skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

کارت زرد مجلس به وزیر برای توسعه نیافتگی ارتباطات در روستاها

تحریریه پیوست

۲۷ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۹ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات را بخاطر حضورش در شبکه‌های اجتماعی مورد انتقاد قرار دادند، هر چند وزیر  در این جلسه اعلام کرد که حضور در شبکه‌های اجتماعی موجب نزدیکی بیشتر وی با مردم و آشنا شدنش با مشکلات بخش‌های مختلف کشور می‌شود.
به گزارش پیوست موضوعی که موجب حضور جهرمی در جلسه علنی مجلس شده به توسعه نیافتگی ارتباطات و دولت‌الکترونیکی در روستاهای کشور باز می‌گشت و وزیر نیز سعی کرد دلایل مشکلات موجود را توضیح دهد هر چند برخی از نمایندگان از این پاسخ‌ها راضی نشدند و وزیر به اصطلاح کارت زرد گرفت. 

جهرمی پس از اتمام جلسه در توئیتی تجربه کارت زرد گرفتن خود را با دیگران به اشتراک گذاشت و آن را تجربه جالبی عنوان کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در صحن علنی امروز مجلس اعلام کرد ۲۷ هزار و ۷۶۷ روستای بالای ۲۰ هزار خانوار تحت پوشش اینترنت قرار گرفتند و تنها ۱۸ درصد از روستاها باقی مانده‌اند.

به گزارش پیوست، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پاسخ به سوال بیت‌الله عبداللهی، نماینده مردم اهر و هریس و محمود نگهبان سلامی، نماینده مردم خواف و رشتخوار در خصوص ارتباطات تلفن همراه، اینترنت و تلفن ثابت در روستاها در صحن علنی امروز مجلس (۲۷ خرداد) حضور یافت.
جهرمی در پاسخ به سوال عبداللهی با اشاره به اقدامات وزارت ارتباطات در زمینه برنامه ششم گفت: «پیش از این حدود ۱۹ هزار روستا به صورت عملیاتی تحت پوشش اینترنت قرار گرفتند اما مشکلات متعددی داشتند. مانند اینکه مودم‌های مورد نیاز برای مناطق روستایی گران بود و مسافران نمی‌توانستند از اینترنت روستایی استفاده کنند.»
او ادامه داد: «در حال حاضر هشت هزار روستای دیگر به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. در مجموع ۲۷ هزار و ۷۶۷ روستا به اینترنت متصل هستند، علاوه بر این تجهیزات اینترنتی را که قدیمی و فرسوده بودند را به روزرسانی کردیم.»
جهرمی با بیان اینکه وزارت ارتباطات با توجه به ظرفیت‌های خود برای توسعه زیرساخت‌های اینترنتی کشور تلاش خود را کرده‌است، به بودجه تعلق‌گرفته به وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: « در قانون بودجه مصوب شد که حدود ۴ هزار میلیارد تومان از ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان درآمدی که وزارت ارتباطات دارد به حوزه ارتباطات بازگردانده و در این زمینه هزینه شود اما ما دشمنانی داریم که طرح تابستان داغ داشتند.»
او در ادامه افزود: «ابزار آنها در این طرح فشار اقتصادی بود و همین فشار اقتصادی سبب شد بودجه عمومی کشور دچار مشکلاتی شود و از ۴ هزار میلیارد تومان تنها توانستیم هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بگیریم. ما ۲۲۰ ملیارد تومان از این محل در آمد برای توسعه روستایی در نظر گرفته بودیم که کمتر از آن محقق شده است. اما با تلاش‌های بسیار در سال سوم برنامه ششم توسعه ۷۲ درصد از روستاها تحت پوشش اینترنت قرار گرفتند.»
نماینده مردم اهر و هریس با تأکید بر ضرورت توسعه متوازن اینترنت در بخش‌های مختلف کشور گفت که در خیلی از روستاها مردم تلفن ثابت هم ندارند.
او با بیان اینکه آمارهای وزیر نادرست است و توسعه صورت گرفته متوازن نیست، به بندهای برنامه‌های توسعه ششم اشاره کرد و گفت: «متأسفانه کمترین اقدامات در مورد احکام برنامه ششم صورت گرفته است. قرار بود وزارت ارتباطات هرشش ماه یک بار به کمیسیون صنایع گزارش‌های خود را ارائه دهد اما چنین اتفاقی رخ نداده‌است. ما نمی‌گوییم که آمار وزیر نادرست است اما این توسعه متوازن نیست. ما معتقد به اجرای عدالت هستیم و معتقدیم که راه‌اندازی دولت الکترونیکی در روستاها می‌توانست بسیاری از مشکلات را حل کند.»
او ادامه داد: «اگر در نظام اداری ما اختلاس و فساد دیده می‌شود. اگر افراد برای دریافت مجوز فرآیندهای طولانی طی می‌کنند به خاطر عدم توسعه فناوری اطلاعات است. و این موارد باعث از بین رفتن سرمایه‌ها می‌شود. ما توسعه IT و ICT را راه مبارزه با رشوه، اختلاس و حق کشی می‌دانیم.»

به گفت عبداللهی دولت در قبال اخذ پول‌های کلان از مردم به خصوص مردم روستاها و مناطق محروم در قبوض تلفن خدمات قابل توجهی ارائه نمی‌دهد. او همچنین تاکید کرد: «اگر وزیر جرات و شجاعت ما را دارد در مساجد و بین مردم حضور یابد و مشکلات آنها را رفع کند. آقای وزیر حرف‌های خوب می‌زند و برنامه‌های خوبی دارد اما در عمل برنامه‌ها هیچ نتیجه‌ای ندارد.»

وزیر در بخش دوم صحبت‌های خود با پذیرفتن انتقاد نمایندگان مجلس که توزیع خدمات تاکنون نامتوازن بوده است گفت: « ما سعی درمتوازن کردن خدمات داریم. اولویت ما با استان‌هایی بود که از نظر شتاب دیجیتال با کندی روبرو بودند. وضعیت استان سیستان و بلوچستان از نظر پوشش‌دهی اینترنت بسیار نامناسب بود. البته آذربایجان شرقی را نیز در نظر داریم. برای روستاهای این استان نیز برنامه‌ریزی کردیم.»
او همچنین به اتصال بهیاری‌ّها به شبکه ملی اطلاعات اشاره و بیان کرد: «آقای نماینده می‌گویند برنامه‌های ششم توسعه عمل نشده است و کارهای ما تاثیراتی نداشته است. اما هم اکنون ۱۸ هزار خانه بهداشت تحت پوشش اینترنت قرار گرفتند و به شبکه شمس متصل هستند. زیرساخت ۳ هزار و ۲۰۰ روستا آماده تحویل به وزارت بهداشت هستند.»
نماینده مردم اهر و هریس نیز پس از صحبت‌های وزیر با بیان اینکه در خیلی از روستاها و شهرها مردم به دنبال تلفن ثابت هستند، گفت: «خیلی از روستایی‌ها تلفن ثابت ندارند و تلفن همراه هم نمی‌توانند داشته باشند زیرا برای آنتن‌دهی باید به بالای کوه بروند. اوایل انقلاب تلفن ثابت را بخش خصوصی می‌داد و خیلی بهتر کار می‌کردند. اما اکنون واگذاری مخابرات چه سودی برای ملت داشته است.»
او ادامه داد:‌ «در تلفن ثابت با پس‌رفت مواجه بوده‌ایم. فرزندان روستاییان که تحصیلکرده هستند نیاز به اینترنت دارند، این‌ها چه گناهی دارند. متأسفانه وضعیت تلفن همراه در جاده‌های ما هم بدتر است.»
پس از توضیحات وزیر، بیت الله عبداللهی به دلیل جوانی وزیر و مشروط به اینکه جهرمی مشکلات مناطق اهر را حل کند، سوال خود را به رأی نگذاشت.

کارت زرد به وزیر

در ادامه جلسه علنی مجلس محمدجواد آذری جهرمی در پاسخ به سوال محمود نگهبان سلامی نماینده مردم خواف و رشتخوار در مورد علت عدم تحقق موارد مندرج در بند ط ماده ۳ قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: «در این بند، وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیرامون مسائلی چون سلامت الکترونیکی و اتصال بخش‌هایی چون بهداشت، آموزش و کشاورزی به شبکه ملی اطلاعات مطرح شده است.»
او درمورد اقداماتی که این وزارت‌خانه درمورد سلامت الکترونیکی و مدارس هوشمند و بخش کشاورزی انجام داده بود، گفت: «برای توسعه سلامت الکترونیکی تا امروز ۱۵ هزار خانه بهداشت به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند و بیش از هزار روستا هم آمادگی لازم را برای اتصال به شبکه ملی اطلاعات را دارند. اما چون این موارد جزو پروژه‌های بین دستگاهی است بنابراین به کندی انجام می‌شود. هم‌اکنون منتظر اقدام وزارت بهداشت هستیم.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: «درباره الکترونیکی شدن بحث کشاورزی و اتصال خانه‌های کشاورزی به شبکه ملی اطلاعات با آقای حجتی در حال هماهنگی هستیم. بالغ بر ۲ هزار مورد به شبکه ملی اطلاعات متصل شده‌اند. برای هوشمندسازی مدارس ۶۹۰ هزار مدرسه تحت پوشش اینترنت قرار گرفتند. متاسفانه در برخی از دستگاه‌ها برای این مسئله آمادگی لازم وجود نداشته است.»
او در واکنش به اظهارات نماینده مردم خواف و رشتخوار مبنی بر اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتر در فضای مجازی فعالیت می‌کند و از شهرها و روستاهای مناطق دورافتاده بازدید به عمل نمی‌آورد، تاکید کرد: «من در این ۲۲ ماهی که در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز به کار کردم، ۴۸ سفر داشته‌ام و در ۹۰ روز به بسیاری از روستاها و شهرهای کشور سرزده ام.»

جهرمی ادامه داد: «فضای مجازی، محلی برای ارتباط مردم و مسئولان است. برای مثال مردم کردستان در فضای مجازی از ارتباطات حوزه خود اعتراض کردند و این مشکلات را به اهل سنت بودنشان نسبت دادند که برای آنکه این شائبه از بین برود، بنده با جمعی از همکاران خود در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به کردستان رفتیم و علت مشکلات را برای مردم تشریح کردیم و تاکید شد که برای حل مشکلات ارتباطی همه مناطق کشور و کردستان اقدامات لازم خود را انجام خواهیم داد.»

در ادامه جلسه، محمود نگهبان سلامی، نماینده مردم خواف و رشتخوار در توضیح سوال خود از وزیر ارتباطات گفت: « انتظار ما این بود که وزیر جوان به جای دل‌مشغولی به ارائه پیام در توئیتر، اینستاگرام و فضای مجازی به صورت میدانی در استان‌های مختلف کشور به ویژه در شهرستان‌ها و مناطق محروم حضور پیدا کند. ایشان به مراکز استان‌ها سفر داشته اما حضورش در مناطق محروم کمرنگ بوده است.»
او یکی از وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را تسهیل و تسریع در حوزه دسترسی به خدمات مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات برای آحاد مردم به ویژه مردمی که در نقاط روستایی و محروم زندگی می‌کنند، دانست و گفت: «بسیاری از مشکلات مردم حوزه انتخابیه بنده در بخش مخابراتی مرتفع نشده است و علاوه بر حوزه انتخابیه بنده مردم در بسیاری از نقاط دیگر کشور مشکلاتی در آنتن دهی تلفن همراه دارند و همچنین روستاهای مرزی و محروم امکانات و شرایط لازم را در این زمینه ندارند.»

نماینده مردم خواف و رشتخوار با بیان اینکه برخی از مردم برای مکالمه باید به پشت بام خانه‌های خود بروند که به هیچ وجه شایسته نیست، گفت: «همچنین قرار بر این بود که در حوزه دولت الکترونیکی خدماتی انجام شود اما تاکنون اقداماتی صورت نگرفته است و قرار بود که با توسعه دولت الکترونیکی شاهد کاهش مهاجرت مردم از روستاها به شهرها باشیم اما متاسفانه نه تنها مهاجرت‌ها کاهش نیافته است، بلکه شاهد افزایش مهاجرت مردم از مناطق دور افتاده به شهرها هستیم.»
به گفته نگهبان سلامی در حوزه خدمات مخابراتی و پست بانک هم در دو سال اخیر پیشرفت چندانی نداشتند به طوری که نیروهای مخابراتی و کارگزاران مخابرات در حالت بلاتکلیفی و بی‌انگیزگی هستند

نگهبان سلامی با انتقاد از عدم راه‌اندازی دولت الکترونیک در روستاها بیان کرد: « انتظار ما این است که وزیر وارد فاز عملیاتی شود. ما در روستاها پست بانک را راه‌اندازی کردیم اما بسیاری از روستاها ATM ندارند، حتی مجبورند یارانه‌شان را از دستگاه‌های موجود در شهرها دریافت کنند.»

در پایان صحبت‌های نگهبان سلامی این نماینده مجلس از توضیحات وزیر ارتباطات و اطلاعات درباره سوال خود قانع نشد و پاسخ‌های وزیر به رای نمایندگان گذاشته شد. نمایندگان مجلس با ۸۳ رای موافق، ۸۳ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع ۱۹۶ نماینده حاضر در جلسه از پاسخ‌های آذری جهرمی قانع نشدند.

 

.

http://pvst.ir/5zo

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو