skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات:‌ قطع اینترنت برای سنجش تاب‌آوری زیرساخت‌ها لغو شد

تحریریه پیوست

۳ بهمن ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

خبر رزمایش قطع اینترنت و اجبار به انتقال سرور شرکت‌های پرداخت از خارج کشور به داخل، از روز گذشته تا کنون هنوز یکی از خبرهای پر بحث بین کاربران در شبکه‌های مجازی است. بسیاری از کاربران با استفاده از هشتگ‌های مختلف از جمله شفافیت، مانور قطع اینترت و یا با کارآفرینان برخورد نکنید، از مسئولان تصمیم‌گیر کشور خواسته‌اند در این زمینه توضیحات لازم را ارئه کنند.

محمد جواد آذری جهرمی،‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از شب گذشته و با انتشار چند توییت در حساب کاربری خود سعی در آرام کردن این فضا و سوءتفاهم‌های ایجاد شده به گفته خودش؛ به دنبال انتشار نامه سداد کرد. نامه‌ای که در آن سداد ضمن خبر از انجام «رزمایش قطع اینترنت» در روز ۷ بهمن؛ به قطع سرویس کلیه‌ پذیرنده‌های پرداختی خارج از کشور اشاره کرده و از پذیرنده‌های که سرورهایشان در خارج از کشور است خواسته تا سرورهایشان را به داخل منتقل کنند. جهرمی انتشار این نامه و انتخاب لفط رزمایش قطع اینترنت را فجیع‌ترین عبارت و حرکتی ناشیانه دانسته بود که بحث بررسی تاب‌آوری زیرساخت‌های حیاتی کشور را زیر سوال برده است.

همچنین او ظهر امروز (۳ بهمن) نیز با منتشر کرد یک توییت دیگر با تاکید بر اینکه هدف از انجام این رزمایش بررسی «تاب‌آوری زیرساخت بانکی» در برابر تحریم بوده تاکید کرد که با دریافت گزارشی در این زمینه این برنامه “لغو” شده است. همچنین او یادآور شده که سداد صلاحیت الزام شرکتها به انتقال سرورها به داخل کشور را ندارد.

از رزمایش قطع اینترنت تا تاب‌‌آوری شبکه

در ادامه گمانه‌زنی‌های کاربران در فضای مجازی که قرار است واقعا چه اتفاقی با انجام رزمایش قطع اینترنت و یا به قول وزیر ارتباطات تاب‌آوری شبکه در ۷ بهمن رخ دهد، محمدجواد آذری جهرمی در گفت‌وگویی که با خبرگزاری ایرنا داشته با انتقاد از نحوه اطلاع‌رسانی اشتباهی که به عنوان قطع اینترنت در کشور شده گفته است:‌«مجموعه ای که چنین اطلاع رسانی را انجام دادند تا الان سکوت کرده اند و این سکوت واقعا نامناسب است. آنها باید در همان ابتدا توضیح می دادند که اصل مسئله قطع اینترنت چیست و تحت چه عنوانی و با چه هدفی قرار است انجام شود. عدم ورود به موقع به این ماجرا مقداری ابهام زا و موجب شد سوالاتی برای مردم به وجود بیاید و قطع اینترنت یک شرکت را به کل کشور نسبت دهند.» او تاکید کرده که  استفاده از کلمه «رزمایش» کج سلیقگی و ناشی‌گری در رسانه بود.

او در ادامه با اشاره به جزییات تصمیم گرفته شده در این زمینه اعلام کرده است:‌ «ما با شرایطی مواجه هستیم که هر روز تحریم‌ها و تهدیدهای جدید از سوی ایالات متحده به سمت ما شکل می گیرد. به همین واسطه مدتی قبل مرکز ملی فضای مجازی به بانک مرکزی اعلام کرد که باید در خصوص مقاومسازی این زیرساخت حیاتی در برابر تحریمها اقداماتی صورت بگیرد و در همین راستا دستوراتی به آنها ابلاغ شد تا تاب‌آوری‌شان در برابر تهدیدات را بالا ببرند. پس از آن بانک‌ها اعلام کردند که این کار را انجام داده ایم.» به گفته او برای این راستی آزمایی، شیوه‌های مختلفی وجود دارد که دوستان به این جمع‌بندی رسیدند تا از طریق قطع دو ساعت اینترنت شرکت سداد در ساعت پیک مصرف، میزان تاب آوری را مورد سنجش قرار دهند.

رزمایشی که لغو شد

وزیر ارتباطات تاکید کرده که نتیجه این راستی‌آزمایی مشخص می‌کرد که اگر دو ساعت اینترنت این شرکت قطع باشد، تا چه میزان می‌تواند خدمات داخل کشور ارائه شود.
جهرمی با بیان این که با توجه به اتفاقات دو روز گذشته این ماجرا به کل لغو شده است، ادامه داد: «این تصمیم به اطلاع شرکت سداد رسید و آنها این تاب آوری را تحت عنوان رزمایش قطع اینترنت، از طریق فضای مجازی به اطلاع مردم رساندند. آنها در پایان این اطلاع‌رسانی شرکت‌های طرف قراردادشان را موظف کردند که سرورهایشان را به داخل کشور منتقل کنند. این در حالی است که سداد، یک شرکت خصوصی است و جزئی از حاکمیت که مرجع تصمیم‌گیری است به حساب نمی‌آید. سداد نمی تواند به شرکت‌های طرف قرارداد خود بگوید شما باید این کار را بکنید و این امر در حیطه اختیارات و صلاحیت آن نیست.»
وی افزوده است : «هر دو بخش کار سداد یعنی اطلاع‌رسانی و ابلاغیه و تحکمی که به شرکت ها کرد، ایراد داشت. این دو اشتباه در فضای رسانه ای، به رزمایش قطع اینترنت تبدیل شده است و این تصور عمومی برای مردم به وجود آمده که کل اینترنت کشور قرار است در روز هفتم بهمن به مدت دو ساعت قطع شود. در صورتی که اصلا چنین چیزی نیست و این تنها مربوط به یک شرکت بود که آن هم لغو شد.»

سازمان فاوا: اجباری به انتقال سرور‌ها به داخل کشور نیست

روز گذشته نیز مدیر کل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با پیوست از مختومه شدن موضوع انتقال اجباری سرورهای شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت به داخل کشور به دلیل نبود مستند قانونی برای این موضوع خبر داد.

محمدجعفر نعناکار، در گفت‌وگو با پیوست ضمن اعلام این خبر گفت بود که :‌« برگزاری رزمایش سایبری برای مبارزه با تهدیدات سایبری عملی عادی در کشور است اما آنچه باعث نگرانی جامعه و کسب‌وکارها از نامه سداد به پذیرنده‌های خود شده به بخش آخر این نامه مبنی بر اجبار به انتقال سرور کلیه پذیرندگان دارای سرویس خارج از کشور به داخل باز می‌گردد. براساس پیگیری‌ها از شاپرک، بانک مرکزی و سداد  مشخص شده که این بخش پایانی نامه نگارش درستی نداشته است و در خواست پدافند از بانک مرکزی و شاپرک تنها یک توصیه بوده و نه یک اجبار.»

http://pvst.ir/5qv

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو