معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۶ دی ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
اپلیکیشن سوپرنوآ (Supernova)، که شباهت زیادی به اینستاگرام دارد، در حالی روی سیستمعاملهای اندروید و iOS عرضه شده که خودش را جایگزین اخلاقی اینستاگرام و فیسبوک معرفی کرده و میخواهد اکثر درآمد حاصل از تبلیغاتش را به کارهای عامالمنفعه اختصاص دهد.
به گزارش پیوست، اگر دوست دارید از ویژگیهای ظاهری و کاربری این برنامه بدانید، در ابتدا سریعاً متوجه شباهت آن با اینستاگرام خواهید شد. کاربران میتوانند عکسها و فیلمهای خود را همراه با کامنت و پیام به اشتراک بگذارند و حسابهای مورد علاقه خود را دنبال کنند یا از سوی دیگران دنبال شوند، پس مکانیسم followers و following همچنان پابرجاست. همچنین کاربران میتوانند حساب خود را در حالت خصوصی یا کاوش عمومی (Explore) قرار دهند. در واقع سوپرنوآ بیشتر ابزارهای شبکههای اجتماعی را که همه ما با آنها آشنایی داریم و بهشان عادت کردهایم داراست. هرچند هنوز اشکالاتی در این برنامه دیده میشود؛ مثلاً حساب کاربری ما کاربرانی را دنبال کرده بود که ما انتخاب نکرده بودیم. علاوه بر این، برخلاف اینستاگرام و مانند فیسبوک، سوپرنوآ دارای ویژگی تشکیل گروه است که کاربران دیگر میتوانند در آن عضو شوند.
آنچه در این برنامه تفاوت دارد مکانیسمهای زیربنایی آن است. در ظاهر طراحی و برنامه این کسبوکار ساده است. سوپرنوآ ۶۰ درصد درآمد حاصل از تبلیغاتش را به خیریههای جهانی میدهد. این مبالغ بر اساس ترجیح کاربران در حوزههای تغییرات آبوهوایی، رفاه حیوانات، سوانح غیرمترقبه، سلامت، حقوق بشر، سلامت روان و پاکسازی اقیانوسها و دریاها هزینه خواهد شد. اینکه کدام یک از این موارد بیشترین سهم از درآمد را دریافت میکنند از سوی کاربران تعیین میشود.
کاربران میتوانند انتخاب کنند با پولی که سوپرنوآ از شرکای تبلیغاتی خود به دست میآورد، میخواهند چه حوزهای را حمایت کنند. لایک کردن در اپلیکیشن سوپرنوآ، برخلاف دیگر شبکههای اجتماعی، که برای تحریک کردن خودشیفتگی کاربران کاربرد دارد، برای مشخص کردن سهم موسسات خیریه از میزان درآمد تبلیغاتی به کار میآید. وقتی پست کاربری لایک میشود، حوزهای که آن کاربر برای خیریه انتخاب کرده سهم بیشتری از درآمد تبلیغاتی سوپرنوآ را به دست خواهد آورد.
از طرفی دیگر، وقتی پستی در این شبکه اجتماعی «ابَرلایک» میگیرد یا اصطلاحاً سوپرنوآ را به دست میآورد، ۱۰ برابر حد معمول رأی برای حوزه انتخابی کاربر ثبت میشود. اما یک نکته وجود دارد؛ برای دادن یک سوپرنوآ، کاربر ابتدا باید امتیازهای «کارما»ی کافی کسب کند. امتیازهای کارما بر حسب امتیاز اخلاقی کاربر تعیین میشود که راهی برای ایجاد انگیزه به منظور تعامل بیشتر با کاربران است.
حال این سوال برای همه پیش میآید که آیا واقعاً این برنامه شانسی برای رقابت با غولهای شبکه اجتماعی دارد یا نه؟
منصفانه است که بگوییم بعد از سالها مشاهده فساد در گروههای فیسبوکی یا چرخیدنهای بیانتها در اینستاگرام شاید یک شبکه اجتماعی با رویکردی متفاوت به بازار آمده باشد.
تعداد زیادی از این اپلیکیشنها آمدند و رفتند ولی در نهایت هیچکدام نتوانستند سهم زیادی از کاربران فیسبوک یا اینستاگرام را از چنگ مارک زاکربرگ درآورند. احتمالاً اکثر مردم فراموش کردهاند که درآمد حاصل از تبلیغات این شبکههای اجتماعی همان عاملی است که این اپلیکیشنها را با خدمات رایگانشان سر پا نگه داشته است.
حالا یک کارآفرین انگلیسی که زیر و بم صنعت تبلیغات را میداند قصد دارد این غولهای شبکه اجتماعی را با روش خودش به چالش بکشد. اپلیکشن سوپرنوآ طراحی شده تا توجه نسل جوان را که عموماً بیشتر از نسلهای گذشته به حمایت از اعمال خیرخواهانه تمایل دارند به خود جلب کند.
دومینیک اومیرا (Dominic O`Meara) موسس و مدیرعامل سوپرنوآست و این استارتآپ را با سرمایه خود راه انداخته است. او میگوید حامیانی مانند اسیکس (Asics) و خیریه MQ تصمیم گرفتهاند در راهاندازی اولیه این اپلیکیشن شرکت کنند.
به گفته مدیرعامل سوپرنوآ، درآمد حاصل از تبلیغات این اپلیکیشن به کارهای عامالمنفعه اختصاص دارد و کاربران میتوانند به کمک این اپلیکیشن و بستر تبلیغات آن، ببینند با فعالیت آنها به چه حوزههایی کمک میشود.
سوپرنوآ میخواهد با جلوگیری از رفتارهای مسموم روی پلتفرم خود، بستری فراهم کند که کاربران احساس امنیت کنند و با دوستانشان بدون اجبار به مشاهده و تحمل نفرت، نژادپرستی، جنسیتزدگی و سیاستهای افراطی، تعامل مثبت و سازنده داشته باشند.
اومیرا میگوید: «اگر بتوانیم یک درصد یا بیشتر از سهم تبلیغات شبکههای اجتماعی را از آن خود کنیم، سالانه میتوانیم بیشتر از ۶۰۰ میلیون پوند به سازمانهای عامالمنفعه کمک کنیم. این در حالی است که اینستاگرام و فیسبوک مبلغی معادل ۵۱ میلیارد پوند در سال درآمد دارند. البته در حال حاضر تمام آن به خزانه زاکربرگ میرود.»
سوپرنوآ ادعا میکند در ابتدا نظارت بر محتوای کاربران صد درصد از سوی انسانها انجام میشود و کاربران به منشوری متعهد میشوند که حتی بخشی از این نظارت را به خود آنها میسپارد.
تا به اینجای کار برند «اسیکس» اولین اسپانسر سوپرنوآ و خیریه سلامت روان «MQ» اولین خیریه انتخابی برای دریافت این سودهاست.
اومیرا ادعا میکند بیش از یک میلیون پوند سرمایه اولیه سوپرنوآ از سوی «دوستان و خانواده» تامین شده است. هرچند او ابراز امیدواری میکند در نیمه اول سال آینده با مشارکت سایر موسسات، سرمایه بیشتری هم جذب کنند.
او راجع به استفاده از نظارت انسانی بر محتوا میگوید: «این کار به وسیله یک تیم آموزشدیده مستقر در انگلستان انجام میشود. آنها این موضوع را در شیفتهایی به صورت ۲۴ساعته و هفت روز هفته پوشش میدهند. به کمک این تیم، سوپرنوآ از محتوای مسموم و رادیکال که بهطور فعال از طریق هوشمصنوعی در سایر پلتفرمها تبلیغ میشود، پاک خواهد شد. در نتیجه سوپرنوآ مطمئناً مختص همه نخواهد بود و این تعمدی است.»
مایک بوچر، نویسنده وبسایت تککرانچ، سوالاتی از مدیرعامل اپلیکیشن سوپرنوآ پرسیده که در ادامه بخشی از این پرسشها را میخوانید:
آیا محدودیتهای مربوط به انتشار تصاویر اعضای بدن در شبکههای اجتماعی که به طور رسمی و آشکار در اینستاگرام ممنوع شدهاند در سوپرنوآ هم اعمال میشود؟
همه چیز به زمینه و ماهیت پست و موضوعات درون آن بستگی دارد، اما مطمئناً از لحاظ مطابقت با استانداردهای جامعه، پستهای کاربران ما بررسی میشوند. اگر این استانداردها نقض شود، پست حذف خواهد شد.
اگر موضوع عکس مثلاً خانمی در حال آموزش شیردهی به نوزاد بود، آیا انتشار این تصویر مجاز است؟
بله. احتمالاً. تا زمانی که موضوع کاملاً آموزنده باشد و جنبهای واقعی از موضوع را مورد توجه قرار دهد باید اجازه انتشار داشته باشد. اگر هدف یا محتوا از نظر ما بیاحترامی و مضر باشد، یا استانداردهای انجمن و منشور ما را نقض کند، حذف میشود.
در این پلتفرم جدید تبلیغکنندگان چه سودی میبرند؟
بودن در یک فضای جدید که در حال انجام کار درست و خیرخواهانه است برای اسم برندهای تجاری عالی است. بعید است آنها بخواهند بخشی از یک نظام مسموم قدیمی باشند که به طور بالقوه به برندشان آسیب میزند. اطلاعات ما میگوید ۸۰ درصد از افراد ۲۵ تا ۴۰ ساله میخواهند فقط از برندهایی خرید کنند که منافع دیگران را بر خود ترجیح میدهند. آگهیدهندگان بزرگ از وضعیت موجود رسانههای اجتماعی خسته شدهاند. دیروز با یکی از افراد با بودجه جهانی بیش از ۱۰ میلیارد دلار ملاقات کردم که به این موضوع دقیقاً اشاره کرد.
محصول سوپرنوآ کاملاً مقیاسپذیر است. اگر ما تنها به یک درصد از این جامعه مخاطب دست یابیم، با درآمد حاصل از تبلیغات حامیان خود، هر روز به ۴۰ میلیون نفر خدمت خواهیم کرد. امروزه تبلیغکنندگان بیشتر دنبال کیفیت هستند تا کمیت. تحریم کردن فیسبوک از سوی بیش از یک هزار تبلیغکننده در سال گذشته که بیش از ۴.۲ میلیارد دلار برایش هزینه داشت، نشانه اولیهای از نیاز به یک جایگزین بهتر برای تبلیغات این شرکتهاست.
باید دید آیا سوپرنوآ دوام خواهد آورد یا بدون هیچ اثری در اقیانوس اینترنت غرق خواهد شد؛ ولی مشابه این اتفاق پیش از این برای شبکههای اجتماعی پرامیدی مانند MyEye که از سوی ابرستارهای مانند دیوید بکام معرفی شده بود هم رخ داده است.