skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات: برنامه سال پیش‌رو رفع کمبود نیروی انسانی متخصص است

تحریریه پیوست

۱۴ اسفند ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اولین رویداد «نوروز نوآوری» یکی از جدیترین مشکلات اکوسیستم استارتآپی کشور را کمبود نیروی انسانی متخصص دانست و تاکید کرد که در سال پیشرو باید بین وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری همگرایی جدی در جهت حل این معضل به وجود آید.

به گزارش پیوست، محمد جواد آذری جهرمی با اعلام اینکه در کشور ظرفیت نیروی انسانی جوان وجود دارد گفت:‌ «یکی از مشکلات جدی که هم اکنون استارتآپها از آن گلایه داشته و انتظار دارند که دولت در این زمینه به آنها کمک کند تربیت و آموزش نیروی متخصص است. در حال حاضر شرکتهای استارتآپی به جز مشکل بیمهای و مالیاتی دغددغهجدی در زمینه کمبود نیروی انسانی متخصص دارند و نبود نیروی متخصص فعالیت آنها را با محدودیت مواجه کرده است

او با اشاره به اینکه برگزاری رویداد خوب است؛ اما این وظیفه نهادهایی مانند وزارت ارتباطات یا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیست افزود:‌ «ظرفیت نیروی انسانی جوان در کشور وجود دارد؛ اما باید حاکمیت و دولت با تغییرات زیرساختی درست و  تزریق تسهیلات شرایطی را فراهم کند تا اکوسیستم استارتآپی کشور از این ظرفیت استفاده کنداو تاکید کرد که در سال جاری هم سازمان فناوری اطلاعات و هم معاونت علمی  و فناوری ریاست جمهوری باید با همگرایی هم برنامهریزی مدونی در زمینه آموزش نیروی انسانی در نظر بگیرند.

براساس اظهارات وزیر ارتباطات برای تربیت نیروی انسانی متخصص یا باید از ظرفیت سازمان فنی و حرفهای در این زمینه استفاده شود و یا باید یک سازمان جدید تاسیس شود تا امکان پرورش نیروی انسانی فارغ التحصیل فراهم و مشکل کشور در زمینه بهرهوری نیز حل شود.

محمد جواد آذری جهرمی، در ادامه سخنرانی خود با اشاره به محدودیتی اخیری که اپل علیه اپلیکشنهای ایرانی اعمال کرده است گفت: « آماری به زودی از سوی رگولاتوری منتشر خواهد شد که براساس آن نشان میدهد بعد از این محدودیت بسیاری از کاربران ایرانی گوشی آیفون خود را کنار گذاشتهاند. در حال حاضر گوشی هوشمند دیگر یک دستگاه برای ارسال پیامک یا سر زدن به شبکه اجتماعی نیست؛ بلکه ابزاری برای رفع نیازهای روزمره مردم است. هماکنون مردم بسیاری از کارهای بانکی و خدماتی خود را از طریق این اپلیکیشنها دریافت میکنند و وقتی یک شرکت ارائه این خدمات را به روی کاربران یک کشور میبندد، یعنی این شرکت محکوم به خارج شدن از کشور است. »

پیش‌ از این نیز وزیر ارتباطات در دومین عصرانه پیوست اعلام کرده بود که میزان استفاده کاربران ایرانی از گوشی آیفون بعد از محدودیت‌های اپل در دسترسی به اپلیکیشن‌های فارسی با کاهش قابل توجه‌ای روبه رو شده است. همچنین در چند روز گذشته نیز معاون شورای عالی فضای مجازی و رئیس اتحادیه فروشندگان تلفن‌همراه نیز خواسته بودند تا واردات گوشی آیفون به کشور متوقف شود.

طرحی برای تحول در اکوسیستم استارتآپی

اولین همایش «نوروز نوآوری» براساس آنچه دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام میکند، تلاشی است برای ایجاد تغییر در اکوسیستم استارتآپی کشور که در حالحاضر گرفتار یک دور باطل شده است.

مهدی محمدی، در سخنرانی خود در این رویداد با اعلام اینکه بسیاری از شرکتهای استارتآپی به دنبال ایدههای تکراری و بیشتر در حوزه حمل و نقل و ارسال مرسولات میروند، تاکید کرد که اکوسیستم استارتآپی کشور دچار یک دور باطل شده که دیگر با تغییری همراه نیست. بنابراین باید بحث متنوعسازی این اکوسیستم در دستور کار قرار بگیرد.
او در این زمینه گفت:‌«طرح تحول اکوسیستم استارتاپی کشور هدفی است که ما در رویداد نوروز نوآوری دنبال خواهیم کرد.عمده استارتاپها اکنون در حوزه خدمات، سرویس میدهند و در این حوزه بزرگ شدهاند، سرمایهگذاران نیز به این سمت رفتهاند که همان استارتاپهای قدیمی را راه بیندازند، درحالیکه در این موارد احتمال موفقیت به شدت پایین و احتمال شکستشان بالاست؛ مانند تاکسیهای اینترنتی که حتی به مدد چهره مشهور ملی هم نتوانستند موفق شوند و این کار موجب یک سیکل معیوب میشود.» 
محمدی در ادامه افزود: «از همین رو «جهتدهی» به تلاشها و سرمایهگذاریها در توسعه استارتاپها اولین قدم به ثمر نشستن این طرح است، تعهدآفرینی در خصوص حمایت از استارتاپها، ترویج تجربیات موفق جهانی در کشور، شبکهسازی فعالان جامعه دانشبنیان و کارآفرین، مدل کسبوکار و در نهایت توسعه اکوسیستم استارتاپی کشور قدمهای مهمی است که باید در این طرح آنها را دنبال کرد و به نتیجه رساند
او با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکتهای استارتآپی میتوانند به حوزههای مختلف و سودآور دیگری وارد شوند اعلام کرد که استارتاپهای فعال در بخشهای صنعتی مانند بیمه، معدن، آموزش، کشاورزی، فناوری بلاکچِین، هوش مصنوعی، کلانداده، رایانش ابری و اینترنت اشیا از دیگر بخشهایی است که میتوانیم به آن ورود و برای کشور ثروت آفرینی و اشتغال ایجاد کنیم.

حمایت صندوق نوآوری از شرکتهای استارتآپی

در این رویداد همچنین معاون توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی از تغییر سیاستهای این صندوق برای حمایت از شرکتهای  استارتآپی خبر داد.
به گزارش پیوست،سیاوش ملکیفر با اشاره به این تغییر سیاستهای صندوق گفت:‌«همیشه دو نقد به صندوق وارد بود؛ یکی اینکه فقط شرکتهای دانش بنیان را به رسمیت میشناسد و دیگر اینکه صندوق با شرکتهایی طرف حساب میشود که بتوانند تسهیلات صندوق را بازگردانند و ما سعی کردیم این دو انتقاد را در سیستم خود مرتفع کنیم و قصد داریم از طریق صندوقهای شتابدهنده دانش بنیان از شرکتهای استارتاپی هم حمایت کنیم
او در ادامه افزود:‌«برخی حوزهها و فناوریهای نوینی وجود دارد که اگر از الان به آنها فکر نکنیم باید در آینده حسرت بخوریم، هدف صندوق این است که فناوران، هستههای توانمند و شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزهها را به متقاضیان چنین فناوریهایی معرفی کنیم
ملکیفر، ارائه انواع تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان، سرمایهگذاری و مشارکت در تامین منابع مالی، ارائه خدمات توانمندسازی به شرکتهای دانش بنیان را سه رویکرد اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد. او  یادآور شد که در حال حاضر این صندوق امکانی فراهم کرده  که اوراق خزانه را در اختیار شرکتها قرار دهد و بنا دارد پا به پای اکوسیستم پیش برود و انتقاداتی که نسبت به صندوق نوآوری وجود دارد را نیز برطرف کند.

http://pvst.ir/5tu

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو