skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

توافق برگزاری ۸ رویداد سالانه فناوری محور

تحریریه پیوست

۲۶ تیر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

امروز (۲۶ تیر) عمارت کلاه‌ فرنگی میزبان وزیران ارتباطات ۳ کشور آذربایجان، روسیه و ترکیه بود تا به همراه وزیر ارتباطات ایران و تیم او بر سر راه‌هایی برای توسعه بازار فناوری اطلاعات این کشورها در منطقه به توافق برسند. این مذاکرات که تقریبا ۳ ساعت به طول انجامید بیشتر حول موضوعات کلی و چگونگی گسترش رابطه کشورها در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بود.

به گزارش پیوست، محمد جواد آذری جهرمی  بعد از تمام شدن این مذاکره به همراه وزیران این سه کشور مقابل گروهی از رسانه‌ها قرار گرفت و اعلام کرد هدف این مذاکرات ایجاد یک بازار منطقه‌ای در حوزه فناوری اطلاعات و طرح سهم منطقی مناسب از آینده اقتصاد دیجیتال در دنیا است. او در این زمینه گفت: «در حال حاضر اقتصاد دنیا به سمت اقتصاد دیجیتال رفته است بنابراین در این عرصه برای تصاحب سهم بیشتر نیازمند همکاری‌های مشترکی با کشورهای همسایه هستیم. در همین راستا از یکسال پیش با سه کشور ترکیه، آذربایجان و روسیه به تفاهم رسیدیم تا چارچوب‌هایی برای ایجاد یک بازار مشترک در نظر بگیریم.» او در ادامه افزود: «در همین زمینه در اولین جلسه این همکاری مشترک در آذربایجان (باکو) تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد یک مرکز حمایت از نوآوری و خلاقیت‌ها داشتیم که این مرکز در حال تشکیل است. امروز و در ادامه این  مذاکرات نشست مشترکی داشتیم و در این جلسه به تفاهم رسیدیم که دولت‌های ۴ کشور حاضر در این پیمان ۸ رویداد سالانه را برگزار کنند که سهم هر کشور نیز ۲ رویداد در سال خواهد بود.»

به گفته او در این رویدادها بازیگران اصلی اقتصاد دیجیتال ایران و ۳ کشور حضور خواهند پیدا کرد و از سوی دیگر این رویدادها، مورد حمایت حاکمیت کشورها نیز قرار خواهند گرفت. جهرمی اعلام کرد:‌ «کمیته‌ ویژه برای جمع ‌بندی و تصویب چارچوب نهایی ایجاد مرکز را تشکیل داده‌ایم و در نشست بعدی تشکیل مرکز به تصویب نهایی خواهد رسید.» وزیر ارتباطات ایران یادآور شد که  اثر این موضوع برای کسب‌وکارهای ایرانی، ایجاد بازار منطقه‌ای قوی‌تر است و کسب‌وکارهای ایران می‌توانند بازار بهتری همراه با مقررات ویژه خود داشته باشند. جهرمی تاکید کرد که این کار منطقه ایران را  به لحاظ اقتصادی از فشارهای یک جانبه برخی کشورها نیز خارج می‌کند.

در ادامه این نشست خبری، کنستانتین ناسکوف، وزیر ارتباطات روسیه گفت:‌ «ما در چارچوب مذاکرات امروز درباره تسهیلات اقتصادی یا مالیاتی صحبت نکردیم. محور صحبت‌های ما سازمان‌دهی نمایشگاه‌های مشترک بزرگ، تبادل هیات‌های اقتصادی بین ۴ کشور و شرکت در ۸ نمایشگاهی که سالانه برگزار خواهد شد، بود.» او تاکید کرد که این مذاکرات گام اول در روند تسریع و تحرک بخشیدن به گسترش رابطه این ۴ کشور است.

وزیر ارتباطات روسیه ابراز امیدواری کرد که در مذاکرات نزدیک و رایزنی‌های بعدی این کشورها بتوانند درباره مسائل اقتصادی نیز مذاکره کنند.

عمر عبدالله کارگوزآغلو، رئیس سازمان ارتباطات و فناوری اطلاعات ترکیه نیز در این نشست در پاسخ به این سوال که آیا ۴ کشور ساز و کار مالی مشخصی را برای تبادلات تجاری خود در حوزه فناوری اطلاعات آغاز کرده‌اند گفت: «امروز در اجلاس ۴ جانبه وزرا برای گسترش همکاری‌های بین شرکت‌های ۴ کشور و حمایت از ایجاد زیرساخت برای گسترش همکاری‌ها در این حوزه جمع شده‌ایم و این گام اولی است که ادامه خواهد شد.»

 امین قلی زاده وزیر ارتباطات آذربایجان نیز در صحبتی کوتاه در این نشست خبری داشت اعلام کرد:‌ «ما با جمهوری اسلامی ایران در حوزه استارتاپ‌ها فعالیت داریم و جلساتی نیز در این خصوص برگزار کرده ایم که در آینده نیز پیگیری خواهد شد.»

توافقات برای بهبود ارتباطات شبکهای

در این نشست وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال پیوست که آیا در توافقات انجام شده بین ایران و سه کشور ترکیه، روسیه و آذربایجان، توافقات در زمینه مذاکره با اپراتورهای اینترنتی این کشورها مخصوصا روسیه و ترکیه در راستای توسعه زیرساخت‌های اینترنت ثابت در ایران صورت گرفته یا خیر گفت :‌«در حاشیه نشست RCC در سال گذشته با وزرای ارتباطات منطقه شمال ایران صحبت داشتیم و تصمیم گرفتیم ارتباطات خودمان را به صورت مستقیم برقرار کنیم و این ارتباطات هم رخ داد و امروز ارتباطات ما با کشور روسیه دیگر در اروپا سوییچ نمی‌شود و یک ارتباط مسقتیم با این کشور داریم. از چند سال پیش هم ارتباطاتمان با آذربایجان را به صورت مستقیم برقرار کرده‌ایم. از سمت دیگر ارتباطاتمان با ترکیه را تقویت کرده‌ایم و تقریبا ۴ ماه پیش ارتباط مسقییم با این کشور را نیز برقرار کردیم. »او تاکید می‌کند که مذاکرات ایران با کشورهای منطقه‌ای به برقراری ارتباط شبکه‌ای  مستقیم در چند سال اخیر و کم کردن فاصله‌ها  برای بهبود کیفیت سرویس‌های ارتباطی ایران کمک بزرگی کرده است. براساس اظهارت جهرمی همکاری اپراتورهای ایرانی بخش خصوصی  با اپراتورهای خارجی در ادامه مذاکرات براساس پیمان ۴ جانبه رخ خواهد داد.

جهرمی همچنین در پاسخ به سوال دیگر پیوست در مورد حضور کشورهای حاضر در پیمان ۴ جانبه در نمایشگاه الکامپ امسال اعلام کرد:‌ «در الکامپ بیست و پنجم  جدای از این پیمان ۴ جانبه ۱۱ هیات بلند پایه داریم که در نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند. دبیر کل ITU یا مجمع جهانی مخابرات ، دبیر کل APT یا اتحادیه مخابراتی کشورهای آسیا-اقیانوسیه و دبیر کل اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع مخابرات (RCC) که مربوط به کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (حوزه CIS) است در الکامپ حاضر هستند و سخنرانی‌هایی هم خواهند داشت.» او در ادامه افزود:‌ «از کشورهای همسایه هم  وزیران ارتباطات عراق، ارمنستان، قائم مقام وزیر ارتباطات قطر و همچنین معاون وزیر ارتباطات چین و هیاتی از ترکمنستان به سرپرستی مدیر شرکت مخابراتی دولتی ترکمنستان در رویداد الکامپ حضور دارند.» او ادامه داد:‌ «جدا از وزرایی که قبول دعوت کردند و در اجلاس ۴ جانبه شرکت کردند مهمانان دیگری هم برای حضور در الکامپ داریم. همچنین شرکت‌هایی از این کشورها در الکامپ فعال هستند.»

امید برای اضافه شدن کشورهای بیشتر به پیمان ۴ جانبه

در ادامه این نشست وزیر ارتباطات ایران در پاسخ به سوالی در مورد احتمال همکاری ایران با کشورهای حاضر در پیمان ۴ جانبه در بخش‌هایی مانند سیستم عامل اندروید بومی گفت: «ما به دنبال ایجاد یک پیمان منطقه‌ای در حوزه ICT بین چهار کشور هستیم. توافق اولیه بین ما چهار کشور بوده و ممکن است در ادامه کشورهای دیگر نیز به این حرکت بپیوندند. تمام حوزه های مربوط به ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار ما قرار دارد و از موضوع ارتباطات بین الملل، فیبرهای نوری بین کشورها، فعالیت‌های فضایی، کاربردهای صنعت فضایی تا حوزه مخابرات، همگی در برنامه‌های ما هستند.»

آذری جهرمی افزود: «کار کردن روی پروژه‌های مشترک مانند موتور جستجو و سیستم عامل جزو مواردی است که در دستور کار قرار دارد. هر چهار وزیر حاضر در این اجلاس به تسهیل شرایط برای تعامل بخش های خصوصی اعتقاد جدی دارند. ما اهداف استراتژیکی را بنا می کنیم و بر اساس آن اهداف بخش‌های خصوصی ما شروع به کار می کنند. پس از ان تسهیلاتی را در نظر می‌گیریم تا شرایط کاری‌شان آسان‌تر و رقابتی‌تر شود.»  جهرمی تاکید کرد که کار روی این موضوعات نیاز به زیرساخت دارد و برقراری رویدادهای مشترک و تاسیس مرکز توانمندسازی کسب‌وکارها و تبادل تجرییات، آموزش‌های مشترک، پایه‌های مهمی است که برای ایران حائز اهمیت هستند.

جهرمی یادآور شد که امروز اولین سنگ بنای همکاری‌های چهارجانبه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات  با تفاهم برگزاری رویدادهای مشترک و تاسیس مرکز مشترک گذاشته شده و بررسی موضوعات مختلف همچنان در لایه کارشناسی مورد بحث است.

نقش تحریمها روی حوزه ارتباطات

آذری جهرمی در پاسخ به سوال دیگری که آیا تحریم ها بر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی تأثیر دارد یا خیر و تا چه حد امکان دارد تحریم‌ها در صورتی که در آینده شدیدتر شود، شامل فضای مجازی و اینترنت هم شود گفت: «تاکنون تحریم‌های وضع شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نبوده  اما تحریم‌هایی که در کانال‌های مالی اعمال شده طبیعتا باعث شده که تبادلات را یک مقدار با چالش روبرو کنند.»

او ادامه داد:‌ «همانطور که نظام سلامت ما به واسطه قطع کانال‌های مالی و محدودیت دچار اشکال شده بسیاری از حوزه‌های ما از این مسئله تبادل مالی متاثر شده‌اند و البته توانسته‌اند راه‌حل‌های خودشان را برای ادامه فعالیتشان ادامه دهند.

جهرمی گفت: «در صورت مشخص شدن بعضی پلتفرم‌ها، شرکت‌های ایرانی را تحریم کردند؛ خدمات ارزی در دنیا شرکت‌های ایرانی را تحریم کردند. شاهد این بودیم که اپلیکیشن‌های ایرانی از برخی سکوهای ارائه نرم افزار حذف شدند. این رفتارهای ظالمانه از دولت امریکا خیلی بعید نیست. آنها همواره کارشان یکجانبه‌گرایی است و این مسیری است که انتخاب کرده‌اند.»

وزیر ارتباطات با انتقاد از رفتارهای یکجانبه شرکت‌های آمریکایی گفت:‌ «آنها فکر می کنند با یک مسیر یک جانبه می توانند ادامه دهند که قطعاً محکوم به شکست است. اما طبیعتا شرکت‌های ایرانی در این حوزه معطل نمانده‌اند. ما امروز در خدمات ابری و حوزه‌های اینچنینی شرکت‌های دانش بنیان ایرانی و استارت‌آپ‌های ایرانی خودشان خدمات مورد نیاز خودشان را تأمین کرده‌اند.»

او با بیان اینکه این شرکت‌ها خدمات ابری را توسعه داده‌اند، گفت: «زیرساخت‌های مورد نیاز که از آنها محروم شده‌اند را توانسته‌اند ایجاد کنند و خللی در روند توسعه ما ایجاد نشده است. بنابراین موثر بوده و راه حل پیدا شده و فرآیند رشد شرکت‌های دانش بنیان به شرکت‌های ایرانی در این عرصه متوقف نشده است.»

http://pvst.ir/627

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو