skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رئیس پژوهشگاه فضایی: وزارت ارتباطات نقش حمایتگر در حل ناترازی دارد

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

رئیس پژوهشگاه فضایی گفت که وزارت ارتباطات برای حل چالش ناترازی نقش اصلی را ندارد اما نقش حمایتگر دارد و هرکاری که بتواند برای حل این موضوع انجام می‌هد. وظیفه حل این چالش به عهده سایر دستگاه‌ها است. به گفته او، رویکرد نمایشگاه ارتباطات امسال مشارکت عمومی خصوصی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

به گزارش پیوست، وحید یزدانیان، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در «اختتامیه نشست نمایشگاه روز ارتباطات» گفت: امسال اولین بار است که تمرکز اصلی برنامه‌ها از دولت به بخش خصوصی منتقل شده است تا همین موضوع زمینه‌ای برای مشارکت عمومی خصوصی در توسعه پروژه‌های حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات فراهم شود. در دوره‌های قبلی، بار اصلی رویداد بر دوش دولت بود، اما امسال تصمیم گرفتیم که با مشارکت حداکثری بخش خصوصی، فضای مراسم را متفاوت کنیم. بیش از ۷۰ درصد سخنرانان مراسم امسال از میان فعالان و مدیران بخش خصوصی بودند.

یزدانیان درباره نمایشگاهی که در روز جهانی ارتباطات برگزار شد توضیح داد: امسال تصمیم گرفته شد که نمایشگاهی با محوریت مشارکت عمومی خصوصی برگزار کنیم. این مدل می‌تواند به رفع یکی از چالش‌های اصلی صنعت، یعنی نبود چشم‌انداز روشن برای تولیدکنندگان داخلی در خصوص نیازهای آینده دولت و اپراتورها کمک کند.

به گفته رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، تولیدکنندگان همیشه از اینکه اطلاع‌رسانی شفاف درباره برنامه‌های توسعه‌ای دولت گلایه‌مند بودند و همین موضوع سبب می‌شد بسیاری از پروژه‌ها یا به واردات وابسته شود یا به‌دلیل تاخیر در تامین داخلی، با کندی مواجه شود.

یزدانیان تاکید کرد که در حال حاضر بودجه‌های دولتی برای اجرای پروژه‌های کلان حوزه ارتباطات کافی نیست. مدل مشارکت عمومی خصوصی می‌تواند جایگزین مناسبی برای تامین منابع مالی، اجرای پروژه‌ها و حتی افزایش کیفیت خدمات شود.

طبق گفته او، در نمایشگاه امسال، چندین شرکت بخش خصوصی اعلام آمادگی کردند تا در پروژه‌های توسعه‌ای کشور مشارکت مالی و اجرایی انجام بدهند و در سود حاصل از بهره‌برداری شریک شوند. این گام اول است تحقق شعار امسال است. او گفت که وقتی بخش خصوصی تنها پیمانکار نیست، بلکه شریک پروژه است، کیفیت اجرا و نگهداری پروژه‌ها نیز به شکل چشم‌گیری ارتقا پیدا می‌کند زیرا درآمد حاصل از بهبود کیفیت به شریک خصوصی بازمی‌گردد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران درباره ناترازی انرژی گفت که وزارت ارتباطات در حوزه ناترازی انرژی نقش حمایتگر دارد و وظیفه اصلی حل این موضوع با سایر دستگاه‌ها است. اما ما می‌توانیم در حوزه‌هایی که می‌توانیم حمایت‌های لازم را انجام دهیم.

۶ میلیارد دلار کل بودجه برق، الکترونیک و‌ مخابرات

در ادامه فرامرز رستگار، دبیر صنعت سندیکای مخابرات با انتقاد از نبود سرمایه لازم برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی گفت: کل بودجه برق، الکترونیک و‌ مخابرات ۶ میلیارد دلار است که نصف آن به واردات موبایل اختصاص پیدا می‌کند. سه میلیارد دلار عدد پایینی برای توسعه زیرساخت و شبکه است.

به گفته او، زیرساخت و شبکه ظرفیت زیادی دارد اما سرمایه وجود ندارد. اگر قرار است ناترازی حوزه ICT را توسعه بدهیم، باید در این سرمایه‌گذاری شود. او گغت که درحال حاضر حتی یک میلیارد دلار هم صرف توسعه زیرساخت شبکه نمی‌شود.

دبیر صنعت سندیکای مخابرات توضیح داد: هدف از برگزاری این نمایشگاه، گردهم‌ آوردن صاحبان فناوری، سرمایه‌گذاران و مجریان پروژه‌ها برای عبور از موانع مالی و راه‌اندازی اکوسیستم فعال فاوا است. این نمایشگاه خلاف روال مرسوم، به شکل تجاری برگزار نشد تا هر مجموعه‌ای که محصول یا خدمتی دارد، بر اساس نیاز روز کشور آن را عرضه کند.

رستگار با اشاره به مشکلات موجود در مسیر توسعه صنعت فاوا، اشاره کرد: نیاز به توسعه و تقویت تولید در کشور احساس می‌شود، اما وقتی به سراغ بازیگران این حوزه می‌رویم، شرکت‌ها می‌گویند که پول ندارند. این بهانه باعث تعلل در اجرا شده و زیست‌بوم فاوا را دچار رکود کرده است.

او ادامه داد: مدل نمایشگاه امسال به‌گونه‌ای طراحی شد که شرکت‌های صاحب فناوری، منابع مالی، توان اجرا و دانش بازاریابی در کنار هم قرار گیرند تا پروژه‌ها با سرعت، کیفیت و بهره‌وری بیشتری به نتیجه برسند. این ساختار مبتنی بر مدل مشارکتی است که در دنیا تحت عنوان قراردادهای PPP (Public-Private Partnership) شناخته می‌شود، اما در کشور ما کمتر رایج بوده است.

به گفته رستگار، در این دوره ۱۲ شرکت مشارکت داشتند که هر کدام با مجموعه‌ای از شرکت‌های همکار و تخصصی وارد عمل شدند.

دبیر صنعت سندیکای مخابرات درباره علت کم بودن بازدیدکنندگان این نمایشگاه گفت: یک مدیر اجرایی زمانی به یک نمایشگاه می‌رود که تعهدات قبلی را درست انجام داده باشد اما مدیران دولتی و عمومی بیشترشان بدهکار بخش خصوصی هستند و هیچ برنامه‌‌ای برای آینده ندارند. بسیاری از مجریان از تامین‌کنندگان‌ خجالت می‌کشند.

او با اشاره به حضور ۱۲ شرکت در این نمایشگاه توضیح داد: این شرکت‌ها شبکه‌های ارتباطی کشور را می‌شناسند و حالا به دلیل اینکه حس تاب‌آوری دارند، می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند.

رستگار با انتقاد از نداشتن برنامه در ۲ ماه ابتدایی سال اضافه کرد: با گذشت ۲ ماه هنوز برنامه عملیاتی حوزه ICT را دریافت نکرده‌ایم. اهمیت بخش خصوصی فقط به دلیل سرمایه نیست، بلکه ایده و‌ تخصص نیز اهمیت زیادی دراد.

مشارکت عمومی خصوصی رویکرد جدید سرمایه‌گذاری

داوود ادیب، رئیس هیات مدیره انجمن هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران ادامه داد: شرکت‌های حاضر از جمله تخصصی‌ترین مجموعه‌های فعال در صنعت ICT هستند که هر یک چندین زیرمجموعه تخصصی دارند و زنجیره‌ای کامل از طراحی، تامین تجهیزات، سرمایه‌گذاری، اجرا و مدل‌های مالی را پوشش می‌دهند. این یعنی اگر یک طرح ملی تعریف شود، از طریق این ۱۲ شرکت قابلیت اجرا به‌صورت کنسرسیومی وجود دارد.

ادیب اشاره کرد: این نمایشگاه، یک نمایشگاه سنتی نبود. ما این حضور را یک اعلام موجودیت به حاکمیت می‌دانیم. نه برای نمایش، بلکه برای ارائه آمادگی رسمی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در اجرای شعار سال که بر محور جهش تولید با مشارکت مردم است.

او درنهایت تاکید کرد: اکنون که این شرکت‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند، منتظر واکنش دولت هستیم. اگر بعد از این رویداد هیچ نهاد دولتی وارد تعامل و همکاری نشود، می‌توان گفت که شعار سال برایشان اولویتی ندارد یا نگاه‌شان با چارچوب‌های جمهوری اسلامی فاصله دارد.

https://pvst.ir/l67

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو