رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی: سرعت پیشرفت هوش مصنوعی کمتر از حد انتظار است
با محمدسعید سرافراز، رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی، درباره وظایف این سازمان صحبت کردیم. او…
۲۳ اسفند ۱۴۰۳
با ورود به سال ۱۴۰۴ صنعت بیمه با سرعتی بیشتر از گذشته به سمت دیجیتالی شدن حرکت میکند. تقاضای فزاینده کاربران برای خدمات آنلاین، افزایش رقابت در حوزه اینشورتک و تغییرات اقتصادی و تکنولوژیکی باعث شدهاند بیمهگری آنلاین دیگر یک انتخاب نباشد بلکه ضرورتی حیاتی برای شرکتهای بیمه محسوب میشود.
در این میان هم پلتفرمهای مقایسهگر بیمه یکی از بازیگران کلیدی در این اکوسیستم هستند و با اینکه سهم این پلتفرمها در ایران از ۰.۱ درصد به ۲ درصد طی سه سال گذشته رسیده، این رقم همچنان بسیار پایینتر از استانداردهای جهانی است. در حالی که در اروپا بیش از ۵۰ درصد فروش بیمه به صورت آنلاین و از طریق پلتفرمهای مقایسه انجام میشود.
در این میان ازکی نیز، به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت اینشورتک ایران، شاهد تحولاتی بوده که نقش کلیدی در شکلگیری چشمانداز آینده این صنعت دارند. در دهه گذشته، با رشد فناوری، رفتار کاربران و نیاز به خدمات آنلاین به طرز چشمگیری تغییر کرده است.
اگرچه محدودیتهای اقتصادی و تحریمها چالشهایی جدی ایجاد کردهاند اما این شرایط سبب شد شرکتها برای بقا و رشد به فناوریهای نوین متوسل شوند و مدلهای کسبوکار خود را بازطراحی کنند.
معتقدم استفاده از دادهها و هوش مصنوعی قطعاً یکی از عوامل کلیدی و تاثیرگذار برای بهبود ارائه خدمات بهتر و فرایندهای بیمهگری در سال پیش رو خواهد بود که اینشورتکها در جایگاه یکی از بازیگران صنعت بیمه در راستای استفاده از نوآوری میتوانند نقش کلیدی در این حوزه بازی کنند.
با کمک الگوریتمهای یادگیری ماشین، شرکتهای بیمه قادر به تحلیل حجم گستردهای از دادههای مشتریان هستند. این فناوری به ارائه نرخگذاری دقیقتر و پیشبینی ریسکها کمک میکند.
یکی از چالشهای سنتی در صنعت بیمه، زمان طولانی برای پردازش خسارتهاست. در این فرایند با استفاده از هوش مصنوعی، تحلیل تصاویر و مستندات، میتوان فرایند بررسی و تایید خسارت را به صورت خودکار انجام داد.
تحلیل دادههای رفتاری مشتریان با استفاده از هوش مصنوعی به شرکتهای بیمه این امکان را میدهد تا خدمات سفارشی و پوششهای بیمهای مطابق با نیازهای هر فرد ارائه دهند. این امر در افزایش رضایت مشتریان و تقویت وفاداری آنها تاثیرگذار است.
البته بررسی نمونههای موفق جهانی هم نشاندهنده استفاده از نوآوری در صنعت بیمه است که با مرور آنها میتوانیم تصمیمات موثر و کارآمدی برای تغییر این صنعت و ارائه خدمات بهتر اتخاذ کنیم.
به عنوان مثال Allianz یکی از شرکتهای بیمه در اروپا با تمرکز بر نوآوری دیجیتالی، از سیستمهای هوش مصنوعی برای پیشبینی تقلب در ادعاهای بیمهای، ارزیابی خودکار خسارت و تحلیل رفتار مشتریان برای ارائه محصولات شخصیسازیشده استفاده میکند.
نمونه دیگر Metro mile است که یک شرکت نوآور در حوزه بیمه خودرو بر اساس پیمایش (pay-per-mile) محسوب میشود و از هوش مصنوعی برای تحلیل دادههای رانندگی، پیشبینی ریسک تصادفات و محاسبه دقیقتر حق بیمه استفاده میکند که در نهایت این تحلیلها به ارائه پیشنهادهای شخصیسازیشده برای بیمهگذاران منجر میشود.
البته معتقدم با افزایش دیجیتالی شدن، حفاظت از دادههای حساس مشتریان اهمیت بیشتری پیدا میکند که در این مسیر سرمایهگذاری در زیرساختهای امنیتی و پیادهسازی پروتکلهای حفاظت از دادهها ضروری است. همچنین تدوین مقرراتی که هم از نوآوری حمایت کند و هم از حقوق مصرفکنندگان اهمیت بیشتری مییابد و تعامل مستمر بین رگولاتورها و فعالان این صنعت برای ایجاد چارچوبهای مناسب یکی از بخشهای مهم در این مسیر خواهد بود.
در نهایت دیدگاه من این است که در سال ۱۴۰۴، صنعت بیمه ایران با تکیه بر فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، به سمت ارائه خدماتی هوشمندتر، سریعتر و شخصیسازیشده حرکت میکند. ما هم در ازکی با درک این تحولات و سرمایهگذاری در نوآوری در مسیر ارائه بهترین تجربه به مشتریان خود حرکت میکنیم تا بتوانیم به عنوان یکی از بازیگران صنعت بیمه در این مسیر با خلق ارزش برای مشتری، در ارتقای صنعت بیمه ایران تاثیرگذار باشیم.