skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مایکروسافت شرکت اپل را عامل تاخیر در راه‌اندازی فروشگاه موبایل ایکس‌باکس می‌داند

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مایکروسافت در بیانیه‌ای رسمی و در قالب یک دادخواست حمایتی از اپیک گیمز، اپل را مانع اصلی راه‌اندازی فروشگاه موبایلی ایکس‌باکس معرفی کرده است. این اقدام را در ادامه دعوای حقوقی میان اپیک گیمز و اپل شاهد هستیم؛ پرونده‌ای که ماهیت سیاست‌های محدودکننده اپل در فروشگاه اپ استور را به چالش کشیده است.

به گزارش پیوست به نقل از ورج، مایکروسافت که سعی داشت در سال ۲۰۲۴ این فروشگاه را راه‌اندازی کند می‌گوید اپل با سیاست‌های محدود کننده مانع از تحقق وعده این شرکت شده است. حمایت سازنده ویندوز و نزدیک‌ترین شرکت فناوری به اپل از لحاظ ارزش بازار از شرکت اپیک‌گیمز را می‌توان تحولی مهم در پرونده‌ای دانست که شاید هسته درآمدی کوپرتینویی‌ها از اکوسیستم نرم‌افزاری را متحول کند.

سال گذشته، سارا باند، رئیس ایکس‌باکس، اعلام کرده بود که فروشگاه وب ایکس‌باکس برای دستگاه‌های موبایل در ژوئیه ۲۰۲۴ راه‌اندازی خواهد شد. اما با گذشت حدود یک سال، این وعده عملی نشده است.

مایکروسافت اکنون دلیل این تاخیر را سیاست‌های محدودکننده اپل می‌داند و در دادخواستی که به دادگاه ارائه کرده است، به صف حامیان اپیک‌ گیمز می‌پیوندد.

شکایت اپیک‌گیمز با تمرکز بر سیاست‌های ضدرقابتی اپل

در این دادخواست، مایکروسافت به تصمیم دادگاه ناحیه‌ای آمریکا اشاره می‌کند که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد راه‌های پرداخت جایگزین را درون اپلیکیشن‌های خود ارائه کنند و همچنین اپل دیگر حق دریافت کمیسیون از خریدهای خارج از اپلیکیشن را نخواهد داشت.

صدور این حکم در گذشته به اپیک‌گیمز اجازه داد تا بازی فورتنایت را همراه با سیستم پرداخت اختصاصی‌اش به اپ‌استور آمریکا بازگرداند.

مایکروسافت نیز در تلاش است تا با اتکا بر همین حکم و رویه‌ای که اجازه فعالیت را برای اپیک‌گیمز فراهم کرد، برای راه‌اندازی فروشگاه موبایلی ایکس‌باکس اقدام کند. اما این شرکت ردموندی مدعی است که اپل حتی اجازه استفاده از این راهکار قانونی را نیز به آنها نداده است.

دادخواست مایکروسافت تصریح می‌کند که پیش از آخرین حکم دادگاه، مایکروسافت قادر به استفاده از روش‌های پرداخت جایگزین یا حتی اطلاع‌رسانی به کاربران درباره وجود چنین روش‌هایی نبود، چرا که سیاست‌های جدید اپل موسوم به ضد هدایت کاربر (anti-steering)، عملا این ارتباط را محدود و هزینه‌های اقتصادی بالاتری به مایکروسافت تحمیل می‌کنند.

نگرانی از تعلیق حکم دادگاه

مایکروسافت با هشدار نسبت به احتمال موفقیت اپل در درخواست تجدیدنظر، تاکید کرده که هرگونه عقب‌نشینی از اجرای حکم می‌تواند مانعی جدی برای راه‌اندازی فروشگاه موبایلی باشد. این شرکت در بیانیه خود می‌گوید در صورت موفقیت اپل در تجدیدنظر، ممکن است مجبور شویم فروشگاه خود را موقتا تعطیل کنیم و «اپل دلیلی ارائه نکرده که نشان دهد بازگرداندن سیاست‌های قبلی از نظر فنی یا اجرایی ممکن نیست.»

محدودیت‌ها برای اپلیکیشن ایکس‌باکس در iOS

این دادخواست همچنین به محدودیت‌های فعلی اپلیکیشن Xbox در iOS اشاره دارد. مایکروسافت می‌گوید مدت‌هاست که سعی دارد امکان خرید و استریم بازی‌ها به‌صورت هم‌زمان در اپلیکیشن Xbox در آیفون را فراهم کند ، اما سیاست‌های اپل مانع از تحقق این هدف شده‌اند.

اگرچه به تازگی امکان خرید بازی‌ها و محتوای قابل دانلود (DLC) در اپلیکیشن Xbox فراهم شده، اما مایکروسافت به اجبار و برای هم‌خوانی با سیاست‌های اپ‌استور، قابلیت «بازی از راه دور»(Remote Play) را از این اپلیکیشن حذف کرده است. کاربران فعلا مجبورند برای استفاده از سرویس ابری Xbox Cloud Gaming به نسخه وب آن مراجعه کنند.

تحولات مشابه در اندروید

در سوی دیگر، مایکروسافت برنامه مشابهی را برای سیستم‌عامل اندروید نیز طراحی کرده است. پس از حکم دادگاهی که گوگل را مجبور به بازگشایی اندروید به روی فروشگاه‌های اپلیکیشن ثالث کرد، مایکروسافت اعلام کرد کاربران اندروید به‌زودی می‌توانند از طریق اپلیکیشن Xbox بازی را خریداری و اجرا کنند.

با این حال این ویژگی نیز که قرار بود در نوامبر ۲۰۲۴ فعال شود، طبق گفته سارا باند به دلیل یک «توقف موقت اداری» اجرایی نشده است.

در نگاه کلان دادخواست اخیر مایکروسافت و اقدامات این شرکت در توسعه اکوسیستم فروشگاهی نشان می‌دهد که ردموندی‌ها پس از سال‌ها شکست در بخش فروشگاهی که رقبای این شرکت از جمله اپل و گوگل بخش زیادی از درآمد خود را مدیون آن هستند، به لطف حکم دادگاه و باز شدن دروازه‌های ورود به این بخش در تلاش است تا سهمی برای خود از اکوسیستم موبایلی دست و پا کند.

با این حال سیاست‌های اپل مانعی پیش روی این شرکت است که در صورت موفقیت سازنده آیفون در دادگاه تجدید‌نظر می‌تواند بار دیگر بهره‌برداری مستقیم و بی‌واسطه مایکروسافت از بیشمار کاربر iOS را غیرممکن سازد.

پرونده اپیک علیه اپل نه تنها درآمد و وضعیت مالی چندین شرکت بزرگ را تحت تاثیر قرار می‌دهد، بلکه آینده رقابت و آزادی انتخاب در بازار نرم‌افزارهای موبایلی را نیز دستخوش تغییر خواهد کرد. با توجه به تاثیر گسترده آن بر توسعه‌دهندگان، کاربران و شرکت‌های فناوری، نتایج نهایی این دعوی می‌تواند تاثیر پررنگی بر روند صنعت موبایل در سال‌های آینده داشته باشد.

 

https://pvst.ir/l77

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو