skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

بررسی «ستاره مربع‌های» صداوسیما در مجلس

تحریریه پیوست

۱۹ اسفند ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

نزدیک به یک هفته است که تغییر در آرای نظرسنجی جشنواره صداوسیما از کاربران برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال این رسانه با انتشار یک خبر از قول مقامات سازمان صداوسیما یا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به یک جنجال جدید تبدیل می‌شود. خبرهایی که حالا کار را به جایی کشانده که مجلسیان هم به نحوه همکاری صدا‌وسیما با شرکت‌های ارائه خدمات ارزش افروده وارد شوند. قراردادهایی که به باور بسیاری از فعالان ارائه خدمات ارزش افزوده، انحصاری است و باعث ورشکستگی دیگر فعالان این بازار می‌شود.

به گزارش پیوست، در همین زمینه امروز (۱۹ اسفند) نامه‌ای در فضای مجازی دست به دست شد که براساس آن برخی از نمایندگان مجلس با امضای نامه‌ای به هیات رئیسه مجلس خواستار بررسی قراردادهای صداوسیما با شرکت‌های خدامات ارزش افزوده‌ای شده‌اند که در جریان تبلیغات با این سازمان همکاری می‌کنند.

مجلس وارد می‌شود

فرید موسوی، رئیس فراکسیون جوانان مجلس، امروز در توئیتر خود با اشاره به انحصار صداوسیما در ارائه تبلیغات به شرکت‌های خاص با انتشار نامه‌ای ضمن درخواست برای فراهم آوردن شرایط رقابتی برای دیگر فعالان اکوسیستم استارت‌آپی در این زمینه از هیات رئیسه مجلس خواست تا دستور بررسی از قراردادهای ارزش افزوده صداوسیما صادر شود.

توییت رئیس فراکسیون جوانان مجلس در مورد طرح بررسی قرار‌دادهای صداوسیما با شرکت‌های خدمات ارزش افزوده:

او در این نامه که به امضا ۱۲ نفر از نمایندگان مجلس رسیده به رشد فعالیت استارت‌آپ‌ها در سال‌های اخیر در ایران و فعالیت‌هایی که کشورهای دیگر در راستای حمایت از کسب‌وکارهای نوین انجام داده‌اند، اشاره شده و آمده است: «لازم است که در ایران نیز نسبت به بهبود و ارتقای فضای کسب‌وکار استارت‌آپ‌ها اقدام مقتضی صورت پذیرد.»

در ادامه نامه، نمایندگان امضاکننده خبر دادند که صدا و سیما تبلیغات استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای نوین را به مجموعه‌ای واگذار کرده‌اند که این امر ضمن افزایش هزینه تبلیغات استارت‌آپ‌ها و ایجاد خلل در فضای رقابتی، فضای جاری نه چندان مطلوب کسب‌وکارهای نوین را با چالش‌های جدید مواجه ساخته است.

آنها از هیات رئیسه درخواست کرده‌اند با توجه به مفاد تبصره یک بند ۷ ماده ۴۵ آیین نامه داخلی، دستور دهند کمیسیون‌های تخصصی نسبت به بررسی موضوع و اصلاح رویه اقدام کنند.

براساس این ماده کمیسیون‌های تخصصی می‌توانند در مواردی خاص جلساتی برگزار کنند و پس از بررسی موضوع گزارشی تهیه و در صحن علنی قرائت کنند.

در همین زمینه فاطمه حسینی، نماینده عضو فراکسیون جوانان مجلس شورای اسلامی و یکی از امضاکنندگان نامه در مورد دلیل مطرح کردن این نامه توسط جمعی از نمایندگان به پیوست گفت: «برای حمایت و توسعه استارت‌آپ‌های کشور ضرورت دارد که مسئولان فضای رقابت سالم را فراهم کنند. یکی از وظایف صدا وسیما در حمایت از کسب‌وکارهای نوین این است که در زمینه تبلیغات به این فعالان خدماتی ارائه کند.»

او در ادامه افزود: «در حال حاضر مدیران شرکت‌های استارت‌آپی به ما مراجعه کرده و از انحصار صدا وسیما در ارائه خدمات به این شرکت‌ها انتقاد‌هایی مطرح می‌کنند. به همین دلیل ما نیز در فراکسیون جوانان این موضوع را بررسی کردیم و دریافتیم که فضای سالمی برای رقابت این شرکت‌ها در صدا و سیما وجود ندارد.» به گفته او بررسی‌های مجلس نشان می‌دهد که صدا و سیما بحث تبلیغات را به یک شرکت واگذار کرده و در این زمینه دست به انحصار زده‌اند و در قراردادهای این سازمان  نیز تخلفاتی به وجود آمده است.

به گفته حسینی بحث تحقیق و تفحص از صداوسیما مطرح نیست بلکه طبق تبصره یک بند ۷ ماده ۴۵ آیین‌نامه داخلی از هیئت رئیسه درخواست کردیم موضوع انحصار قراردادهای صداوسیما با شرکت‌های خدمات ارزش افزوده را به کمیسیون‌های تخصصی واگذار کند.

آنطور که حسینی می‌گوید پس از بررسی کمیسیون‌ها و کمیته‌های تخصصی درمورد این موضوع گزارشی از آن تهیه و  در صحن علنی گزارش قرائت می‌شود. در نهایت نیز امکان دارد برای جلوگیری از این انحصار صداوسیما اقدامات دیگر لازم باشد یا در گزارش‌ها مشخص شود که دیگر نیازی به پیگیری نیست.

برنده باش به شیوه صداوسیما

اما آنچه باعث باز شدن پای مجلس به بررسی‌های قراردادهای انحصاری صداوسیما با شرکت‌های خدمات ارزش افزوده شده به داستان تقلب در آرای نظرسنجی جشنواره صداوسیما برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه این سازمان باز می‌گردد. یعنی زمانی که برخی کاربران پیامکی دریافت کردند که آنها به برنامه «برنده باش» در جشنواره جام جم رای داده‌اند و این درحالی بوده که آنها حتی در این نظرسنجی شرکت نکرده بودند. در نهایت هم بسیاری ازکاربران دریافت کننده این پیامک از وزیر ارتباطات خواستند تا تکلیف این ابهام را روشن کند.

یک روز بعد از این ماجرا، محمدجواد آذری جهرمی، در توئیتر خود با انتشار دو نمودار رسما اعلا کرد که در جریان نظرسنجی پیامکی صداوسیما برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال بین دو برنامه «نود» و «برنده باش» تغیرات قابل توجهی برای ثبت آرای کاربران صورت گرفته است.

به گزارش پیوست، براساس این توییت وزیر ارتباطات، بیش از یک میلیون رای غیرواقعی از ساعت ۱ تا ۴ بامداد روز ۱۰ اسفند به نام یک برنامه تلویزیونی ثبت شده است. او همچنین یک روز بعد از این توییت نیز در توییتی دیگر اعلام کرد بررسی‌های بیشتر این وزارتخانه نشان داده که تغییر در نظر مردم برای انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال صداوسیما صرفا برای یک روز نبوده و در سه روز متوالی صورت گرفته است.
در واکنش به این توییت‌های وزیر ارتباطات،سازمان صدا وسیما با قبول این تغییرات آن را نه تقلب در آرای مردم؛ که هک و نفود به سامانه ثبت نظرت کاربران اعلام کرد.
همچنین در اظهارات دیگر هم مدیران این سازمان تاکید کردند که جابه‌جایی آرای نظرسنجی محبوب‌ترین برنامه صدا وسیما را شرکتی انجام داده که از وزارت ارتباطات مجوز ارائه خدمات ارزش افزوده داشته است. در مقابل این اظهارات اما جمال هادیان، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات اعلام کرد که تغییر آرا در شرکت طرف قرارداد تبلیغات انحصاری صدا و سیما صورت گرفته است که هیچ مجوزی از وزارت ارتباطات ندارد. همچنین وزیر ارتباطات هم در توئیت سوم خود در همین زمینه اعلام کرد که گزارش کامل و با جزییات فنی چگونگی دستکاری نظرات مردم درجشنواره صداوسیما، نهایی و برای پلیس فتا ارسال شده است تا عامل دستکاری در نظرات مردم شناسایی شود.

با وجود خبر وزیر ارتباطات از ارسال جزییات تغییر در آرای ثبت شده کاربران برای جشنواره انتخاب محبوب‌ترین برنامه سال روز گذشته (۱۸ اسفند) معاونت سیما در یک نشست خبر در واکنش به تقلب گسترده در ثبت نظر کاربران در این جشنواره صدا‌وسیما اعلام کرده که در این پرونده فعلا یک متهم مشخص شده؛ اما چون هنوز اتهامش اثبات نشده، نمی‌توان نامی از آن به میان برد.

http://pvst.ir/5u9

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو