فرسودگی زیرساخت دیجیتال در آینده به بحران تبدیل میشود
رویداد زیرساخت دیجیتال با هدف بیان دغدغههای فعالان اقتصاد دیجیتال کشور برگزار میشود و فرسودگی…
۱۹ آبان ۱۴۰۳
۲۴ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
اینوتکس ۲۰۲۲ میخواهد با برگزاری نشست سیاستگذاران و دولتمردان با فعالان بخش خصوصی توجه اکوسیستم دولتی و خصوصی فناوری را به خود جلب کند. طبق گفته مهدی صفارنیا، رئیس پارک فناوری پردیس، به غیر از استیج حکمرانی نشست رؤسای پارکهای فناوری با یکدیگر یکی دیگر از تفاوتهای نمایشگاه امسال با نمایشگاه سالهای گذشته است. او همچنین رشتههای نوآوری شرکتکننده در اینوتکس را به سه دسته کلی اقتصاد دیجیتالی، فناوریهای هوشمند و توسعه پایدار تقسیم کرد.
به گزارش پیوست، در نشست خبری آغاز ثبتنام یازدهمین دوره از نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری (INOTEX2022) مهدی صفارنیا رئیس پارک فناوری پردیس در ابتدای نشست با مروری بر عملکرد ۱۰ سال گذشته رویداد اینوتکس و تغییرات ایجادشده در آن گفت: اینوتکس امسال در چند محور اصلی دنبال خواهد شد و جدیدترین بخشهای اینوتکس شامل استیج حکمرانی در اینوتکس و نشست رؤسای پارکهای فناوری با یکدیگر است. در استیج حکمرانی که برای اولین بار در اینوتکس برگزار میشود در دو روز سیاستگذاران و دولتمرداران در کنار فعالان بخش خصوصی به چالشهای حوزه قوانین و حکمرانی پرداخته و راهکار ارائه میدهند. دومین محور جدید در اینوتکس ۲۰۲۲ نشست رؤسای پارکهای فناوری منطقه غرب آسیا و شمال آفریقاست که در ارتباط با تجربیات و انتقال آنها به یکدیگر است. جایزه «مصطفی» برای دانشمندان جوان و دستاوردهای کشورهای اسلامی، میز خدمت و غیره از سایر بخشهای رویداد اینوتکس ۲۰۲۲ خواهد بود.
سجاد عباسی فشمی دبیر رویداد اینوتکس هم با اشاره به آغاز ثبتنام رویداد اینوتکس در سایت اینوتکس گفت: رویداد در تاریخ بیستم تا بیست و سوم اردیبهشت در پارک فناوری پردیس برگزار میشود و ثبتنام از امروز بیست و چهارم بهمن تا فروردینماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.
به گفته فشمی، رویداد ۲۰۲۲ نیز به علت شرایط نامعلوم همهگیری کرونا قطعاً در فضای باز و با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود. او اعلام کرد شرکتها با ثبتنام زودهنگام تا چهاردهم اسفندماه مشمول ۳۰ درصد تخفیف در ثبتنام میشوند. علاوه بر اینکه ۵۰ درصد هزینه ثبتنام شرکتهای خلاق و ۷۰ درصد هزینه ثبتنام شرکتهای دانشبنیان از طرف صندوق نوآوری تامین میشود.
فشمی در ادامه انواع مختلف ارائه غرفهها را برشمرد: نوع اول کانترهای استارتآپی هستند که هزینه کمتری دارند. نوع دیگر غرفههای اشتراکی و بخش دیگر غرفههای احتصاصی از ۱۰ تا ۱۰۰ متر هستند که بخش حضور مجازی در رویداد هم امسال مثل سال گذشته فعال است و علاقهمندان میتوانند از سایت اینوتکس اطلاعات کافی دریافت کنند. در بخش نمایشگاهی محدودیت خاصی در حوزهها نداریم و هر مجموعهای که محصول نوآورانه و کاربردی ارائه کند میتواند در اینوتکس ۲۰۲۲ شرکت کند.
دبیر رویداد در ادامه به بخشهای متفاوت رویداد اشاره کرد: مجموعاً بیش از ۲۰ رویداد و نشست در اینوتکس ۲۰۲۲ برگزار میشود. برای مثال استیج ایستگاه آینده روندهای آینده را مورد بررسی قرار میدهد، رویداد دیگر رقابت ملی اینوتکس پیچ است که در مرحله مقدماتی در شش استان کرمانشاه، زنجان، تهران، قم، سمنان و آذربایجان برگزار شده و دو تیم برنده در کنار دریافت تسهیلات به رقابت فینال خواهند رسید. اختتامیه نشست کنز، نشست رؤسای منطقه جنوب غرب آسیا، نشست حکمرانی، رویداد ویژه برای دانشآموزان با هدف همافزایی بین دانشآموزان، معلمان و مشاوران حوزه کسبوکارها، بخش کافه سرمایه که امکان تعامل بین سرمایهپذیران و سرمایهگذاران را فراهم میکند، بخشهایی دیگر از این نشست هستند.
فشمی در پاسخ به سوال پیوست در ارتباط با پیشبینی ترندهای اینوتکس ۲۰۲۲ بنا بر تجربیات سالهای گذشته گفت: ما هرساله گزارشی از حیطه فعالیتهای استارتآپهای اینوتکس منتشر میکنیم. طی دو بررسی در ادوار گذشته متوجه نکته جالبی شدیم؛ تا سال ۹۹ بیشتر استارتآپهای شرکتکننده از حوزه هوشمندسازی و اقتصاد دیجیتالی بودند، اما در اینوتکس ۲۰۲۱ استارتآپهای حوزه توسعه پایدار و محصولمحور از لحاظ کمی پیشرفت بیشتری داشتند و اقتصاد دیجیتالی در مرتبه دوم قرار گرفت. در سال گذشته ۱۸ درصد استارتآپها در حوزه محصولات توسعه پایدار، محصولات بهداشتی نفت و گاز و غیره بودند. هر سال این آمار میتواند متفاوت باشد اما حدس ما بر این است که احتمالاً امسال هم بیشتر با استارتآپهای محصولمحور مواجه باشیم.
اکبر قنبرپور معاون توسعه نوآوری پارک پردیس هم با اشاره به افزایش چشمگیر بازدیدکنندگان از سال ۹۰ تاکنون اشاره کرد و گفت: دور اول اینوتکس با دو هزار بازدیدکننده آغاز شد و سال گذشته ۲۴ هزار نفر از اینوتکس دیدن کردند و آنها میزبان ۴۰ کشور مختلف در این رویداد بودند. او همچنین اضافه کرد رشتههای نوآوری شرکتکننده در اینوتکس به سه دسته کلی اقتصاد دیجیتالی، فناوریهای هوشمند و توسعه پایدار تقسیم شدهاند.
قنبرپور در ادامه به جوانتر شدن بازیگران شرکتکننده در اینوتکس پرداخت: دیگر اینوتکس تنها میزبان شرکتها نیست و هرساله استارتآپهای بیشتری در رویداد حضور پیدا میکنند. علاوه بر اینکه میانگین سنی شرکتکنندگان در اینوتکس از ۳۰ سال به ۲۶ سال رسیده است.
البته قنبرپور با انتقاد از کمرنگ بودن حضور زنان در رویداد اینوتکس گفت: از جامعه آماری شرکتکننده زنان که ۱۹ درصد بودند در اینوتکس ۲۰۲۱ به ۲۵ درصد رسیدهایم. اما باید تدابیر ویژهای در این زمینه اندیشیده شود. الآن حضور زنان نسبت سه به یک است و این با KPIهای استاندارد جهانی فاصله دارد.
قنبرپور شرکتها و استارتآپهای فناورانه و دانشبنیان، شتابدهندهها و مراکز شتابدهی، منتورها، مشاوران، مخترعان، پارکهای فناوری، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، صندوقهای ویسی، صنایع، بنگاههای اقتصادی، فرشتگان کسبوکارها، ارائهدهندگان فضای کار اشتراکی و برگزارکنندگان رویدادهای فناورانه را مهمترین بازیگران اینوتکس به شمار آورد.
در پایان صفارنیا ضمن تایید صحبتهای قنبرپور اینوتکس را بزرگترین گردهمایی فناورانه در غرب آسیا و نیز بهترین فرصت برای رصد بهروزترین علوم فناورانه و تعامل و تبادل اطلاعات بین شرکتهای فناوری، سرمایهگذاران و سرمایهپذیران قلمداد کرد: این گردهمایی سالانه کلیه فعالان حوزه فناوری و نوآوری را دور هم جمع کرده، فرصتهای نوین سرمایهگذاری و شبکهسازی در اکوسیستم را فراهم و از همین طریق به حوزه کارآفرینی و تولید دانش کمک میکند.