مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۰ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
درست است که انسان اشیا را میسازد و تغییر میدهد اما تجربه اجتماعی ما با اشیا نشان میدهد که آنها نیز در جهانی موازی نه تنها خود که جهان ما را نیز متحول میکنند. بلوغ مییابند و با این بلوغ معنای زندگی انسان را در جماعت و تنهایی تحتالشعاع قرار میدهند.
داستان سونی واکمن نیز همچون بسیاری دیگر از ابزارهای نوین ارتباطی روایتی چنین تحولخواه و متحولکننده دارد. روایتی که اگر ابتدای نخ تسبیحش به اقتدار فردیت و گریز از جمع متصل باشد، حضور اجتماعیاش آغازگر اشکال و مفاهیم تازهای از جمعگرایی شد که امروز آن نخ تسبیح را با سایر رسانههای نوین ارتباطی و آنچه شبکههای اجتماعی و حتی ارتباطی میدانیم گره زده است. عباس کاظمی آموزگار مطالعات فرهنگی است و این روزها عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی. کاظمی که چندی پیش در کتاب «امر روزمره در جامعه پساانقلابی» از زندگی اجتماعی اشیا گفته بود، با ما در این گفتوگو از تحولات و تاثیرات حضور ابزاری میگوید که تاریخ نشان داد بیش از یک دستگاه ساده پخش موزیک است. دستگاهی است که با خود معانی و تحولاتی را به همراه میآورد که در جهان امروزی اینستاگرام و توییتر نیز خوانشپذیر میشود.
به بهانه تولد ۴۰سالگی واکمن سونی، «مهرک محمودی» دبیرتحریریه ماهنامه پیوست با عباس کاظمی گفتوگویی کرده بود که میتوانید این گفتوگو را که در شماره ۶۲ ماهنامه پیوست منتشر شده را از اینجا بخوانید.
همچنین فایل صوتی این گفتوگو نیز از طریق این لینک و در شنوتو قابل دسترس است.