skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

نسرین ابوئی نویسنده میهمان

معرفی کتاب؛ کتاب آنالوگ نوشته رابرت حسن

نسرین ابوئی
نویسنده میهمان

۱۰ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱ فروردین ۱۴۰۴

معرفی کتاب آنالوگ

کتاب آنالوگ به یک سوال پاسخ می‌دهد. چرا ما در محاصره صفحه نمایش‌ها و دستگاه‌های هوشمند امروزی، ارتباط عمیقی با دستگاه‌های آنالوگ مانند صفحات گرامافون، قلم‌های خودنویس، فیلم‌های کداک، دوربین‌های دارای فیلم و سایر ابزارهای غیردیجیتال احساس می‌کنیم. رابرت حسن (Robert Hassan) در کتاب آنالوگ (Analog) در این مورد توضیح می‌دهد.

ما توسط صفحه نمایش‌ها احاطه شده‌ایم. موسیقی‌مان به شکل فایل‌های دیجیتال ارائه می‌شود. کلمات مورد نظرمان را در برنامه یادداشت گوشی تلفن همراهمان با ضربه زدن روی صفحه می‌نویسیم. چرا ما هنوز به دنبال «واقعیت» آنالوگ هستیم؟ رابرت حسن در این جلد از مجموعه‌ کتاب‌های دانش ضروری انتشارات MIT به بررسی ارتباط عمیق ما با فناوری آنالوگ می‌پردازد. او توضیح می‌دهد که تمایل ما به آنالوگ ناشی از چیزهایی است که از گذشته تکنولوژیک خود از دست داده‌ایم. چیزهایی که در حال دیجیتالی ما وجود ندارد. ما نسبت به چیزی که آن را به صورت نامشخص به یاد می‌آوریم، احساس واقعی‌تر، انسانی‌تر و نوستالژیک داریم. رابرت حسن با بررسی برخی از پیشرفت‌های اصلی فناوری آنالوگ، به ما نشان می‌دهد که با ظهور تکنولوژی دیجیتال چه چیزی را از دست داده‌ایم.

درباره کتاب

کتاب “Analog” نوشته‌ رابرت حسن به بررسی تأثیرات منفی زندگی دیجیتالی و سرعت بالای اطلاعات بر تفکر، فرهنگ و تجربه‌ انسانی می‌پردازد. حسن استدلال می‌کند که دنیای دیجیتال، با اتصال دائمی و جریان بی‌وقفه‌ اطلاعات، نه‌تنها باعث تسهیل ارتباطات نشده، بلکه منجر به از دست رفتن عمق تفکر، تمرکز و تجربه‌ی واقعی از زندگی شده است. او مفهوم “زمان شبکه‌ای” را مطرح می‌کند که در آن، همه چیز به لحظه‌ حال محدود شده و تاریخ، تداوم و تأمل جای خود را به سرعت و واکنش‌های آنی داده‌اند.

نویسنده با مقایسه‌ دوران دیجیتال با دوران آنالوگ، نشان می‌دهد که چگونه در گذشته، زمان و اطلاعات به شیوه‌ای متفاوت درک و تجربه می‌شدند. در دوران آنالوگ، افراد فرصت بیشتری برای پردازش اطلاعات، تعمق در ایده‌ها و برقراری ارتباطات معنادار داشتند، اما دنیای دیجیتال با افزایش سرعت و حجم اطلاعات، این ویژگی‌ها را کمرنگ کرده است. او معتقد است که این تغییرات نه‌تنها بر روابط اجتماعی، بلکه بر نحوه‌ تفکر و آگاهی فردی ما نیز تأثیر گذاشته‌اند.

حسن در بخش‌هایی از کتاب به تأثیرات شبکه‌های اجتماعی، اینترنت و فناوری‌های دیجیتال بر سیاست، فرهنگ و زندگی روزمره می‌پردازد. او هشدار می‌دهد که وابستگی بیش از حد به این فناوری‌ها می‌تواند باعث کاهش توانایی تفکر انتقادی، افزایش سطح استرس و احساس بیگانگی شود. علاوه بر این، او تأکید می‌کند که رسانه‌های دیجیتال با ایجاد جریان‌های پیوسته‌ی اطلاعات، ما را در چرخه‌ای از واکنش‌های سطحی گرفتار کرده‌اند که فرصت تفکر عمیق را از ما می‌گیرد.

در نهایت، حسن پیشنهاد می‌دهد که برای بازگرداندن کیفیت از‌دست‌رفته‌ی زندگی، باید تعادل بیشتری بین استفاده از فناوری دیجیتال و تجربه‌ی آنالوگ ایجاد کنیم. او توصیه می‌کند که افراد زمان بیشتری را در محیط‌های غیر‌دیجیتالی سپری کنند، از لحظات سکوت و خلوت برای تفکر بهره ببرند و سرعت بالای دنیای دیجیتال را با آگاهی بیشتری مدیریت کنند. پیام اصلی کتاب این است که اگرچه فناوری دیجیتال اجتناب‌ناپذیر است، اما باید مراقب باشیم که اجازه ندهیم ما را از تجربه‌ی واقعی زندگی و عمق تفکر محروم کند.

محتوای کتاب

در طول محتوای کتاب آنالوگ، او در مورد جذابیت فیلم صامت و سیاه و سفید برنده اسکار 2011 با نام هنرمند (Artist) صحبت می‌کند. همچنین در مورد احیا و تقویت کتاب‌های غیرالکترونیکی، ساعت‌های مکانیکی اولیه که اوقات عبادت را نشان می‌دادند و ماشین بافندگی قابل برنامه‌ریزی توضیحاتی ارائه می‌دهد. سایر توصیفات او در کتاب شامل تأثیر ماشین تحریر یا ماشین تایپ بر بهره‌وری نیچه، اختراع تلگراف و محبوبیت اولین تلویزیون‌ها با وجود کیفیت بد تصویرشان است.

گذار به عصر دیجیتال با کاهش میزان مشارکت انسانی در رابطه انسان و فناوری همراه است. بنابراین رابرت حسن هشدار می‌دهد که ما ناخواسته خود را از فناوری آنالوگ و دنیای طبیعی جدا کرده‌ایم. احساس نوستالژی ما به آنالوگ مربوط به آن جنبه های قدیمی است که نشان می‌دهد ما چه کسی هستیم و چه هویتی داریم.

محتوای کتاب انالوگ
رابرت حسن در کتاب آنالوگ توضیح می‌دهد که احساس نوستالژی ما به آنالوگ مربوط به آن جنبه های قدیمی است که نشان می‌دهد چه کسی هستیم و چه هویتی داریم.

 فهرست مطالب کتاب آنالوگ

  • مقدمه
  • آنالوگ بودن
  • رترو آنالوگ (زامبی در ماشین دیجیتال)
  • آنالوگ قدیمی: نوشتن، کامپیوتر، ساعت
  • آنالوگ مکانیکی: تسخیر توسط ماشین
  • آنالوگ الکترونیکی
  • آنالوگ به دیجیتال
  • واژه‌نامه
  • یادداشت
  • مطالعه بیشتر
  • نمایه

جمع‌بندی

کتاب آنالوگ میل ما را برای داشتن تجربه‌های «واقعی» در میان زندگی دیجیتال امروزی بررسی می‌کند. اما رابرت حسن به این نکته هم اشاره می‌کند که «نوآوری در یک دوره، اغلب همان تجربه «واقعی» برای دوره بعدی محسوب می‎شود.»

منابع

mitpress.mit.edu

blackwells.co.uk

 

https://pvst.ir/kpi

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو