انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۱ بهمن ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
شهرداری تهران برآورد کرده است سال آینده ۷۰ میلیارد تومان از محل عوارض صدور مجوز احداث و بهرهبرداری سالانه دکل و آنتن درآمد داشته باشد. این عدد، ۲۰ میلیارد تومان کمتر از برآورد سال جاری است که گزارشها نشان میدهند درصد کمی از آن محقق شده است.
به گزارش پیوست، لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران که برای بررسی و تصویب به شورای شهر ارسال شده است نشان میدهد هرچند شهرداری برای سال جاری درآمد ۹۰ میلیاردی از محل عوارض نصب دکل و آنتن پیشبینی کرده بود، اما در پایان ۹ ماه ابتدایی امسال تنها اندکی بیش از سه میلیارد و ۴۳۱ میلیون تومان آن محقق شده است. اگر تصور شود در ماههای پایانی سال حسابهای اپراتورها با شهرداری تسویه شده و درآمد شهرداری از این محل بیشتر میشود، باز هم برآورد بودجه سال آینده شهر تهران نشان میدهد انتظارها از این محل درآمدی کاهش یافته است.
بر اساس اعداد لایحه بودجه، شهرداری در سال ۹۹ بیش از ۸۹ میلیارد تومان از محل نصب آنتن و دکل درآمد داشته و به همین دلیل برای سال ۱۴۰۰ برآورد درآمد ۹۰ میلیاردی داشته است؛ اما محقق نشدن این بودجه باعث شده است درآمد شهرداری از این محل برای سال آینده با کاهش ۲۰ میلیاردی نسبت به امسال ۷۰ میلیارد تومان برآورد شود.
پیش از این معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات رگولاتوری اعلام کرده بود بیش از ۱۵۰۰ سایت اپراتورهای تلفن همراه در شهرهای مختلف به دلیل ممانعتهای مردمی و شرایط تعامل با شهرداریها در انبار ماندهاند و این یکی از دلایل افت کیفیت اینترنت همراه اپراتورهاست.
از جمله درآمدهای دیگری شهرداری از محل ICT مربوط به شبکه فیبرنوری این سازمان میشود که در سال آینده ۵۰ میلیارد تومان از این محل برآورد درآمد شده است. این رقم ۲.۵ برابر درآمد مصوب سال جاری است که نشان از توسعه این بخش دارد.
هزینههای مربوط به حفاری نیز از جمله موضوعاتی است که اپراتورهای ثابت با آن دست به گریباناند و شهرداری پیشبینی کرده است سال آینده از محل لکهگیری و ترمیم حفاری شرکتهای خدماترسان بیش از ۵۳ میلیارد تومان درآمد کسب کند. البته همه این درآمد مربوط به اپراتورهای ارتباطاتی نیست و کلیه خدمات شهری نیازمند حفاری را شامل میشود.
همچنین در این لایحه آمده است سازمانها، شرکتها و موسسات وابسته شهرداری تهران موظفاند درآمد بر هزینه (سود) یا مازاد درآمد بر هزینه سنواتی (سود انباشته) خود را به حساب خزانه شهرداری واریز کنند که سهم سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران رقم ۱۰۰ میلیارد تومان است.
در لایحه بودجه سال آینده شهرداری تهران بندهای مختلفی به موضوع هوشمندسازی خدمات شهری اختصاص یافته است. از جمله در بند یک تبصره ۶ ماده واحده شهرداری تهران موظف شده است به منظور وصول کامل عوارض شهری از مجاری ذیربط قانونی تا پایان خردادماه ۱۴۰۱ سامانه جامع الکترونیکی ثبت، پایش و پرداخت عوارض شهری را راهاندازی کند.
همچنین در بند ۵ تبصره ۲۰ شهرداری مکلف شده است تا پایان سال آینده قبوض کاغذی خود را حذف و عوارض و بهای خدمات کلیه واحدهای اجرایی خود را از طریق قبوض الکترونیکی دریافت کند.
در تبصره ۱۵ که به صورت اختصاصی «هوشمندسازی» نامگذاری شده، آمده است که معادل پنج درصد از بودجه هر یک از واحدهای اجرایی شهرداری تهران و سازمانها، شرکتها و موسسات وابسته به آن با پیشنهاد هر یک از واحدها برای توسعه فناوریهای نوین و نوآوری شهری در حوزه همان واحد اجرایی مطابق بخشنامه ابلاغی از سوی شهردار و با تایید مرکز تهران هوشمند قابل هزینه خواهد بود.
نگاهی به جداول بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز نشان میدهد بیش از ۱۱ هزار و ۲۵ میلیارد تومان برای توسعه شهر الکترونیکی و ارتقای زیرساختها و فناوریهای نوین بودجه تملک داراییهای سرمایهای در نظر گرفته شده است که به اموری مانند توسعه و تجهیز دیتاسنتر، سرویسهای GIS، توسعه شبکههای داده و غیره اختصاص مییابد.