵ میلیون واحد و رشد پایه پولی ۲۰ درصدی. در سناریوی نه جنگ، نه مذاکره؛ رشد اقتصادی ۲.۵ درصدی، دلار در محدوده ۱۲۰ هزار تومان و رشد پایه پولی ۳۰ درصدی. برای سناریوی مکانیزم ماشه و تشدید تحریمها نیز الیاس کردی به رشد اقتصادی منفی، افزایش قیمت دلار تا ۲۰۰ هزار تومان و رشد پایه پولی تا ۴۰ درصد اشاره کرد.
همچنین آخرین سناریو از نظر الیاس کردی درگیری مستقیم یا «جنگ سایهها» بود. در این صورت او معتقد است، افزایش تنش به کاهش صادرات نفت به همراه تخفیفهای قیمتی شدید منجر میشود، اقصاد وارد فاز رکود و شاخص بورس هم در محدوده یک میلیون تومان قرار خواهد گرفت.
در بخش پایانی، الیاس کردی با نگاهی به بازارهای جهانی، از رفتار جدید سرمایهگذاران نهادی در بیتکوین گفت. او توضیح داد که برخلاف دورههای گذشته، ورود پول از طریق ETFها باعث تغییر ماهیت رفتار بازار شده و رشد آرامتر ولی باثباتتری را رقم زده است.
در یکی از پنلهای رویداد، «پراپتریدینگ» بهعنوان مسیری برای ورود به بازارهای مالی بدون نیاز به سرمایه اولیه شخصی مورد بررسی قرار گرفت. پرستو سلیمی مدیر محصول «سرمایه دیجیتال» در پاسخ به این سوال که پراپتریدینگ چیست و چه نیازی را پوشش میدهد، گفت: پراپتریدینگ در پاسخ به یک نیاز واقعی شکل گرفته است؛ کاربرانی که توانایی معاملهگری دارند، اما سرمایه کافی برای شروع ندارند.
به گفته او: پراپتریدر کسی است که با سرمایه پلتفرم معامله میکند، سهم از سود میبرد، اما ریسک ضرر از جیب خودش نیست. او همچنین به ساختار ارزیابی تریدرها اشاره کرد: تریدر ابتدا در یک حساب آزمایشی (دمو) معامله میکند و در صورت اثبات مهارت، وارد حساب واقعی میشود؛ جایی که تا ۸۰ درصد از سود حاصل، متعلق به او خواهد بود.
محمد میرزایی تحلیلگر بازارهای جهانی، در پاسخ به سؤال پدرام فیروزیان مدیر پنل، درباره تفاوت معامله در حساب شخصی و حساب پراپ، گفت: اگر با تغییر سایز حساب، احساسات شما هم تغییر میکند، یعنی هنوز برای ورود حرفهای آماده نیستید. معاملهگری یعنی کنترل دقیق ریسک و ثبات رفتاری، نه دنبالکردن رقم پول.
او پیشنهاد کرد که معاملهگران پیش از ورود به حساب واقعی، استراتژی خود را با دادههای کافی بکتست کنند و تنها زمانی وارد چالش شوند که از ثبات عملکرد خود مطمئن باشند.
البته هر دو پنلیست ضمن اشاره به نقاط قوت پراپتریدینگ، هشدار دادند که این فضا نیز بدون چالش نیست. از نگاه آنها، وابستگی بیش از حد کاربران به سود کوتاهمدت، ناتوانی در حفظ حساب پس از برداشت سود اول و نبود آموزش ساختارمند در درک مفاهیم ریسک، روانشناسی معامله و مدیریت سرمایه از جمله چالشهای این فعالیت هستند.
آخرین پنل رویداد «مارکتگپ ۷» با حضور سه تحلیلگر و فعال با سابقه بازارهای مالی برگزار شد. در این پنل، نرگس مرادآبادی بهعنوان مدیر پنل از مهمانان خواست تا دیدگاه خود را درباره سرمایهگذاری در ایران با توجه به شرایط امروز، درآمدهای ریالی مردم و فضای بیثبات اقتصادی مطرح کنند.
پیام الیاس کردی با اشاره به بحران دوازدهروزه اخیر گفت: در بزنگاههای واقعی، بازارهای غیررسمی و مدرن شکست خوردند. کاربران دوباره به سمت نقدترین داراییها مانند دلار، طلا و اسکناس برگشتند. او معتقد است که نهفقط رمزارز بلکه بازار سهام و حتی ملک هم دچار افت شدید تقاضا شدهاند و رشد قیمتها دیگر مترادف با جذابیت نیست.
پیام نیککام، تحلیلگر بازارهای مالی، با نگاهی دادهمحور در مورد وضعیت بازار سهام گفت. به گفته او، بازار سرمایه ایران از نظر دلاری یکی از ارزانترین بازارهای دنیاست، اما این بهتنهایی برای رشد کافی نیست: بازار ارزنده است، ولی هر ارزندگیای یک زمانبندی هم میخواهد. فعلاً نه سیاست خارجی روشن است، نه وضعیت نقدینگی مطمئن. بنابراین بازار سهام با وجود جذابیت عددی، خریدار ندارد.
در پایان، امیر بیات که خود را یک «بیتکوینر» معرفی کرد، نگاه متفاوتی به آینده سرمایهگذاری ارائه داد. از نگاه او، باید به هر نوعی از دارایی از منظر نقدشوندگی نگاه کرد. چراکه بستر معاملاتی این داراییها اهمیت دارد. همانطور که بازار بورس تعطیل شد یا صرافیها بسته شدند این موضوع میتواند تکرار شود. همچنین او نتیجه این اقدامات را تزریق ناامیدی در بازار اعلام کرد.