انتقاد کمیسیون تامین تجهیزات نصر از تامین ارز کالاهای فاوا
طبق بیانیه کمیسیون تامین تجهیزات و کالای فاوا سازمان نصر تهران، بانک مرکزی روال خاصی…
۲۴ مهر ۱۴۰۳
۱۱ مهر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
«افزایش تعرفههای ارتباطی اپراتورهای همراه در چارچوب مصوبات سالهای گذشته بوده است و کاری خلاف قانون انجام نشده است و اپراتورها مشتریان را به سمت بستههای ماهانه و سالانه تشویق میکردند تا مشکل نقدینگی حل شود.»
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در مراسم سخنرانی افتتاحیه تلکام نوزدهم با بیان این مطلب در مورد دلیل افزایش قیمت تعرفههای ارتباطی اپراتورهای همراه و راه حل اپراتورها برای حل این مشکل گفت: «مشکل فعلی برای بسیاری از اپراتورها پیش آمده مشکل نقدینگی است. اپراتورها برای مقابله با تحریمها تلاش کردند تجهیزاتی پیش از آغاز تحریمها خریداری کنند که اگر در زمان خود ارز اختصاص داده میشد تمام اعتبارات با هزار میلیارد تومان قابل رفع بود اما اکنون میزان نیاز به 3 هزار میلیارد تومان رسیده است. »
او با اشاره به اینکه اعتراضات زیادی از سمت مشتریان نسبت به افزایش تعرفههای ارتباطی مطرح شده است گفت:« ما نیز برای کمک به اپراتورها ۲۰ درصد تعرفه زیرساختی اپراتورها را کاهش دادیم.»
او ادامه داد:« ما جلسات مفصلی با اپراتورها برگزار و درخواست کردیم تا مشکل خود را مدیریت کنند و تلاش کنند تعرفه ها را افزایش ندهند. مجموع افزایش تعرفه ها در کل ۶ تا ۷ درصد بر درآمد اپراتورها تاثیر گذاشت.»
او به وابستگی صنعت مخابرات به نرخ ارز اشاره کرد و افزود: « با وجود انکه وابستگی صنعت مخابرات به ارز بیش از ۷۰ درصد است ما تلاش کردیم هزینه ها را مدیریت کنیم و شرایط را به نفع مردم بازگردانیم.»
او در ادامه سخنان خود به مشکلات مخابرات و بازنشستگان نیز اشارهای کرد و گفت: «احکامی بیرون از اکوسیستم صادر شده که ضربه زیادی به صنعت ارتباطات میزند مانند احکامی که دیوان عدالت اداری صادر می کند. یک حکم دیوان عدالت اداری برای حذف آبونمان است که این موضوع هزار میلیارد تومان از درآمدهای مخابرات را کم میکند. حکم دیگری در مورد بازنشستگان مخابرات و کارگزاران روستایی که حکم درستی است و ۸۰۰ میلیارد تومان بار مالی برای مخابرات دارد.»
او با اشاره به مصوبه ۱۳۸۹ مخابرات در مورد پرداخت رفاهی بازنشستگان مخابرات که به حساب بازنشستگان ریخته نشده است و هزار میلیارد تومان بدهی برای شرکت مخابرات به بار اورده است گفت:« در مخابرات امروز با چالش مواجه هستیم که باید سهامداران آن را حل کنند و برای کاهش فشار خارج از اکوسیستم راهی جز دستکاری تعرفه باقی نمانده است. باید جلساتی با سهامداران برگزار شود تا مخابرات بتواند این مشکلات را حل کند.»
جهرمی در طول صحبت های خود از حل مشکلات در زمینه کشاورزی ، برق و آب توسط فناوری واطلاعات و اینترنت اشیا سخن گفت. وزیر ارتباطات در مورد جدیدترین همکاری وزارت ارتباطات و وزارت رفاه و وزارت آموزش و پرورش گفت: « با توسعه زیرساخت ها و با همکاری وزارت رفاه و آموزش و پرورش 136 هزار دانش آموز که از تحصیل بازمانده اند توسط دولت هوشمند به تحصیل بازگردانده شدند. دولت از طریق بهزیستی و کمیته امداد به سراغ خانواده ها رفت و سعی کرد این مشکل را حل کند.»
وزیر ارتباطات درمورد همکاری تازه با سازمان محیط زیست بیان کرد: «در تلاش برای گسترش فناوری اطلاعات در راستای حفاظت از محیط زیست هستیم. در این زمینه تفاهم نامه همکاری با سازمان محیط زیست و استانداری گلستان برای حفاظت از جنگل های گلستان در برابر آتش با کمک اینترنت اشیا به امضا رسانده ایم.»
در مراسم افتتاحیه همچنین رمضانعلی سبحانی فر، نماینده عضو کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تکنولوژی به تمام عرصه ها وارد شده است و در تمام عرصه ها اثرگذار بوده گفت: «تکنولوژی حتی باعث کاهش فساد می شود. امروز فساد از محل امضای طلایی است.اگر تمام دستگاه ها به مرکز تبادل اطلاعات متصل بودند اتفاقی که در بحث خودروها ایجاد شد، رخ نمی داد. اگر خلا قانونی وجود داشته باشد مجلس می تواند در این حوزه کمک کند. »
او ادامه داد: « در حوزه سامانه جامع تجارت باید فعال تر عمل کنیم چون باعث جلوگیری از فساد می شود. جلسات در مجلس اغاز شده است. دولت هم در این زمینه لوایحی دارد که باید به مجلس ارایه دهد و دستگاه ها باید بستر خود رابرای ارایه خدمات الکترونیکی اماده کنند و سریعتر به مرکز تبادل اطلاعات متصل شوند.»