استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۵ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
هفت هزار استعلام در ارتباط با مجوزهای حوزه سرمایهگذاری در پنجره واحد خوزستان به صورت الکترونیکی انجام شدهاست.
به گزارش پیوست، پنجره واحد سرمایهگذاری استان خوزستان از سوی استانداری این استان تقریبا نیمه سال ۹۹ به بهرهبرداری رسید و از آن زمان تمامی استعلامهای این حوزه به صورت الکترونیکی از طریق این سامانه انجام میشود. سمیه منجزی، کارشناس تحلیل محصول پنجره واحد، این سامانه مبتنی بر فرایند است و به غیر از مراحلی که ممکن است نیاز به حضور متقاضی باشد، تمامی مراحل استعلام و دریافت مجوزهای سرمایهگذاری در آن به صورت الکترونیکی انجام میگیرد.
علاوه بر اینکه متقاضیان از طریق این سامانه میتوانند مجوزهای لازم برای کسبوکار خود را دریافت کنند، ۳۶ دستگاه اجرایی این استان به وسیله این سامانه، برای استعلامهای مورد نیاز کسبوکارها به یکدیگر متصل هستند.
ایجاد پنجره واحد استانها از سوی استانداریها با آغاز به کار دولت سیزدهم دوباره جدی شد؛ بهگونهای که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارعپور بارها خبر از راهاندازی پنجره واحد خدمات دولت الکترونیکی تا پایان دوره ۴ ساله وزارتش داده است اما تاکید کرده در این دوره زمانی تمامی استانها باید خدمات دولت الکترونیکی خود را از طریق یک سامانه به شهروندانشان ارائه دهند.
مدیر فنی پروژه پنجره واحد استان خوزستان، منصور صفاریان، به عنوان یکی از استانهای پیشرو در ایجاد پنجره واحد اعلام کرده است سرویس استعلام بین دستگاهی از طریق این سامانه به دستگاههای دولتی این استان ارائه میشود.
صفاریان با اشاره به اینکه هماکنون ۳۶ دستگاه اجرایی به این سامانه متصل هستند گفت: مثلاً اگر کسی در استان خوزستان بخواهد مجوز کارخانه فولاد بگیرد، باید از ۲۱ دستگاه اجرایی استعلام گرفته شود. ما در گام اول، سال ۹۷، پنجره واحد را به شکلی طراحی کردیم که متقاضی درخواست اولیه مجوز خود را به صورت الکترونیکی ثبت کند. در گام دوم نیز کل فرایند صدور مجوز را به طور کامل در دستگاههای اجرایی پیاده کردیم. در گام سوم استعلامهای بیندستگاهی اضافه شد که کار جدیدی است و هنوز در استانهای دیگر به طور کامل اجرا نشده.
بنابر اعلام مدیر فنی این سامانه، در مدت فعالیت این سامانه حدوداً هفت هزار استعلام به ثبت رسیده است.
صفاریان در مورد فرایند این سامانه نیز توضیح داد: هم متقاضی میتواند درخواست را به صورت غیرحضوری ثبت کند و هم کارشناسان دستگاههای اجرایی از طریق سامانه با هم ارتباط دارند. درخواست یک مجوز در سامانه ثبت میشود و این مجوز به چندین مجوز تقسیم میشود، در دستگاههای اجرایی مقصد ثبت و به آن رسیدگی میشود، بازمیگردد و به یک پرونده تبدیل میشود. در مجموع، متقاضی همه این موارد را تحت یک سامانه در استان خوزستان به انجام میرساند.
او همچنین ادامه داد: در این سامانه مسیر فرایند و بازههای فرایندها مشخص است. مثلاً فرض کنید بخشی از فرایند مجوز، ۲۰ روز زمان میبرد و اگر در این مدت انجام نشد به مسئول صدور آن مجوز آلارمی داده میشود، اگر پاسخ نداد به مسئول یک سطح بالاتر آلارم داده میشود و اگر پاسخ داده نشد به همین ترتیب به سطوح آلارم داده میشود.
صفاریان افزود: هر گامی که برداشته شود پیامک ارسال میشود و گام بعدی نیز اطلاعرسانی میشود. مگر در موارد خاص که نیازی نیست متقاضی کاری انجام دهد؛ مثلاً اگر قرار باشد بازدیدی انجام شود یا مدرک جدیدی بارگذاری شود، اطلاع داده میشود.
او در انتها گفت: در گامهای ابتدایی صدور مجوزها، دستگاههای استانی به سامانه متصل بودند و در گامهای بعدی استعلامها نیز افزوده شد و دستگاههای مختلف به یکدیگر وصل شدند. اداره شهرستانها به اداره شهرستانهای دیگر و این اتصالها تا سطح اداره استانها اجرایی شده است؛ مثلاً متقاضی در آبادان درخواست به صنعت و معدن آبادان میدهد و این اداره باید این درخواست مجوز را به ۲۱ دستگاه اجرایی بفرستد و این ۲۱ دستگاه ممکن است در آبادان، اهواز یا شهرستانهای دیگر باشند. اکنون تمام نودهای ادارهها استان خوزستان به یکدیگر وصل هستند.