وزارت امنیت آمریکا: از سال ۲۰۲۱ جلوی بیش از ۵۰۰ هک باجافزاری را گرفتهاست
بخشی از وزارت امنیت آمریکا که از سال ۲۰۲۱ فعالیت خود را با تمرکز روی…
۱۴ مهر ۱۴۰۳
۱۱ اسفند ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شرکت تحقیقاتی Elliptic با انتشار گزارشی اعلام کرد، از زمان حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، اوکراین بیش از ۹.۹ میلیون دلار رمزارز به عنوان کمک دریافت کرده است. همچنین سازمانهای غیرمتمرکز خودمختار (DAO) برای حمایت از اوکراینیها تشکیل شده و حتی NFTهایی با هدف جمعآوری پول برای مردم و ارتش اوکراین به فروش رفته است.
حساب رسمی کشور اوکراین در توییتر اعلام کرده بیتکوین، اتریوم و تتر را میپذیرد. تا پیش از این معمولاً کمکهای مالی از طریق بانکها انجام شده است، اما اوکراین به عنوان کشوری که فناوری را درک میکند به وسیله رمزارها راهی سریع، آسان و امن برای دریافت و مدیریت پول در اختیار دارد. استقبال از رمزارزها به قدری در اوکراین بالا رفته است که هر واحد تتر (استیبل کوینی که قیمتش با دلار آمریکا برابری میکند) بالاتراز ارزش واقعیاش، با قیمت ۱.۱ دلار، معامله میشود.
ایلیا پولوسوکین، یکی از بنیانگذاران اوکراینی پروتکل NEAR از رقیبان اتریوم که خانوادهای در شهر خارکف دارد، میگوید: «هنگامی که شما به پول محلی و بانکها اعتماد ندارید طبیعی است که اوکراین به مکانی برای پذیرش رمزارزها تبدیل شود.»
کشور اوکراین به دلیل استعدادهای فناوری شناخته شده است. این کشور با حدود ۲۰۰ هزار کارگر فناوری که در اختیار دارد، در سال گذشته حدود ۶.۸ میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. اوکراین همچنین جزو کشورهای پیشرو در زمینه پذیرش رمزارزها محسوب میشود. این کشور در سال گذشته با تنظیم سند داراییهای مالی دیجیتالی بیتکوین و سایر رمزارزها را به طور رسمی قانونی برشمرد.
اوکراین پس از ویتنام، هند و پاکستان در رتبه چهارم پذیرش رمزارزها قرار میگیرد. طبق گزارش Chainalysis، کشور اوکراین سالانه مسیر عبور هشت میلیارد دلار رمزارز است. الکساندر بورنیاکوف، معاون وزیر وزارت تحول دیجیتالی اوکراین، سال گذشته در مصاحبه با نیویورک تایمز گفت، ایده بزرگ تبدیل شدن به یکی از حوزههای قضایی برتر در جهان برای شرکتهای ارز دیجیتالی را در سر دارد.
پدیده رمزارزها به طرز شگفتآوری در اوکراین شناخته شده است. پولوسوکین که سال گذشته در اوکراین بوده است ضمن ابراز شگفتی از نفوذ رمزارزها میان اوکراینیها، میگوید حتی رمزارزها در بین افرادی که روی پروژههای رمزارزی هم کار نمیکنند رایج است. در اوکراین تتر از محبوبیت خاصی برخوردار است. محبوبیت تتر در حدی است که بسیاری از اوکراینیها آن را به دلار ترجیح میدهند. اما یکی دیگر از دلایل محبوبیت رمزارزها در اوکراین کمبود نسبی گزینههای سرمایهگذاری است. در اوکراین به جز املاک و مستغلات تنها رمزارزها محل سرمایهگذاری محسوب میشوند.
البته نگرانیهایی هم در مورد استفاده شرکتهای روسی از رمزارزها وجود دارد. شرکتهای روسی ممکن است از رمزارزها برای دور زدن تحریمها استفاده کنند. این اتفاق در حالی ممکن است رخ بدهد که بانک مرکزی روسیه در پی ممنوعیت کامل رمزارزها در روسیه با هدف حمایت از روبل دیجیتالی بود.
جامعه بینالمللی رمزارزها به طور کلی با پیامهایی حمایتشان را از اوکراین نشان دادند. ویتالیک بوترین، خالق اتریوم، در توییتی تهاجم روسیه به مردم اوکراین را جنایت خواند. یکی از اعضای گروه هنر پرفورمنس روسی، UkraineDAO را با هدف استفاده از فناوری وب ۳ و جامعه برای جمعآوری کمک مالی ایجاد کرد. مدیرعامل صرافی رمزارزی FTX در توییتر اعلام کرد: «فقط ۲۵ دلار به هر اوکراینی در صرافی FTX داده شده است. کاری را که باید انجام دهید انجام دهید.»
یک وکیل اوکراینیتبار به نام Yev Muchnik که از سال ۱۹۹۸ در آمریکا زندگی میکند مشغول کار روی پروژه PieFi به کمک توسعهدهندگان پروژه Ukraine United DAO با هدف حفظ دسترسی مردم اینترنت در صورت از کار افتادن خدمات ارائهدهندگان اینترنت است. موچنیک بر این اعتقاد است که تلاشهای جمعی نشاندهنده پتانسیل رمرزارها به عنوان یک کالای عمومی است.
در حال حاضر جامعه رمزارزها در حال تلاش برای حفظ اتصال مردم اوکراین به اینترنت هستند. اکنون استفاده از رمزارزهایی نظیر بیتکوین برای ارسال کمک یا مبادله بین مردم اوکراین آسان است. اما اگر اینترنت یا برق قطع شود روند نقل و انتقالات دشوار خواهد شد. تا زمان نگارش این گزارش در شهر خارکف اوکراین تنها راه اتصال باقیمانده اینترنت همراه است که معلوم نیست چه زمانی از کار بیفتد و در این شهر بهترین استراتژی استفاده کردن از پول نقد است.