رئیس قوه قضائیه: فضای مجازی در هیچ کشوری به صورت آزاد و رها نیست
رئیس قوه قضائیه، کاهش محدودیتهای برخی از شبکههای اجتماعی که برای ملت و کشور شامل…
۲۹ آبان ۱۴۰۳
۱۶ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
مرکز آمار ایران اعلام کرد ایرانیان در سالهای ۹۸ و ۹۹ بیشترین زمان صرفشده خود در فضای مجازی را به فعالیتهای دسته «فرهنگ، فراغت، رسانههای گروهی، تمرینهای ورزشی» اختصاص دادهاند. بنا بر این آمار، زنان عموماً کمتر از مردان از فضای مجازی استفاده میکنند.
به گزارش پیوست، دفتر جمعیت، نیروی کار و سرشماری مرکز آمار ایران، آماری از متوسط زمان صرفشده مردم ایران در فضای مجازی در سالهای ۹۸ و ۹۹ در مناطق شهری منتشر کرده است. در این گزارش، زمانی که مردم در فضای مجازی صرف میکنند در چندین دسته تقسیمبندی شده است. بر این اساس، مردان ۱۵ساله و بزرگتر روزانه ۲۸ دقیقه و زنان در این سن، روزانه ۲۴ دقیقه از زمان خود را در فضای مجازی به موضوعات «فرهنگ، فراغت، رسانههای گروهی و تمرینهای ورزشی» اختصاص میدهند. مردان اما در سنین ۱۵ تا ۲۹ سال، روزانه ۵۸ دقیقه و زنان روزانه ۴۹ دقیقه زمان خود را صرف این موضوعات میکنند.
پس از این مورد، افراد بیشترین زمان را صرف «معاشرت، ارتباط، مشارکت اجتماعی و آداب و رسوم دینی» میکنند. زنان و مردان بالاتر از ۱۵ سال روزانه پنج دقیقه و زنان و مردان ۱۵ تا ۲۹ سال، به ترتیب روزانه ۱۱ و ۱۰ دقیقه، صرف این موضوعات میکنند.
افراد در ایران کمتر از هر موضوعی در فضای مجازی به «فعالیتهای مرتبط با شغل، مزد و تولید» میپردازند. زنان روزانه یک دقیقه و مردان ۲ دقیقه در فضای مجازی فعالیتهای مرتبط با شغلشان را انجام میدهند.
دادههای ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان میدهد در سراسر جهان چهار میلیارد و ۹۵۰ میلیون نفر کاربر اینترنت در جهان وجود دارد که که ۶۲.۵ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند. طی ۱۲ ماه منتهی به ژانویه ۲۰۲۲، ۱۹۲ میلیون نفر به کاربران اینترنت در سراسر جهان اضافه شده است، روزانه ۵۰۰ هزار کاربر جدید.
بنابر اعلام DataReportal، کاربران به طور میانگین روزانه ۶ ساعت و ۵۸ دقیقه از وقت خود را در فضای آنلاین میگذرانند که چهار دقیقه از سال پیش بیشتر است. اگر هشت ساعت خواب برای هر فرد را فرض بگیریم، انسانها از ۱۶ ساعتی که بیدار هستند، هفت ساعت از اینترنت استفاده میکنند.