skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزیر ارتباطات: بودجه هوش مصنوعی ایران کمتر از ۵۰ میلیون دلار است

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۲۳ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

وزیر ارتباطات می‌گوید گرچه ایران در رتبه ۶۰  هوش مصنوعی در دنیا قرار دارد؛ اما با توجه به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ کشورهای منطقه و بودجه کمتر از ۵۰ میلیون دلاری ایران در این زمینه، جایگاه ایران در حوزه توسعه هوش مصنوعی در حال نزول است.

به گزارش پیوست، آیین امضای تفاهم‌نامه حکمرانی هوشمند با محوریت هوش مصنوعی امروز (۲۳ فرودین) با حضور وزیر ارتباطات و رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی برگزار شد. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه وضعیت ایران در شاخص جهانی هوش مصنوعی در منطقه مناسب نیست، گفت: در حالی که ایران در رتبه ۶۰ هوش مصنوعی در جهان قرار دارد، کشورهای امارات و عربستان در رتبه‌های بهتری قرار دارند. با وجودی که میزان سرمایه‌گذاری در عربستان ۲۰ میلیارد دلار و در امارات ۱.۴ میلیارد دلار برآورد شده، اما میزان سرمایه‌گذاری در ایران کمتر از ۵۰ میلیون دلار است. بر این اساس لازم است سرمایه‌گذاری در این حوزه را به صورت جدی دنبال کنیم. این تفاهم‌نامه می‌تواند به ما در تحقق شعار سال نیز کمک کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخشی دیگر از این جلسه به مشکلات ناشی از ناترازی برق در ارائه سرویس پرداخت و گفت: ما ورود جدی به حوزه برق انجام دادیم که از بعد اقتصادی نیز به آن توجه ویژه‌ای داریم. برآوردهای ما نشان می‌دهد یارانه انرژی ۱۲۷ میلیارد دلاری را در حوزه انرژی را به‌صورت مستقیم یا غیر مستقیم پرداخت می‌کنیم. هوش مصنوعی در بحث انرژی اقتصادی حدودا، ۲۰ میلیارد دلاری را در  بر می‌گیرد. بر این اساس توافق نامه‌هایی را با وزارای صمت، نیرو و نفت در دست داریم که برخی از آنها امضا شده. حضور صندوق ملی توسعه با توجه به تجربیاتی که دارد می‌تواند برای ما راهگشا و کمک‌کننده باشد.

ستار هاشمی با تاکید بر اینکه باید سهم اقتصاد دیجیتال در حوزه انرژی افزایش پیدا کند گفت: در بحث اقتصاد دیجیتال عمده ورودی که در دهه ۹۰ انجام شده در حوزه خدمات است و امروزه میزان ورودی در این بخش به سقف خود رسیده. اگر بخواهیم سهم اقتصاد دیجیتال را دو برابر کنیم از طریق ورود به حوزه خدمات موفق نمی‌شویم و باید به بخش‌های دیگر مانند انرژی ورود کنیم. در وزارت ارتباطات ظرفیت تبصره ۱۸ را با عاملیت پست بانک وجود دارد. بر اساس اینکه منابع امروز برای نگاه جدید و این طرح کافی نیست قصد داریم تا از ظرفت صندوق توسعه ملی استفاده کنیم. ما در تلاشیم با استفاده از این تفاهم‌نامه بخش خصوصی حوزه ICT بزرگ  شده و به پیش رود.

مهدی غضنفری، رئیس هیات عامل صندوق ملی توسعه، با اشاره به اینکه صندوق ملی توسعه با استفاده از جلساتی با وزارتخانه‌ها و بهره از راه‌حل‌های ارائه شده، بررسی می‌کند که چگونه باید تامین مالی وزارتخانه‌ها انجام شود، ادامه داد: هرچند امضای تفاهم‌نامه به این معنی نیست که منابع صندوق در اختیار وزارتخانه‌ها قرار بگیرد. بودجه آنها از جای دیگر تامین می‌شود و ما همکاری می‌کنیم که منابع در جای درستی مصرف شود. ۵.۶ دهم همت از طریق صندوق توسعه به واسطه بانک به شرکت دانش‌بنیان تسهیلات داده شده است. برای سال ۱۴۰۴ همچنین ۱.۵ همت در نظر گرفته شده.

رئیس هیات عامل صندوق ملی توسعه، با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی می‌تواند ۲۳ میلیارد دلار سرمایه در حوزه‌های مختلف را تامین کند، گفت: با استفاده از شیوه نامه موجود و بدون نیاز به شیوه‌نامه‌ای جدید حدود ۱۳ تا ۱۵ میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز، حدود ۲ تا ۳ میلیارد دلار در حوزه تولید برق تجدیدپذیر و ۴ تا ۵ میلیارد دلار نیز آمادگی تامین مالی در سایر صنایع وجود دارد.

https://pvst.ir/kte

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو