مدیرعامل جدید شرکت مخابرات ایران: تحولات چشمگیر تا پایان سال رخ میدهد
مدیرعامل جدید شرکت مخابرات ایران در نخستین سخنان خود بر هماهنگی بیشتر با وزارت ارتباطات…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۱ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
هایپر اتوماسیون به استفاده از فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشینی (ML) و اتوماسیون فرایند روباتیک (RPA) برای خودکارسازی وظایفی که زمانی توسط انسان انجام میشد میگویند. هایپر اتوماسیون بر وظایف و فرایندهای قابل خودکارسازی تمرکز دارد و از آن به عنوان مرحله بعدی تحول دیجیتالی نام میبرند. این چند خط توضیح در مورد هایپر اتوماسیون، تمام آن چیزی بود که شرکت چارگون، دهمین رویداد سالانه خود را با محوریت آن پیش برد و به بررسی چالشهای پیش روی ورود به این تکنولوژی جدید در کشور پرداخت. این رویداد به دلیل شیوع موج جدیدی از ویروس کرونا آنلاین برگزار شد.
به گزارش پیوست، پیش از ورود به بحث هایپر اتوماسیون، فرزاد رحمانی مدیرعامل چارگون در خصوص فعالیتهای این شرکت در دو سال گذشته توضیحات مختصری ارائه کرد.
به گفته او در دوران همهگیری کرونا، محصولات جدید و صدها قابلیت نرمافزاری جدید در چارگون توسعه یافته است. در این مدت تیمهای پشتیبانی چارگون توسعه پیدا کرده و همین امر باعث شده تا میزان رضایتمندی مشتریان چارگون حدود ۲۰ درصد افزایش یابد و در مجموع به ۸۶ درصد برسد.
به گفته رحمانی، حدود ۷۰ درصد بخش بهداشت و درمان کشور، از وزارت بهداشت، دانشگاههای علومپزشکی، بیمارستانها و مراکز درمانی گرفته تا خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی به نوعی از خدمات و نرمافزارهای سازمانی چارگون استفاده میکنند.
موضوع دیگری که رحمانی به آن اشاره میکند، پروژه زاگرس است. طبق توضیحات او، در یک سال اخیر، تمام تمرکز تیمهای جدید و تیمهای قدیمی توسعه محصول در چارگون روی پروژه زاگرس بوده است. قرار است در این پروژه مجموعه نرمافزارها شامل ۴۴ ماژول نرمافزاری دیدگاه، بازمهندسی، بازطراحی و بازنویسی شوند. در حال حاضر برخی از این نرمافزارها آماده شدهاند و برخی هم در حال تغییر است.
رحمانی در آخر به موضوع اصلی این رویداد یعنی «هایپر اتوماسیون» اشاره میکند و میگوید: هایپر اتوماسیون یکی از ۱۲ حوزه و تکنولوژی برتری است که گارتنر آن را به عنوان فناوری پیشرو معرفی کرده است. هایپر اتومیشن مجموعهای از فناوریهایی است که کمک میکند کسبوکار به شکل بهینهتری و با بهرهوری بالاتری به سمت رشد و شکوفایی پیش رود.
علیرضا کیانپور، مدیرعامل گلرنگ سیستم، سخنران مهمان این رویداد بود که در مورد ضرورت حرکت به سوی تحول دیجیتالی و اهمیت فرهنگ سازمانی صحبت کرد.
او برای ورود به این موضوع، از مجموعه فانگ (پنج شرکت بزرگ دنیای تکنولوژی شامل فیسبوک، آمازون، اپل، نتفلیکس و گوگل) مثال زد.
او این سوال را مطرح کرد که چرا بیشتر سهامداران علاقهمند هستند روی این مجموعه سرمایهگذاری کنند. مجموعهای که ارزش بازاری آن ۹.۷ تریلیون دلار یعنی حدود ۲۰ درصد GDP کل دنیاست.
شاخص دیگری که کیانپور در تکمیل این سوال برمیشمرد شاخص P/E است. این شاخص نشان میدهد یک شرکت طی چند سال میتواند یک شرکت دیگر مشابه خودش را خریداری کند. برای مثال شاخص P/E متعلق به شرکت آمازون ۷۰ است؛ یعنی ۷۰ سال طول میکشد تا آمازون بتواند شرکتی مثل خودش را خریداری کند.
کیانپور در پاسخ به سوالی که مطرح کرده عنوان میکند: فرهنگ سازمانی این شرکتهاست که باعث شده این موفقیتهای بزرگ رقم بخورد. در واقع او معتقد است مدیران ارشد منابع انسانی این شرکتها همطراز و همرتبه با مدیرعامل، مهمترین نقش را در پیشرفت این شرکتها ایفا میکنند.
در ادامه شهرزاد فتاحی، مدیر راهکار منابع انسانی چارگون، در مورد مجموعه نرمافزارهای دیدگاه و راهکارهای سازمانی چارگون صحبت کرد.
به گفته او در مجموعه نرمافزاری «دیدگاه» به مفهوم اتوماسیون اداری از منظر نوینی نگریسته شده و از ضریب نفوذ بالایی در سازمانها برخوردار است که علاوه بر پشتیبانی کامل، فرایندها و تعاملات مورد نیاز برای تولید و گردش نامهها و مکتوبات اداری، امور مربوط به مدیریت زمان پرسنل، مدیریت کارها، جلسات و اطلاعات سازمان را نیز تحت پوشش قرار میدهد.
فتاحی در خصوص سیستمهای مدیریت منابع انسانی دیدگاه نیز میگوید: این سیستم تمامی امور مرتبط با سرمایه انسانی از استخدام تا بازنشستگی را با نگاهی یکپارچه به همه فرایندهای موجود مدیریت میکند. از طرفی با توجه به تنوع قوانین و ضوابط سازمانهای گوناگون در کشور، قابلیت انعطاف راهکار نرمافزاری دیدگاه، امکان بومیسازی آن متناسب با مقررات سازمانهای دولتی، شرکتها و کسبوکارهای گوناگون را فراهم میکند. مجموعه نرمافزارهای دیدگاه با ۴۴ ماژول در دو پلتفرم دسکتاپ و موبایل قابل استفاده است.
شهباز توکلی، مدیر ارشد فنی چارگون، نیز موضوع صحبتهای خود را به هایپر اتومیشن یا هایپر اتوماسیون اختصاص داد. به گفته او هایپر اتومیشن به هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، یادگیری عمیق و علم داده مرتبط است که پنج جزء کلیدی دارد. این اجزا عبارتاند از: مجموعه دادههای معنیدار، الگوریتمهای تحلیلگر، هوش مصنوعی، زیرساخت محاسباتی قدرتمند و هوش انسانی. او برای توضیح این فرایند به دستیارهای صوتی هوشمند اشاره میکند.
او میگوید این دستیارها روزانه اطلاعات بسیار زیادی را جمعآوری، طبقهبندی و تجزیهوتحلیل میکنند و بر اساس آن پیشنهادهایی به کاربر ارائه میشود که خیلی مواقع حتی ترسناک است. در این مثال جریان وسیع داده توسط هایپراتومیشن به سمت سرورها فرستاده میشود و با تکنولوژیهای دیگر، اطلاعات تجزیه و تحلیل شده و به پیشنهادهای دستیارهای هوشمند یا حتی تکنولوژیهای دیگری مانند آنالیز متن نگارششده ختم میشوند. در نهایت مواجهه این پیشنهادها با هوش انسانی است که به رشد و توسعه سازمان یا شخص کمک میکند.
امیر ناظمی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، به عنوان آخرین سخنران این رویداد، به نوع برخورد ما با تکنولوژیهایی که در مرور زمان وارد کشور شدند اشاره و این سوال را مطرح میکند که مواجهه ما با این تکنولوژیها چه بوده است و آیا توانستهایم بخشی از توسعه آن باشیم یا نه؟
ناظمی هایپراتوماسیون را به چشم یک تکنولوژی مانند تلویزیون، موبایل، رادیو و حتی راهآهن نگاه میکند. تکنولوژی جدیدی که وارد کشور شده و همان سوال اصلی را میطلبد: برخورد ما با این تکنولوژی چه خواهد بود و آیا میتوانیم بخشی از توسعه آن باشیم یا خیر؟
ناظمی معتقد است اگر بتوانیم زیرساختی و تکنولوژیک توسعه یابیم، بعداً میتوانیم به مفاهیمی مانند دموکراسی و آزادیهای دیگر هم برسیم. او در همین راستا توضیح میدهد سیر تحول اروپا نیز ابتدا از صنعت و توسعه شروع شده و بعداً به دموکراسی رسیده است.
ناظمی میگوید چیزی که ما به عنوان تکنولوژی از آن یاد میکنیم معمولاً فنافزار یا تکنوور (Techno-ware) است. از ویژگیهای فنافزارها میتوان به این دو مورد اشاره کرد:
سه جزء دیگری که به گفته ناظمی در کنار فنافزار برای بهرهوری کامل از تکنولوژی جدید به آن نیاز است، انسانافزار (انسانهایی که میتوانند با آن تکنولوژی کار کنند یا آن را توسعه دهند)، اطلاعافزار یا اطلاعات افزار و سازمانافزار (پیوند بین فنافزار و سازمان توسط انسانافزار) است.
ناظمی در نهایت به سراغ این سوال قدیمی میرود که آیا دخالت دولت در مواجهه با تکنولوژی خوب است یا خیر. او معتقد است در گذشته این سوال درست بوده اما امروزه با مشاهده نمونههای موفق جهانی به این نتیجه میرسیم: پرسش این نیست که مداخله دولت خوب است یا بد، پرسش بر سر نوع مداخله و چگونگی اجرای آن است و اگر مداخله مطلوبی وجود دارد، کجا باید از آن استفاده کنیم. کل صحبتهای ناظمی در مورد این بود که وقتی یک تکنولوژی جدید وارد کشور میشود باید چهکار کنیم؟ جواب این است که باید علاوه بر فنافزار یا همان ظاهر تکنولوژی، به سه بخش دیگر هم توجه نشان دهیم و بین آنها ارتباط برقرار کنیم.