skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سامانه جامع دیالیز چگونه به بیماران کمک می‌کند؟

فاطمه نظر محمدی عضو تحریریه

۲۸ اسفند ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۹ اسفند ۱۴۰۰

سامانه جامع دیالیز که روند سنتی بررسی پرونده بیماران دیالیزی را الکترونیکی کرده، علاوه‌ بر تحلیل‌هایی که روی پرونده بیماران دیالیزی ارائه می‌کند، در انتظار حضور همه مراکز در آن و در نهایت جابه‌جایی یکپارچه پرونده بیماران است.

به گزارش پیوست، علیرضا رشیدی، مسئول سامانه جامع دیالیز، می‌گوید زمانی استارت این سامانه خورد که طرح سلامت در وزارت بهداشت مطرح شد؛ او درباره فرایند اجرای این کار گفت: چون من در یک مرکز دیالیز مدیر بودم و کار اجرایی انجام می‌دادم، این سامانه را طراحی کردم. این کار ابتدا با همین فرایندهای کوچک درمانی شروع شد که پذیرش بیمار، ثبت اطلاعات اصلی بیمار، تشکیل یک پرونده ساده الکترونیکی و غیره را شامل می‌شود، اما در سال ۱۴۰۰ که نسخه اصلی آن را طراحی و ارائه کردیم، تمام فرایندها از فرایندهایی که پرستاران با آن درگیر هستند تا جمع‌آوری اوراق پرونده‌ای که برای یک بیمار دیالیزی وجود دارد را در این سامانه پیاده‌سازی کردیم و دیتاهای مختلفی را که در سال‌های دیالیز هر بیمار به صورت کاغذی جمع‌آوری می‌شد در پرونده الکترونیکی ذخیره کردیم. این اطلاعات ذخیره‌شده تمام اطلاعات آزمایشگاهی، ویزیت‌هایی که پزشک انجام می‌دهد، داروهای بیمار و غیره را در بر می‌گیرد.

او در پاسخ به این سوال که آیا این سامانه به تمامی مراکز درمانی متصل است توضیح داد: ما به وزارت بهداشت پیشنهاد داده‌ایم تا سامانه بیماران خاص را که برخط نیست و به‌ صورت جزیره‌ای در استان‌های مختلف فعالیت می‌کند به‌ صورت برخط دربیاورد و ما به تمامی مراکز بیماران خاص پنل دسترسی بدهیم و این امکان را فراهم کنیم تا بتوانند بر روند درمان بیماران دیالیزی کامل نظارت کنند. از همه مهم‌تر اینکه هیچ دیتایی برای بیماران دیالیزی وجود ندارد، اگر کسی بخواهد برود مسافرت، هیچ اطلاعی از وضعیت مراکز دیالیز شهر مقصد ندارد. ما این را هم در سامانه در نظر گرفته‌ایم، اگر همه مراکز از آن استفاده کنند، پرونده یکپارچه بیمار بین‌شان جابه‌جا و دغدغه بیماران حل می‌شود.

او با اشاره به تحلیل داده‌های بیماران به وسیله این سامانه افزود: روی دیتای کلینیکالی که از بیمار ثبت می‌شود تحلیل صورت می‌گیرد، نمودار کشیده می‌شود و شاخص‌ها محاسبه می‌شود و این نمودارها به پرستاران و پزشکان نمایش داده می‌شود تا بتوانند در فیلترهایی که برای بیماران استفاده می‌شود از آنها بهره بگیرند.

رشیدی در عین حال به دیگر جنبه‌های این سامانه اشاره کرد و گفت: در بحث انبار و لوازم مصرفی که برای بیمار مصرف می‌شود، ماژول‌هایی را طراحی کردیم تا تمام لوازم و داروهایی را که برای بیمار مصرف می‌شود (نوع فیلترها، نوع دستگاه دیالیز و غیره) ثبت کنیم، این ثبت اطلاعات از طریق پرستار‌ها بدون اینکه به فرایند کاری‌شان اضافه شود ثبت می‌شود و می‌توان از آنها برای تحلیل‌های درمانی و بررسی لوازم مصرفی استفاده کرد. همچنین برای همه بیماران مراکزی که از این سامانه استفاده می‌کنند پنلی در نظر گرفتیم تا با کد ملی و شماره موبایلی که حین پذیرش گرفته می‌شود، به سامانه وارد شوند و اوراق پرونده‌ای‌شان را ببینند.

به گفته مسئول سامانه جامع دیالیز، اطلاعات مربوط به بیماران در این سامانه پس از هر بار ویزیت پزشک به‌روز می‌شود.

او همچنین گفت: اگر بیمار درخواستی از بخش دیالیز داشته باشد، مثلاً بخواهد به صورت مهمان جایی برود یا درخواست ویزیت مجدد داشته باشد، می‌تواند آن را در پنل ثبت کند و مرکزی که این سامانه از آن استفاده می‌کند، به درخواست او رسیدگی می‌کند.

https://pvst.ir/c32

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو