skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نگاهی به برترین راه‌حل‌ استارت‌آپ‌ها برای مبارزه با پولشویی؛ فناوری‌های جدید قد علم می‌کنند

۸ اسفند ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

مبارزه با پولشویی

تحلیلگران نوآوری به ‌تازگی به بررسی فناوری‌های نوپدید و استارت‌آپ‌های نوپایی پرداخته‌اند که راه‌حل‌هایی برای رسیدگی به فساد، پولشویی و تامین مالی تروریسم ارائه می‌دهند. استارت‌آپ‌های زیادی روی انواع مختلف راه‌حل‌ها کار می‌کنند. ما در این گزارش می‌خواهیم دانش این استارت‌آپ‌ها را با شما در میان بگذاریم.

به گزارش پیوست، تحلیل حاضر با استفاده از پلتفرم مخصوص شناسایی دانش استارت‌آپ‌ها انجام گرفته است که بیش از یک میلیون و ۳۷۹ هزار استارت‌آپ و اسکیل آپ را در نقاط مختلف جهان پوشش می‌دهد. نتیجه بررسی‌ها ۵۵۵ راه‌حل مهم را آشکار کرد اما اینجا هفت راه‌حل برتر را به‌ عنوان نمونه تشریح می‌کنیم. این شرکت‌ها بر اساس رویکرد دیده‌بانی استارت‌آپ داده‌محور انتخاب شده‌اند و مؤلفه‌هایی مانند موقعیت جغرافیایی، سال تاسیس و فناوری مرتبط مورد توجه قرار گرفته‌اند. تعیین راه‌حل‌های برتر به‌ طور کلی به نوع معیارها بستگی دارد. در ادامه، هفت استارت‌آپ و اسکیل آپ را برخواهیم شمرد که راه‌حل‌های جدیدی برای اهداف ضدپولشویی توسعه داده‌اند.

۷ راهکار ضد پولشویی
۷ راهکار ضد پولشویی که توسط استارت‌آپ‌های مختلف پیاده‌سازی شده است

هوش مصنوعی هاوک: نظارت بر تراکنش

هاک آی

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مستتر در تحقیقات ضد پولشویی طولانی بودن مدت‌زمان لازم برای رسیدن به راه‌حل است. علاوه بر این، مجرمان از روش‌های هوشمند با فناوری بالا برای استحکام کارهای غیرقانونی‌شان استفاده می‌کنند. شواهدی هم وجود دارد که نشان می‌دهد تکنیک‌های جاری مبارزه با جرم منسوخ شده‌اند. برای مثال، هزاران نفر در سرتاسر جهان در فهرست سیاه جرم مالی یکی از دولت‌ها قرار دارند و مجموع پولشویی سالانه دو تا پنج درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد. بر این اساس، استارت‌آپ‌ها راه‌حل‌های هوش مصنوعی را برای موسسات مالی توسعه داده‌اند تا شناسایی، رسیدگی و پیشگیری از جرائم مالی تسهیل شود.

هوش مصنوعی هاوک یک استارت‌آپ آلمانی است که به‌ صورت بی‌درنگ یا همزمان بر تراکنش‌ها نظارت و رعایت قوانین مقابله با جرم را امکان‌پذیر می‌کند. این راه‌حل ضدپولشویی پیوسته، به موسسات مالی کمک می‌کند تا به نظارت، تحقیق، ثبت و بازرسی تراکنش‌ها بپردازند. هوش مصنوعی این استارت‌آپ آلمانی الگوهای جرم را در موسسات مالی مختلف تشخیص و در عین حال تعداد هشدارهای مثبت کاذب را کاهش می‌دهد. همچنین، هوش مصنوعی هاوک ردیابی و بازرسی را به فرایندی خودکار تبدیل کرده است. این راه‌حل به موسسات مالی کمک می‌کند تا هزینه رعایت مقررات ضدپولشویی را کاهش و کارآمدی برخی فرایندها را ارتقا دهند.

ریسک‌کانواس- مجموعه نرم‌افزار جرائم مالی

ریسک کانوسمقررات مربوط به شناسایی مشتری (KYC) در موسسات مالی به ‌طور عمده برای حفاظت از بانک‌ها در برابر پولشویی وضع شده‌اند. شناسایی مشتری به بانک‌ها و سایر موسسات مالی کمک می‌کند تا حساب‌ها را به ‌سرعت اعتبارسنجی و تراکنش‌های غیرعادی را کشف کنند. در این زمینه، فناوری نقش حیاتی در تضمین سازگاری موسسات مالی مقررات ضدپولشویی ایفا می‌کند. استارت‌آپ‌ها الگوریتم‌های هوش مصنوعی و رویکردهای رِگ‌تک (RegTech) را توسعه می‌دهند تا به انواع چالش‌هایی رسیدگی کنند که شرکت‌های خدمات مالی را از رعایت مقررات ضدپولشویی باز می‌دارند.

ریسک‌کانواس یک استارت‌آپ آمریکایی است که از رویکردی سه‌وجهی برای کمک به موسسات مالی در رسیدگی به جرم مالی بهره می‌گیرد. مجموعه نرم‌افزار جرم مالی این استارت‌آپ، شامل ماژول تحلیل داده‌های شرکت می‌شود. این ماژول، پلتفرمی برای تکمیل پروفایل مشتری، تعیین میزان ریسک مشتریان و حساب‌ها و تحلیل شبکه محسوب می‌شود. ماژول مدیریت تحقیقات، یک پلتفرم مدیریت موردی جامع برای شتاب دادن به تحقیقات است. سرانجام، ماژول نظارت بر تراکنش به کارآگاه‌های جرم مالی کمک می‌کند تا به طراحی، آزمون و اجرای انواع سناریوهای تراکنش بپردازند. این ماژول‌ها در کنار یکدیگر، راه‌حل‌های علمی را برای رعایت مقررات پیشگیری از جرم مالی در اختیار گروه‌های ضد کلاهبرداری در موسسات مالی قرار می‌دهند.

هیدرا ای‌ام‌ال- فناوری نشانه‌گذاری پول دیجیتالی

هیدراروش‌های جاری برای تشخیص فعالیت‌های غیرقانونی و تراکنش‌های مالی مرتبط معمولاً ناکارآمد، پرمصرف و پرهزینه هستند. استارت‌آپ‌های متعددی در زمینه ضدپولشویی برای رسیدگی به این معضل پدید آمده‌اند و ابزار مبتنی بر فناوری را برای مقابله با تهدید هوشمند کلاهبرداری مالی توسعه داده‌اند. برخی از نمونه‌های ابزار ضدپولشویی عبارت‌اند از: تجمیع فرایندها، ردیابی تراکنش‌ها و استفاده از هوش مصنوعی برای کشف الگوها در تراکنش‌های منفردی که محدودیت‌های تعریف‌شده را نقض می‌کنند. اما حتی این تدابیر هم شاید برای رسیدگی به همه انواع جرم مالی کافی نباشند.

هیدرا ای‌ام‌ال، یک استارت‌آپ بریتانیایی است که فناوری نشانه‌گذاری پول دیجیتالی را به‌ عنوان ابزار ضدپولشویی توسعه می‌دهد. هیدرا ای‌ام‌ال، یک نوار کد را روی پول دیجیتالی ثبت می‌کند. این نوار حاوی همه جزئیات ضروری است و یک سیستم خوانا و قابل ‌بسط برای مدیریت تراکنش‌های مختلف فراهم می‌کند. علاوه بر این، استارت‌آپ هیدرا با استفاده از فناوری نشانه‌گذاری روی پول تلاش می‌کند ردپای پول را از مبدأ تا مقصد نهایی بازسازی و شناسایی کند. راه‌حل کش‌دی‌ان‌ای که به‌ تازگی ثبت اختراع شده است از هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا بسته‌های مختلف پول را در تراکنش‌ها و سیستم‌های مختلف قابل‌ شناسایی و قابل ‌ردیابی سازد.

سالو- داده‌های اطلاعات ضدپولشویی

سالومجرمان مالی و سازمان‌یافته همواره تلاش می‌کنند سیستم‌های موجود را بازی دهند تا اقدامات‌شان شناسایی نشود؛ برای مثال، بانک‌ها به داده‌های بانک‌های دیگر دسترسی ندارند در حالی که داده‌ها اهمیت فراوانی در شناسایی الگوها و حساب‌های پولشویی دارند. پیشرفت راه‌حل‌های حریم و امنیت داده و همچنین ناشناس‌سازی داده‌ها برای به‌اشتراک‌گذاری آنها، به استارت‌آپ‌ها کمک می‌کند تا راه‌حل‌های جدید برای تشخیص کلاهبرداری مالی پیدا کنند. این نوع راه‌حل‌های هوشمند ضدپولشویی سرعت تحقیقات را به ‌شدت افزایش می‌دهند.

سالو استارت‌آپی از استونی است که اطلاعات مهم برای مبارزه با پولشویی را برای کمک به مهار جرم مالی ارائه می‌دهد و برای این کار دسترسی به داده‌های امن طرف ثالث را امکان‌پذیر می‌کند. محصول «ای‌ام‌ال بریج استونی» با تکیه بر داده‌ها تصویر جامع‌تری از فرایند رعایت مقررات ضدپولشویی به دست می‌دهد. این راه‌حل به تعیین میزان ریسک مشتری، نظارت بر تراکنش و مدیریت ریسک بدنامی کمک می‌کند. علاوه بر این، راه‌حل سالو با مقررات عمومی حفاظت از داده سازگار است و از مقررات کنترل سیستم و سازمان نوع ۲ (SOC۲) برای حفاظت از جریان و مدیریت داده بهره می‌گیرد. همچنین، این استارت‌آپ به موسسات مالی کمک می‌کند تا یک رویکرد ریسک‌محور برای مبارزه با جرم مالی اتخاذ کنند و از سیر تکامل مقررات عقب نمانند.

کوانتکسا- پیشگیری از جرم مالی برای دولت‌ها

کوانتکسایکی از دلایل اصلی غفلت و بی‌عملی دولت‌ها در زمینه مبارزه با پولشویی مدیریت مالی ضعف در بخش دولتی است. بودجه‌ای که از منابع درآمد مانند تولید ملی و منابع طبیعی به دست می‌آید، قبل از اینکه در قالب خدمات دولتی به مردم ارائه شود، نشت پیدا می‌کند و همین مساله پیاده‌سازی سیاست‌ها را ناکارآمد می‌سازد. شناسایی سریع موارد سوءاستفاده از پول و اقدام بر اساس این نوع اطلاعات باعث صرفه‌جویی در مخارج دولت به ارزش میلیاردها دلار می‌شود. این استارت‌آپ راه‌حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را برای دولت‌ها توسعه می‌دهد تا شناسایی و مدیریت کلاهبرداری مالی تسهیل شود. کوانتکسا یک استارت‌آپ آمریکایی است که از پلتفرم اطلاعات تصمیم‌گیری مبتنی بر زمینه (CDI) به منظور ارائه راه‌حل‌های تجمیع داده، تولید شبکه، دیداری‌سازی و تحلیل استفاده می‌کند. دولت‌ها می‌توانند از اطلاعات تصمیم‌گیری مبتنی بر زمینه برای تشخیص کلاهبرداری در امور مالیاتی، کنترل گمرک، نظارت و دیداری‌سازی علمی شبکه‌ها بهره بگیرند. این راه‌حل، به سازمان‌های ضابط قانون کمک می‌کند تا با جرم مالی مبارزه کنند. همچنین، این راه‌حل به سازمان‌های دولتی کمک می‌کند تا مقررات پیشگیری از جرم مالی و فرایندهای تحقیقاتی را بهبود دهند و همچنین به‌اشتراک‌گذاری داده‌ها را بین حوزه‌های قضایی مختلف تسهیل کنند.

بران آی‌دی- ضدپولشویی در حوزه سرمایه‌گذاری و تجارت

بران آی‌دیاوراق بهادار و سفته‌ها توجه طیفی از مجرمان مالی را به خودشان جلب کرده‌اند. علاوه بر این، افزایش سالانه تعداد کلاهبرداری‌های مربوط به بازار بورس و تجارت داخلی باعث شده است شرکت‌ها بیش‌ از پیش به حفاظت از اطلاعات و پول‌شان اهمیت دهند. بازارهای دولتی تاثیری مستقیم بر سلامت کوتاه‌مدت هر اقتصادی می‌گذارند بنابراین، استارت‌آپ‌ها ابزار مفیدی برای مبارزه با پولشویی در بخش دولتی تولید می‌کنند. بران آی‌دی، استارت‌آپ استرالیا، به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا از خودشان در برابر اثر زیان‌بار جرم مالی حفاظت کنند. این استارت‌آپ ابزار و سیاست‌هایی را برای مبارزه موثر با پولشویی و تامین مالی تروریسم فراهم می‌کند. بران آی‌دی علاوه بر بهبود اجرای سیاست‌های ضدپولشویی، گزارش‌های مستقل و ارزیابی‌های جامع ارائه می‌دهد. چنین گزارش‌ها و ارزیابی‌هایی می‌توانند شکاف‌های موجود را در سیاست‌ها و راهکارهای ضدپولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم کاهش دهند.

ریسک اسکرین (کی‌وای‌سی گلوبال)- ضدپولشویی در حوزه شرکت‌های منابع طبیعی

ریسک اسکرینشرکت‌های گاز و نفت و صنایع معدنی به تدابیر سخت‌گیرانه برای تحقق اهداف مبارزه با جرم مالی و مدیریت ریسک‌های مربوط به بدنامی نیاز دارند. این صنعت اهمیت زیادی برای ریسک ناشی از رشوه، فساد و نظارت ناکارآمد بر تامین‌کننده‌ها، طرف‌های معامله و شرکای تجاری قائل است. راه‌حل‌های مبتنی بر فناوری برای رعایت مقررات و رگ‌تک ممکن است در این زمینه کارساز باشند. علاوه بر این، شرکت‌های منابع طبیعی از طریق نظارت بر روش‌های پولشویی می‌توانند بهره‌وری را افزایش و هزینه سربار و تاخیر را کاهش دهند.

کی‌وای‌سی گلوبال یک استارت‌آپ ژاپنی است که ریسک‌اسکرین را ارائه می‌دهد. ریسک‌اسکرین پلتفرمی ساده برای اعمال مقررات و سیاست‌های ضدپولشویی است. این محصول به متخصصان اجازه می‌دهد تا بر اساس معیارهای مندرج در تحریم‌های داو جونز، فهرست‌های دیده‌بان، پایگاه‌داده‌های افراد سیاسی و موتور جست‌وجوی دولتی، افراد و شرکت‌های مختلف را تحت نظارت قرار دهند. همچنین این راه‌حل، دیده‌بان وب عمیق هم به شمار می‌رود و به ‌صورت بی‌درنگ و در قالب یک برنامه اجرا می‌شود. کی‌وای‌سی گلوبال اقتصادهای داده‌های داخلی را تسهیل می‌کند تا ریسک جرم مالی را کاهش دهد و در نتیجه فرایند رعایت مقررات ضدپولشویی را تسهیل کند.

منبع: startus-insights

https://pvst.ir/bxp

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو