skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

بودجه جهانی برای زیرساخت شبکه 5G در سال ۲۰۲۰ دوبرابر می‌شود

تحریریه پیوست

۸ مرداد ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شرکت تحقیقاتی و مشاوره‌‌ای گارتنر پیش‌بینی کرده است که سرمایه گذاری‌های جدید روی نسل پنجم شبکه‌های بی‌سیم امسال از LTE/4G پیشی خواهد گرفت. همچنین سرمایه‌گذاری ارائه دهندگان خدمات ارتباطی (CSP ها) روی زیرساخت شبکه 5G به ۲۱.۳ درصد از کل زیرساخت‌های بیسیم جهان می‌رسد و هزینه ایجاد زیرساخت شبکه 5G نیز امسال تا حدود دوبرابر افزایش پیدا می‌کند، با این وجود پیش بینی می‌شود که درآمد حاصل از آن با ۴.۴ درصد کاهش به ۳۸.۱ میلیارد دلار برسد.

به گزارش پیوست، طبق پیش‌بینی گارتنر  با افزایش وابستگی مشترکان به شبکه‌های ارتباطی در سال آینده هم شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارتباطی سرمایه‌گذاری‌های متفاوتی در این زمینه خواهند داشت. این شرکت پیش‌بینی کرده است که در سال ۲۰۲۲ حجم سرمایه‌گذاری‌های انجام گرفته روی 5G به طور کلی از LTE/4G بیشتر خواهد بود.

کاسی تاکیشی مسئول ارشد تحقیقاتی گارتنر در خبری اعلام کرده است که «از آنجایی که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات ارتباطی با تکیه بر داشته‌های فعلی از جمله پهنای باند طیف‌های رادیویی، شبکه اصلی و شبکه انتقال دهنده پروژه‌های 5G را در اولویت خود قرار می‌دهند و به جای سرمایه‌گذاری بیشتر روی LTE/4G تنها برای حفظ و نگهداری آن هزینه می‌کنند، سرمایه گذاری روی زیرساخت‌های بی سیم به رشد خود ادامه خواهد داد. آن دسته از شرکت های ارائه کننده خدمات ارتباطی که زودتر از دیگر شرکت ها به 5G روی آورده اند از مزیت رقابتی بالایی برخوردار خواهند بود. بعلاوه، دولت ها و قانون گذاران نیز در جهت پیشرفت شبکه موبایلی تلاش می کنند و عقیده دارند که این پیشرفت باعث سرعت گرفتن رشد اقتصادی در دیگر صنایع نیز خواهد شد».

در حال حاضر شرکت‌های ارائه کننده خدمات ارتباطی به دلیل رقابتی که با یکدیگر دارند تلاش می‌کنند سرعت خود را در بکارگیری 5G افزایش دهند. با عرضه محصولات مقرون به صرفه در زمینه 5G، این تکنولوژی ممکن است از طریق اکوسیستم های O-RAN (شبکه باز دسترسی رادیویی) و vRAN (شبکه مجازی دسترسی رادیویی) گسترش پیدا کند.

گارتنر پیش بینی کرده است که شرکت‌های ارائه کننده خدمات ارتباطی در چین، تایوان، و هنگ کنگ (چین بزرگ)؛ آسیا/اقیانوسیه؛ آمریکای شمالی، و ژاپن تا سال ۲۰۲۳ در حدود ۹۵ درصد از جمعیت کشورهای خود را تحت پوشش شبکه 5G قرار خواهند داد.

تاکیشی می‌گوید: «با وجود اینکه در سال ۲۰۲۰ سرعت افزایش سرمایه گذاری در زمینه 5G به دلیل بحران کرونا کمی کاهش پیدا کرده است (به جز در چین و ژاپن)، اما شرکت های ارائه کننده خدمات ارتباطی در تمامی مناطق جهان با جدیت در حال سرمایه گذاری روی شبکه 5G و معرفی 5G به عنوان یک پلتفورم هستند».

چین در حال حاضر با ۴۹.۹ درصد از کل سرمایه گذاری‌های انجام شده در زمینه گسترش 5G مقام اول را در جهان به خود اختصاص داده است. شرکت‌های ارائه کننده چینی به دلیل زیرساخت اقتصادی مناسب، کاهش موانع قانونی و همچنین حمایت دولت به سرعت در حال گسترش پوشش شبکه 5G هستند. با این حال تاکیشی عقیده دارد «دیگر ملت ها نیز آنچنان که تصور می شود در زمینه تکنولوژی و بکارگیری عقب نیستند».

پیش بینی می‌شود که به تدریج قابلیت‌های مستقل(SA) به قابلیت‌های غیرمستقل(NSA) فعلی در شبکه‌های 5G افزوده شوند. همچنین گارتنر پیش‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۲۳ در حدود ۱۵ درصد از ارائه دهندگان خدمات ارتباطی در جهان بدون تکیه بر زیرساخت شبکه 4G ، با استفاده از شبکه های 5G مستقل فعالیت خواهند کرد و سرمایه گذاری در زمینه شبکه‌های بی‌سیم به سرعت از شبکه‌های LTE/4G  کسر و به شبکه های 5G افزوده خواهد شد و همچنین شرکت‌ها از زیرساخت‌های قدیمی مربوط به شبکه دسترسی رادیویی رو برمی گردانند.

گارتنر در این گزارش تاکید می‌کند: «5G نسل بعدی شبکه‌های سلولی و استاندارد بعدی پس از 5G محسوب می شود. این تکنولوژی از سوی چندین مرکز استاندارد جهانی از جمله اتحادیه ارتباطات بین الملل (ITU)، 3GPP و ETSI تایید و تعریف شده است. در استاندارد رسمی ارتباطات همراه بین المللی-2020 از سوی ITU، به ترتیب پهنای باند حداکثری 20Gbps و 10Gbps برای توان دریافت و ارسال تعریف شده است؛ لتنسی (تاخیر) باید کمتر از 5ms در انتهای RAN و مقایس پذیری گسترده باشد، البته در بهره برداری های اولیه احتمالا چنین سطح استانداردی را شاهد نخواهیم بود. این سیستم ساختار های تازه ای از جمله برش هسته ای شبکه و محاسبه لبه ای را نیز به همراه خواهد داشت».

منبع: techrepublic

 

http://pvst.ir/8de

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو