صندوق سرمایهگذاری امارات با رمزارز خانواده ترامپ ۲ میلیارد دلار در بایننس سرمایهگذاری میکند
در جریان یک رویداد بزرگ رمزارزی در دوبی، بنیانگذاران شرکت رمزارزی وابسته به خانواده ترامپ…
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دولت کویت عملیات گستردهای را علیه استخراجکنندگان رمزارز آغاز کرده است، اقدامی که به گفته مقامهای این کشور، با هدف کاهش فشار بر شبکه برق و مقابله با یکی از عوامل اصلی بحران انرژی صورت میگیرد که به تازگی باعث قطعی برق در این کشور شده است.
به گزارش پیوست به نقل از رویترز، وزارت کشور کویت در بیانیهای اعلام کرد که این عملیات امنیتی از هفته گذشته آغاز شده و خانههایی را هدف قرار داده که برای استخراج ارز دیجیتال استفاده میشوند. این وزارتخانه تاکید کرد که فعالیت استخراج رمزارزها «استفاده غیرقانونی از برق» محسوب میشود و میتواند باعث قطعی برق در مناطق مسکونی، تجاری و خدماتی شده و تهدیدی مستقیم برای ایمنی عمومی میباشد.
در حالیکه معاملات رمزارز در کویت ممنوع است، اما قوانین مشخصی درباره استخراج آن وجود ندارد. با این حال، این کشور عضو اوپک اکنون با بحران شدید برق مواجه است؛ بحرانی که ناشی از رشد جمعیت، توسعه شهری، افزایش دما و تأخیر در نگهداری برخی نیروگاههاست. دولت کویت که برق را با قیمت بسیار پایین در اختیار ساکنان قرار میدهد، از مردم خواسته تا در مصرف انرژی صرفهجویی کنند، بهویژه با نزدیک شدن به تابستان گرم و طاقتفرسا.
هرچند استخراج رمزارز یکی از عوامل اصلی این بحران است، اما به گفته یک منبع در وزارت برق کویت، تنها عامل آن نیست. استخراج ارزهای دیجیتال نیازمند توان محاسباتی بالایی است و در بسیاری از کشورها مانند کوزوو و روسیه محدود شده تا از کمبود برق جلوگیری شود. معمولا استخراجکنندگان رمزارز در مناطقی با برق ارزان و آبوهوای خنک مستقر میشوند تا هزینههای خنکسازی تجهیزات خود را کاهش دهند.
پژوهشگران دانشگاه کمبریج در سال ۲۰۲۲ تخمین زدند که سهم کویت از استخراج بیتکوین تنها ۰.۰۵ درصد از کل جهان بوده است. اما به گفته «الکس دیوریس-گائو»، بنیانگذار پروژه پژوهشی Digiconomist، همین سهم اندک نیز میتواند تاثیر قابلتوجهی بر مصرف برق کویت، که در مقیاس جهانی نسبتا کوچک است، داشته باشد.
تمرکز عملیات اخیر دولت کویت بر منطقه الوفره در جنوب این کشور بوده، جایی که وزارت برق پیشتر اعلام کرده بود حدود ۱۰۰ خانه برای استخراج رمزارز استفاده میشوند و برخی از آنها تا ۲۰ برابر مصرف برق معمول انرژی مصرف میکردند. طبق اعلام این وزارتخانه، پس از اجرای عملیات اخیر، مصرف برق در منطقه الوفره ۵۵ درصد کاهش یافته است.
سعود الزید، عضو پیشین هیئت اجرایی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و فناوری اطلاعات کویت، میگوید: «آنها یارانههای دولتی را دیدند، عدم نظارت را مشاهده کردند و نبود قانون در این زمینه را متوجه شدند، پس از این شرایط برای منافع خود بهرهبرداری کردند.»
در حالیکه بانک مرکزی کویت درباره سرمایهگذاری در رمزارزها هشدار داده، رویکرد این کشور نسبت به این صنعت با برخی کشورهای همسایهاش که پذیرای فناوریهای رمزارزی شدهاند متفاوت است.