رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تریتاپ اپلیکیشن حوزه سلامت دیجیتالی میخواهد به شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی تبدیل شود.
به گزارش پیوست، تریتاپ (TritApp) استارتآپ فعال در زمینه سلامت دیجیتالی میخواهد با هدف انتقال و اشتراک دادههای تخصصی بین کادر درمان اپلیکیشن خود را توسعه دهد و به شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی تبدیل شود.
علیرضا متولیان مدیرعامل شرکت نوآوریهای هوشمند تریتا که تریتاپ یکی از سرویسهای این شرکت است میگوید: تریتاپ میخواهد به شبکه اجتماعی متخصصان علوم پزشکی تبدیل شود تا چرخش دادههای علوم پزشکی در آن به راحتی انجام شود.
به گفته او، اغلب فارغالتحصیلان رشتههای پزشکی پس از ورود به فضای عملی و در مراکز درمانی با مسائلی مواجه میشوند که در طول دوره تحصیل برایشان پیش نمیآید. در چنین مواقعی دانشجویان به استادان خود مراجعه میکنند و استادان هم در کنار حجم بالای کاری خود با سوالات تکراری و متعدد دانشجویان روبهرو میشوند. این مساله چالش مشترک بسیاری از پزشکها و استادان خبره این حوزه است و همین موضوع باعث شد ما به فکر ایجاد اپلیکیشن تریتاپ بیفتیم. در واقع تریتاپ پلتفرم شبکه متخصصان علوم پزشکی است که از سال ۹۷ استارت اجرایی آن زده شد و از سال ۹۸ در اختیار کاربران قرار گرفت.
متولیان در ادامه توضیح میدهد: تریتاپ بستری برای تسهیل ارتباط در حوزه علوم پزشکی است؛ اینکه کادر درمان شامل پزشکان، پرستاران و غیره بتوانند به صورت مداوم یادگیریهای جدید خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. با توجه به اینکه کشور در حوزه سلامت دیجیتالی به قدر کافی رشد نکرده است، تریتاپ چند هدف عمده را برای تحول دیجیتالی در این زمینه دنبال میکند: بحث ایجاد شبکه اجتماعی پزشکی، انتقال دانش و آموزش محتواهای درست و دقیق علمی.
متولیان، تریتاپ را پلتفرم ایجاد شبکه بین متخصصان لایه دانشگاهی و بیمارستانی حوزه سلامت میداند و میگوید: با اینکه تریتاپ به عنوان اپلیکیشن تخصصی کاربران حوزه پزشکی شناخته میشود اما از آنجا که ما تصمیم داریم بتوانیم گامی در جهت تحول دیجیتالی در حوزه سلامت برداریم، از طریق پلتفرم یادگیری دیجیتال تیلرنینگ (t-Learning) تلاش کردیم دانش حوزه پزشکی را به کاربران عادی جامعه نیز انتقال دهیم. در حال حاضر سایت تیلرنینگ بیش از صد هزار دقیقه محتوای آموزشی در حوزه سلامت دارد.
متولیان در ادامه به این موضوع اشاره میکند که هرچند پلتفرم آنها تخصصی است اما تریتاپ هم مانند هر شبکه اجتماعی دیگری به بیرون از شبکه خود سرایت میکند و سایر کاربران نیز از آن بهرهمند میشوند. متولیان در این باره توضیح میدهد: محتواهایی که متخصصان ارائه میکنند و محتوای آموزشیای که در سایت تیلرنینگ به اشتراک گذاشته میشود امکان پرسش و پاسخ را نیز برای کاربران فراهم میکند و ما در کنار یک شبکه اجتماعی حوزه علوم پزشکی میخواهیم اکوسیستم حوزه سلامت دیجیتالی را پوشش دهیم و به ارتقای سلامت جامعه کمک کنیم.
متولیان میگوید در حال حاضر تریتاپ بیش از ۵۰ هزار نصب روی نسخه وب، اندروید و iOS دارد و متخصصانی از ۲۶ کشور در این اپ عضو شدهاند اما تحریم تعامل با سایر کشورها را سخت کرده است و همین موضوع یکی از چالشهای مهم تریتاپ به شمار میرود.
او در ادامه نقدی هم به سازمانهای حوزه سلامت در ایران دارد که به شدت در مقابل توسعه سلامت دیجیتالی و استفاده از ظرفیتهای استارتآپهای این حوزه و نوآوری در آن مقاومت میکنند. متولیان تاکید میکند درست است که حوزه سلامت به دلیل ارتباط مستقیم با زندگی انسانها اهمیت بسیار زیادی دارد، اما تجربههای بینالمللی نشان میدهد اتفاقاً ایجاد فرصتهای توسعه نوآوری در سلامت دیجیتالی منجر به ارتقای سلامت در جامعه میشود و مقاومتهای موجود در کشور باعث شده است تحول دیجیتالی در صنعت سلامت از سایر صنایع عقبتر باشد و احساس ناامیدی را به فعالان اکوسیستم سلامت دیجیتالی تزریق میکند. اگر فرصتهایی از طریق نوآوریهای سلامت در اختیار دانشآموختگان رشتههای علوم پزشکی قرار بگیرد، زمینه کاهش علاقه به مهاجرت در کادر درمان فراهم میشود؛ موضوع مهاجرت صنعت پزشکی ایران را نیز به شدت تهدید میکند.
متولیان در نهایت میگوید: قصد داریم مرجعی معتبر برای دسترسی همه متخصصان و مردم به اطلاعات سلامت ایجاد کنیم تا از آسیبهای ناشی از جستوجوی منابع نامعتبر در حوزه سلامت پیشگیری کنیم.