سود بازرگانی موبایلهای پرچمدار ۵ درصد اعلام شد
حقوق ورودی واردات گوشی تلفن همراه در سال ۱۴۰۴ با توجه به مصوبه هیات وزیران…
۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۳۱ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
فروش گوشی موبایل ۵۰ درصد سبد فروش تکنولایف در ۱۴۰۳ را به خود اختصاص داده است و فروش تکنولایف در اسفند ۱۴۰۳ از مرز یک همت عبور کرده است. طبق گفته مدیرعامل تکنولایف، قاچاق یکی از موانع اصلی رشد شفاف و رقابتی بازار ریتیل(خردهفروشی) آنلاین در ایران است و آنها در کنار انجمن ریتیل تلاش میکنند تا با شفافسازی در زمینه قیمتگذاری و تاکید بر اصالت کالا، به کاهش سهم کالای قاچاق در کشور کمک کنند.
حسین حیدر، مدیرعامل تکنوگروپ در گفتوگو با پیوست در رابطه با چالشهای پیش روی فعالان حوزه تجارت الکترونیکی در ایران میگوید: در سالهای اخیر، نوسانات اقتصادی، قوانین مربوط به واردات کالا و ممنوعیت کالاهای وارداتی از چالشهای مهم پیش روی صنعت ما بوده است و به تبع ما در تکنولایف هم مانند سایر بازیگران، روی حفظ رقابتپذیری در بازار متمرکز بودهایم. مضاف بر اینکه ارائه تجربه کاربری بهتر، قیمتگذاری منصفانه و فروش اعتباری را برای افزایش سهم بازار تکنولایف مد نظر قرار دادیم و به این شکل در برخی حوزهها با تغییرات استراتژیک، رشد قابل توجهی را تجربه کردیم.
حیدر در رابطه با این تغییرات توضیح میدهد: ما در یک سال گذشته بازنگریهایی در استراتژی فروش انجام دادیم؛ از جمله تقویت فروش اعتباری با مدل BNPL (Buy Now Pay Later)، تقویت ادسرویس به عنوان یک منبع درآمد جانبی و تمرکز بیشتر روی عمق سبد خرید مشتریان فعلی به جای صرفاً جذب مشتری جدید. در سال آینده نیز افزایش تنوع محصولات را در برنامه داریم و محصولات حوزه سلامت و زیبایی، ابزارآلات، لوازم خانگی غیر برقی و کتاب و لوازم التحریر به سبد محصولات تکنولایف افزوده خواهد شد.
حیدر کالای قاچاق را یکی از موانع اصلی رشد شفاف و رقابتی بازار ریتیل(خردهفروشی) آنلاین در ایران میداند و توضیح میدهد: تکنولایف در کنار انجمن ریتیل تلاش میکند تا با شفافسازی در زمینه قیمتگذاری و تاکید بر اصالت کالا، به کاهش سهم کالای قاچاق کمک کند. یکی از اقدامات مثبت تکنولایف در این زمینه این بود که در کنار انجمن ریتیل در راستای تحقق هدف رجیستر شدن گوشیهای آیفون حرکت کرد و به نتیجه مثبت رسید.
مدیرعامل تکنوگروپ همچنین بیشترین سهم فروش در تکنولایف را در سال ۱۴۰۳، گوشی موبایل با سهمی نزدیک به پنجاه درصد عنوان میکند و توضیح میدهد: گوشی موبایل با سهمی تقریبا پنجاه درصدی همچنان بیشترین سهم از فروش را به خود اختصاص داده است. در بخش منطقهای، تهران، اصفهان و مشهد سه استان اول، از نظر حجم فروش هستند و همچنین سهم فروش از طریق اپلیکیشن موبایل نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد رشد کرده است.تهران همچنان رتبه اول را دارد اما نکته جالب رشد سریع فروش در شهرهایی مانند کرج، مشهد و شیراز است که در برخی دستهها مانند کالاهای الکترونیکی عملکرد بسیار خوبی داشتند. همچنین میانگین زمان خرید کاربران وفادار در تکنولایف هر ۳۲ روز یکبار است.
حیدر ادامه میدهد: بیشترین رشد فروش در دسته لپتاپ و لوازم جانبی رخ داد که دلایل این رشد شامل افزایش نیاز به ابزارهای کاری و آموزشی، بهبود تجربه کاربری در صفحه محصول و همچنین ارائه پیشنهادات اعتباری جذاب بود. همچنین ما از مرز فروش یک همت (یک هزار میلیارد تومان) در اسفند سال ۱۴۰۳ عبور کردیم که این اتفاق در پی تغییر استراتژیهای بازاریابی و فروشمان رخ داد.فروش ما در سال ۱۴۰۳به حدود ۷هزار و ۲۹۹ میلیارد تومان رسید و پیشبینی ما برای سال آینده رشد ۹۰ درصدی فروش است که با اضافه شدن دستهبندیهای جدید و توسعه فروش سازمانی روی آن متمرکزیم
او همچنین در رابطه با استفاده از هوش مصنوعی و فناوریها برای بهبود تجربه کاربری کاربران در تکنولایف تشریح میکند: ما از فناوری هوش مصنوعی و ابزارهای تحلیل داده برای تقسیمبندی مشتریان (Segmentation)، پیشنهاد محصول هوشمند، بهینهسازی تبلیغات دیجیتال، سرویسهای جستجو، پیشنهاد محصول، پیشنهاد محصولات مکمل و محصولات مورد توجه مشتری که در سابقه کاربری آن ثبت شده است، تولید محتوا و پیشبینی فروش و کالاهای مورد نیاز استفاده میکنیم. همچنین در فاز آزمایشی از ابزارهای AI برای پیشبینی رفتار خرید و کاهش ریزش مشتریان بهره میبریم.
حیدر همچنین تکنوگلد را به عنوان شاخه جدید فعالیتهای هلدینگ تکنولایف معرفی میکند و میگوید: طلا بهعنوان دارایی امن به حساب میآید و بهویژه در دورههای نوسان ارز، به رشد این کسبوکار کمک کرد. امسال نیز برنامهریزی این برند در راستای رشد بیشتر برند تکنوگلد تدوین شده است.تکنوپی نیز به عنوان برند دیگری از تکنو گروپ یکی از پلتفرمهای وامدهی آنلاین است که با پشتوانه برند تکنولایف، در سال ۱۴۰۳ کار خود را به عنوان تسهیلاتیار شروع کرده است. این پلتفرم رکورد وامدهی ماهانه به مبلغ ۳ هزار میلیارد ریال را زده است و به عنوان بازوی کمکی خرید برای کاربران همراه آنها بوده است.
او همچنین درباره توسعه لجستیکی تکنولایف توضیح میدهد: تکنو اکسپرس سال گذشته فعالیت خود را به شکل مستقل ادامه داد و حالا به عنوان یک بازوی اجرایی نقش مهمی در ارسال سریع و امن کالاهای خریداری شده از تکنولایف ایفا میکند. تکنواکسپرس با ارائه سرویسهای ویژهای چون، ارسال به شهرستان، ارسال سریع در تهران (ارسال همان روز)، ارسال روز بعد از خرید و… نقش مهمی در تامین رضایت خریداران در زمینه دریافت کالاهای تکنولایف داشته و بیش از۹۵ درصد سفارشهای ارسال شده توسط تکنو اکسپرس به موقع به دست خریداران رسیده است.نرخ مرجوعی کالاهای تکنولایف در سال گذشته تنها ۲ درصد بوده است.