skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

«فیروزه پلت» برای جذب سرمایه شرکت‌های استارت‌آپی راه‌اندازی می‌شود

تحریریه پیوست

۱ مهر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

خروج سرمایههای خارجی به دنبال تحریم از حوزههایی گوناگون از جمله حوزه استارتآپی و از سوی دیگر عدم تمایل سرمایهگذاران داخلی برای ورود سرمایههایشان به این بازار، در مسیر رشد و توسعه کسبوکارهای نوپای کشور، چالش جدی ایجاد کرده است.

به گزارش پیوست، وخیمتر شدن وضعیت شرکتهای استارتآپی در جذب سرمایههای مورد نیازشان باعث شده تا گروه مالی فیروزه به عنوان یکی از اولین شرکتهای بینالمللی در بازار سرمایه به فکر پیدا کردن راهحلی در این زمینه باشد.

مدیران گروه مالی فیروزه در یک نشست خبری از تصمیم خود برای راهاندازی سامانهای به نام «فیروزه پلت» خبر دادند که هدفش متصل کردن سهامداران شرکتهای استارتآپی با سرمایهگذاران بخشهای سنتی و صنعتی خواهد بود تا از این طریق سرمایههای سرگردان در بازار به این شرکتها تزریق شود.

خروج سرمایه خارجی، عدم تمایل ورود سرمایهگذاران داخلی

مدیرعامل گروه مالی فیروزه یکی از درخشانترین نقطههای عطف کشور در چندسال اخیر را فعالیت شرکتهای استارتآپی و تبدیل شدن گروهی از این شرکتها به بازیگران بزرگ بازار تجارت الکترونیکی میداند. رامین ربیعی اعلام میکند که اگر زیرساختهای ارتباطی و همچنین سیستم پرداخت آنلاین بانکی کشور نبود، قطعا در حال حاضر شاهد رشد انفجاری در حوزه استارتآپی کشور نبودیم. البته او تاکید میکند که با وجود پیشرفت‌هایی در بخشهای زیرساختی اما همچنان اکوسیستم استارتآپی کشور با مشکلات عمدهای روبهرو است.

او یکی از بزرگترین مشکلات در این بخش را نبود سرمایه کافی و عدم تمایل سرمایهگذاران داخلی برای ورود به این حوزه میداند و میگوید:‌ «تمامی استارتآپهای بزرگ کشور از جمله دیجیکالا، اسنپ، دیوار، کافهبازار، شیپور و غیره با سرمایه خارجی توانستند پیشرفت و رشد کنند اما حالا با توجه به تحریمها و بسته شدن درهای دنیای تکنولوژی به روی ایران دیگر جذب سرمایه خارجی در کشور غیر ممکن استاو در ادامه به عدم تمایل ورود سرمایهگذاران داخلی به این حوزه اشاره و اعلام میکند: «همیشه اعلام میشود که پول داخل کشور زیاد است که کاملا هم درست است چرا که نقدینگی در کشور بالاست اما این پول داخلی حاضر به وارد شدن به این حوزه نیست که علت آن هم به این خاطر است که نقدشوندگی این حوزه پایین و ریسک کار در آن بالاست

رامین ربیعی در این نشست خبری تاکید میکند که تاکنون هیچکدام از سرمایهگذاران روی شرکتهای استارتآپی بزرگ نتوانستهاند سود این سرمایهگذاری خود را دریافت کنند. او توضیح داد: «ما روی شرکتهایی که مطمئن بودیم نمونه موفقی بودهاند مانند شیپور سرمایهگذاری کردهایم اما تاکنون ۱ ریال ما تبدیل به ۱۰ ریال نشده است. بنابراین وقتی کسب سود سرمایهگذار تخصصی از این بازار طولانی است کاملا طبیعی است که سرمایهگذاران بخش صنعتی، حرفهای یا خصولتی که سرمایه زیادی هم دارند تمایلی برای وارد کردن سرمایهشان به این بازار نشان نمیدهند

به باور او باید شرایطی فراهم شود که این فرایند معیوب تغییر کند و یک سرمایهگذار با ورد سرمایه خود به یک شرکت توانایی خارج شدن موفق از شرکت را هم پس از بزرگ شدن شرکت داشته باشد. ربیعی تاکید میکند که «فیروزه پلت» با هدف تصحیح همین فرایند معیوب شکل گرفته است.

سامانهای برای حل مشکل جذب سرمایه

«فیروزه پلت» آنطور که مدیرعامل گروه مالی فیروزه در نشست خبری معرفی آن اعلام کرد، سامانهای خواهد بود که امکان اتصال سهامداران استارتآپی با سرمایهگذاران صنعتی، سنتی و خانوادگی را فراهم میکند تا در نهایت خروجهای موفق در بازار استارتاپی کشور رقم زده شود.

رامین ربیعی با اعلام اینکه این سامانه هفته آینده و در مراسمی ویژه رونمایی خواهد شد در مورد نحوه کار این سامانه میگوید: «فیروزه پلت سازوکاری است که بتوانیم با صحبت با سهامداران استارتآپها و تعامل با سرمایهگذاران سنتی، صنعتی و حرفهای این دو گروه را به یکدیگر نزدیک و شرایط برای خروج موفق در این بازار را کلید بزنیم

براساس اظهارات ربیعی، این سامانه برای ابراز تمایل به سرمایهگذاری در استارتآپها یا ابراز تمایل به انتقال مالکیت استارتآپها راهاندازی شده و نمیتوان به کمک این سامانه مستقیما در استارتآپها سرمایهگذاری کرد. به گفته او گروه مالی فیروزه انتظار ندارد به کمک این سامانه تجارتی راه‌ بیاندازد بلکه در نظر دارد با این سامانه به اکوسیستم استارتآپی کشور کمک کند که پولهای سرگردان در بازار را جذب و به مکانی تبدیل شود که خریدار و فروشنده در آن برای خرید یا فروش سهام با یکدیگر ارتباط دارند.

او در پاسخ به این سوال پیوست که آیا اطلاعات ثبت شده در این سامانه به صورت عمومی در اختیار افراد  دیگر قرار میگیرد یا خیر  اعلام کرد: «اطلاعاتی قرار گرفته روی این سامانه صد در صد محرمانه است. اینکه چه کسی یا شرکتی چه سهامی خریداری کرده یا سهامی فروخته است یا چه سهامی با چه قیمتی خرید یا فروش شده است به هیچوجه به صورت آنلاین در اختیار کسی قرار نمیگیرد. تمامی این موارد در جلسات حضوری بحث و در گام بعدی شرایط برای خرید یا فروش سهام فراهم میشود

او در پاسخ به سوال دیگر پیوست که آیا این سامانه با توجه به اینکه قرار است جای خالی بازار بورس را برای شرکتهای استارتآپی پر کند از بازار بورس نیز مجوز فعالیت دریافت کرده است اعلام کرد: «این سامانه به هیچ وجه زیر نظر بازار بورس نیست چون اصلا این سامانه قرار نیست یک بازار معاملاتی شکل دهد. هیچ تقاضا یا عرضهای یا هیچ قیمتگذاری روی این سامانه صورت نمیگیرد. فیروزه پلت سامانهای برای جذب سرمایهگذار است

ربیعی همچنین در مورد روند کاری این سامانه توضیح داد: «سهامداران علاقهمند به انتقال کل یا بخشی از مالکیت خود به کمک سامانه فیروزه پلت، میتوانند پس از ثبتنام و تایید هویت توسط واحد مشاوره تامین مالی فیروزه درخواست خود را در سامانه ثبت کنند. پس از ارائه مدرک معتبر در خصوص مالکیت در استارتآپها و راستآزمایی این مدرک، این درخواست در فهرستی از استارتآپهای آماده فروش قرار خواهد گرفتاو میافزاید: «از سوی دیگر افزاد علاقهمند به سرمایهگذاری در استارتآپها به کمک این سامانه میتوانند پس از ثبتنام و تایید هویت توسط واحد مشاوره تامین مالی فیروزه، به فهرست استارتآپهای آماده فروش دسترسی داشته باشند

ربیعی یادآور میشود که در این سامانه، خرید و فروش مستقیم و معامله سهام استارتآپها به هیچوجه امکانپذیر نیست و تنها هدف فیروزه پلت ورود سرمایه سرگردان بازار به حوزه استارتآپی و امکان ایجاد خروج موفق و همچنین کسب سود برای سرمایهگذاران و صاحبان کسبوکار است.

ماهنامه پیوست در پرونده‌ای ویژه به بررسی مشکلات شرکت‌های استارت‌آپی  با توجه به نبود سرمایه کافی در کشور پرداخته است که می‌توانید گزارش‌ها و مصاحبه‌های این پرونده را در شماره ۶۹ مطالعه کنید.

http://pvst.ir/66x

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو