مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
بررسی اعداد و ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۱ نشان میدهد
۲۲ آذر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۳ آذر ۱۴۰۰
دولت برای دستگاههای زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال آینده در مجموع بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان درآمد در نظر گرفته که مانند همیشه بخش عمده این درآمد مربوط به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است. مقایسه این درآمد با سال جاری حاکی از افزایش ۱۵ هزار میلیارد تومانی درآمد دولت از این ناحیه است.
به گزارش پیوست، لایحه بودجه سال آینده که روز گذشته (۲۱ آذر) به مجلس ارائه شد، نشان میدهد دولت از مجموعه فعالیتهای دستگاههای زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان بیشتر از سال جاری انتظار کسب درآمد دارد. ۱۰ هزار میلیارد تومان از این افزایش مربوط به اجازه فروش و تغییر کاربری اموال غیرمنقول مازاد وزارت ارتباطات و دستگاههای تابعه است که صرف توسعه شبکه ملی اطلاعات میشود.
مانند تمام سالهای گذشته بخش عمده درآمد ثابت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است که در سال آینده عددی بیش از ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان را شامل میشود. این درآمد نسبت به لایحه بودجه سال جاری بیش از پنج هزار میلیارد تومان افزایش نشان میدهد.
درآمدهای سازمان تنظیم مقررات پنج بخش دارد که مهمترین آنها حق امتیاز شبکه و جریمه عدم انجام تعهدات است که برای سال آینده بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان برآورد شده. یکی دیگر از مواردی که باعث افزایش درآمدهای رگولاتوری خواهد شد گران شدن قیمت هر پیامک است. در لوایح بودجه سالهای گذشته یک تومان به قیمت هر پیامک افزوده و درآمد حاصل از آن صرف اموری مانند حمایت از کودکان خیابانی میشد؛ اما در بند «ی» تبصره ۶ لایحه بودجه سال آینده سه تومان به قیمت پایه هر پیامک افزوده شده است که ۵۰۰ میلیارد تومان آن به شبکه ملی اطلاعات اختصاص خواهد یافت.
کمدرآمدها
پس از رگولاتوری، شرکت زیرساخت پرآمدترین زیرمجموعه وزارت ارتباطات است که سال آینده بیش از ۶۴۹ میلیارد تومان درآمد خواهد داشت. هرچند این رقم نسبت به لایحه سال جاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته، اما مقایسه آن با اعداد درآمدی سازمان تنظیم مقررات نشان میدهد ارقامی که رگولاتوری از اپراتورها دریافت میکند بسیار بیشتر از فروش پهنای باند است. در کنار این بخشها، دستگاههای دیگر زیرمجوعه وزارت ICT در سال آینده افزایش درآمد خواهند داشت که البته با توجه به تورم، موضوع مهمی به شمار نمیرود. در این میان تنها موزه ارتباطات است که مانند تمامی سالهای گذشته پنج میلیون تومان برای آن درآمد نظر گرفته شده که معلوم نیست تا چه حد محقق میشود.
در کنار این دستگاهها، مرکز ملی فضای مجازی به عنوان یکی دیگر از اجزای اکوسیستم حاکمیتی ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال آینده مانند سال جاری ۱۰۰ میلیون تومان درآمد از محل مجوزهایی که ارائه میدهد خواهد داشت.