احسان جازم سرپرست معاونت کسبوکار بنیاد ملی بازیهای رایانهای شد
احسان جازم با حکم محمد حاجی میرزایی، مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، بهعنوان سرپرست معاونت…
۱ خرداد ۱۴۰۴
۱ خرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
پژوهش اجتماعی تنها ابزار قابل اعتماد برای شناخت واقعیت و بازسازی اعتماد از دسترفته در دورانی است که شبکههای اجتماعی با روایتهایی گمراهکننده، تصویری نادرست از جامعه میسازند. کارشناسان حوزه ارتباطات معتقدند روابط عمومی بدون اتکا به داده و فهم علمی جامعه، به بازتولید بیاعتمادی دامن میزند.
به گزارش پیوست، در رویداد نقش پژوهش اجتماعی در روابط عمومی با موضوع «جامعه حرف میزند»، امیرحسین موسوی، پژوهشگر حوزههای فلسفه، علم و ارتباطات، با بیان اینکه روابط عمومی، رشتهای میانرشتهای است، نزدیکترین رشته به روابط عمومی را علوم اجتماعی عنوان کرد.
او در ادامه به بحران امروز جوامع؛ بحران اعتماد پرداخت و گفت:«روابط عمومی، مسئول زوال اعتماد اجتماعی امروز است. آنچه درحال حاضر از روابط عمومی در کشور اجرا میشود بر اساس همان تعریف صد سال گذشته از این رشته است. این رشته در ایران تاکنون نتوانسته خود را بر اساس تعاریف جدید بروزرسانی کند.»
او با بیان ۶ عنوان مهم در روابط عمومی به اعتماد، تغییر، بحران، روایت، شنیدن و استراتژی به تعریف جدید جهانی از روابط عمومی پرداخت و توضیح داد:« روابط عمومی شیوه مدیریت تصمیمگیری است. وظیفه آن نیز ایجاد منافع و روابط سازمان و ذینفعان بر اساس اطلاعات بوده و از طریق روشها و ابزارهای قابل اعتماد اخلاقی با هدف خلق اعتماد در میان ذینفعان، محافظت و ارتقای اعتبار و خوشنامی سازمان، همچنین ایجاد پلی میان شکافها عمل میکند.»
موسوی با تاکید بر اهمیت وجود شفافیت در دنیای امروز ادامه میدهد:« در دنیای تکنولوژی، شهروند خبرنگاری و شبکههای اجتماعی نمیتوان اصل شفافیت را نادیده گرفت. بر اساس دادههای اجتماعی جمعآوری شده از سال ۱۳۵۳، امروزه ما در کمینه دادههای اجتماعی قرار داریم و این به معنای حضور در عصر زوال اعتماد است.»
به گفته این پژوهشگر حوزههای فلسفه، علم و ارتباطات امروزه تصور عموم از روابط عمومی به شکل علامت بلندگو بوده و کمتر کسی به اهمیت شنیدن در این شغل توجه میکند و شنیدن همان پیوند میان روابط عمومی و علوم اجتماعی است.
موسوی در ادامه با توضیح اهمیت استراتژی در روابط عمومی بر اهمیت وجود پژوهش اجتماعی برای شناخت وضعیت موجود تاکید کرد و اضافه کرد: «در یکی از پژوهشهای انجام شده در دیجیکالا متوجه شدیم مردم به شرکتهای دولتی بیشتر از شرکتهای خصوصی اعتماد دارند. بر این اساس شبکههای اجتماعی بعضا میتوانند مسیر یا نگرشی گمراهکننده از جامعه را به نمایش گذارند. در این شرایط، پژوهش اجتماعی واقعیت را نشان میدهد.»
نفیسه آزاد، مدیرعامل گروه کسبوکارپژوهی گوی، در بخشی از سخنرانیاش با تاکید بر اهمیت شنیدن صدای جامعه گفت:«باید پذیرفت که جامعه به معنای واقعی در حال صحبت کردن است؛ مستقل از اینکه ما علاقهای به شنیدن آن داریم یا نه. هر کسبوکار، سیاستگذار یا مداخلهگری باید صدای جامعهای را که با آن در ارتباط است، بشنود؛ چرا که این صدا از دل سبک زندگی و انتخابهای مردم بیرون میآید و نادیده گرفتن آن، تصمیمگیری را با چالش مواجه میکند.»
او در ادامه به نقد نگاه سطحی به تغییر رفتار پرداخت و گفت: «تغییر رفتار آخرین حلقه از یک زنجیره بلند است؛ دانستن، بهتنهایی کافی نیست. سیگاریها میدانند که سیگار مضر است، حتی ممکن است نگرش آنها نیز نسبت به آن منفی باشد، اما همچنان رفتار خود را تغییر نمیدهند. این یعنی آموزش صرف، بدون اعتمادسازی و فهم دقیق جامعه، به تغییر منجر نمیشود. بنابراین برای اینکه از جامعه بخواهیم رفتار جدیدی را بپذیرد، اول باید او را بشناسیم و بشنویم.»
این رویداد با همکاری خانه روایت و ایده سرو و کسبوکارپژوهی گوی برگزار شد.