skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی: شکبه‌های اجتماعی امتداد «واکمن سونی» هستند

تحریریه پیوست

۱۰ تیر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

درست است که انسان اشیا را می‌سازد و تغییر می‌دهد اما تجربه اجتماعی ما با اشیا نشان می‌دهد که آنها نیز در جهانی موازی نه تنها خود که جهان ما را نیز متحول می‌کنند. بلوغ می‌یابند و با این بلوغ معنای زندگی انسان را در جماعت و تنهایی تحت‌الشعاع قرار می‌دهند.

 داستان سونی واکمن نیز همچون بسیاری دیگر از ابزارهای نوین ارتباطی روایتی چنین تحول‌خواه و متحول‌کننده دارد. روایتی که اگر ابتدای نخ تسبیحش به اقتدار فردیت و گریز از جمع‌ متصل باشد، حضور اجتماعی‌اش آغازگر اشکال و مفاهیم تازه‌ای از جمع‌گرایی شد که امروز آن نخ تسبیح را با سایر رسانه‌های نوین ارتباطی و آنچه شبکه‌های اجتماعی و حتی ارتباطی می‌دانیم گره زده است. عباس کاظمی آموزگار مطالعات فرهنگی است و این روزها عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی. کاظمی که چندی پیش در کتاب «امر روزمره در جامعه پساانقلابی» از زندگی اجتماعی اشیا گفته بود، با ما در این گفت‌وگو از تحولات و تاثیرات حضور ابزاری می‌گوید که تاریخ نشان داد بیش از یک دستگاه ساده پخش موزیک است. دستگاهی است که با خود معانی و تحولاتی را به همراه می‌آورد که در جهان امروزی اینستاگرام و توییتر نیز خوانش‌پذیر می‌شود.

به بهانه تولد ۴۰سالگی واکمن سونی،  «مهرک محمودی» دبیرتحریریه ماهنامه پیوست با عباس کاظمی گفت‌وگویی کرده بود که می‌توانید این گفت‌وگو را که در شماره ۶۲ ماهنامه پیوست منتشر شده را از اینجا بخوانید.

همچنین فایل صوتی این گفت‌وگو نیز از طریق این لینک و در شنو‌تو قابل دسترس است.

http://pvst.ir/60q

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو