skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شرکت‌های فناوری آمریکا با حمایت ترامپ به جنگ اتحادیه اروپا می‌روند

۱ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا به دنبال کاهش محدودیت‌های اتحادیه اروپا در زمینه هوش مصنوعی و سلطه بر بازار دیجیتال هستند و اکنون با حمایت دولت دونالد ترامپ، با حمایت بیشتری به تلاش‌های خود ادامه می‌دهند. متا، شرکت مادر فیس‌بوک و اینستاگرام، امسال برای مقابله با قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا (AI Act) پیش‌قدم شده و لابی‌گران فناوری در بروکسل بر این باورند که می‌توانند اجرای این قانون را تضعیف کنند.

به گزارش پیوست، بحث داغ امروز بر سر کد رفتاری هوش مصنوعی (AI Code of Practice) است و متا اعلام کرده است که به این کد رفتاری پایبند نخواهد بود. گزارش فایننشال تایمز می‌گوید شرکت‌های فناوری با روی کار آمدن ترامپ با احساس قدرت بیشتری نسبت به محدودیت‌های سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا واکنش نشان می‌دهند و اقدام متا از جمله مهمترین واکنش‌ها است.

اتحادیه اروپا چندین مرتبه در سال‌های اخیر شرکت‌های فناوری آمریکا از جمله متا را با جریمه‌های سنگین نقض قوانین هدف قرار داده است. با اینکه هنوز تغییرات بزرگی را در سمت اتحادیه اروپا شاهد نیستیم و بسیاری بر اجرای کامل قوانین تاکید دارند، اما حنا ویرکونن، معاون اجرایی سیاست‌های دیجیتال کمیسیون اروپا، به تازگی اعلام کرده است که اروپا برای حمایت از نوآوری و تقویت جایگاه رقابت این قاره، بار اداری و الزامات گزارش‌دهی شرکت‌های فناوری را کاهش می‌دهد.

حمایت دولت ترامپ، سرکشی متا و امید لابی‌گران سیلیکون‌ولی

پس از روی کار آمدن دولت ترامپ، حمایت از شرکت‌های فناوری آمریکا در برابر مقررات سختگیرانه اتحادیه اروپا افزایش یافته است. جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در سفر اخیر خود به اروپا از قوانین سختگیرانه اتحادیه اروپا علیه شرکت‌های فناوری انتقاد کرد و خواستار تنظیم مقررات هوش مصنوعی به شکلی شد که مانع رشد این صنعت نشود.

نشانه‌های این حمایت در مراسم تحلیف ترامپ نیز آشکار بود، جایی که مدیران ارشد شرکت‌هایی مانند گوگل، آمازون و اپل در کنار مقامات دولت جدید آمریکا حضور داشتند. این اتفاق باعث شد که بسیاری از لابی‌گران فناوری در سیلیکون ولی این تغییر فضای سیاسی را فرصتی برای کاهش فشارهای قانونی اتحادیه اروپا تلقی کنند.

مهم‌ترین نبرد فعلی میان اتحادیه اروپا و غول‌های فناوری آمریکا، کد رفتار هوش مصنوعی  است که در ماه آوریل منتشر خواهد شد. این کد رفتاری، جزئیات نحوه اجرای قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا را مشخص می‌کند و شرکت‌ها را ملزم می‌سازد و براساس آن شرکت‌های فناوری باید ریسک‌های سیستمی هوش مصنوعی را کنترل کنند.

متا می‌گوید به این کد پایبند نخواهد بود. جول کاپلان، رئیس امور بین‌الملل متا (مدیری با جبهه‌گیری نزدیک به حزب محافظه‌کار آمریکا که به تازگی جایگزین نیک کلگ در این جایگاه شد)، در بروکسل اعلام کرد که این دستورالعمل‌ها غیرعملی و از نظر فنی غیرقابل اجرا هستند. وی همچنین هشدار داد که در صورت عدم همکاری اتحادیه اروپا و آمریکا،  چین در رقابت هوش مصنوعی از قاره سبز پیشی می‌گیرد.

شرکت‌هایی مانند گوگل نیز حالا با جدیت بیشتری بر طبل مخالفت با قوانین سخت‌گیرانه اتحادیه اروپا می‌کوبند، اتفاقی که شاید در دولت جو بایدن و در نبود حمایت دولت آمریکا کمتر شاهد آن بودیم. با این حال ریشه اعتراضات به سال‌های گذشته نیز بر می‌گردد. متا در ماه سپتامبر سال گذشته، نامه سرگشاده‌ای را به اتحادیه اروپا ارسال کرد که به امضای بیش از ۵۰ شرکت دیگر، از جمله اریکسون و اسپاتیفای، نیز رسیده بود. این نامه استدلال می‌کند که چارچوب نظارتی اتحادیه اروپا سرعت روند نوآوری را کاهش داده و باعث عقب‌ماندگی قاره در زمینه هوش مصنوعی می‌شود.

چالش‌های قانون بازارهای دیجیتال (DMA) و تهدیدات ترامپ

دومین جبهه‌ی نبرد به قانون بازارهای دیجیتال (DMA) مربوط می‌شود. این قانون با هدف مقابله با سواستفاده پلتفرم‌های بزرگ دیجیتال از سلطه خود تدوین شده است. اگر شرکت‌ها از این مقررات پیروی نکنند، ممکن است با جریمه‌هایی معادل ۱۰ درصد از گردش مالی جهانی خود مواجه شوند.

از زمان اجرایی شدن این قانون در سال ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا تحقیقاتی را علیه اپل، متا و گوگل با اتکا به همین قانون کلید زده است. اما پس از پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر، کمیسیون اروپا در حال بازنگری این تحقیقات است. به نظر رویکرد متفاوت دولت جدید آمریکا می‌تواند بر جبهه‌گیری اروپا نیز تاثیر‌گذار باشد.

ترامپ، در مجمع جهانی اقتصاد داووس، به حمله مستقیم به جریمه‌های اتحادیه اروپا علیه شرکت‌های آمریکایی،‌ آن‌ها را نوعی مالیات‌گذاری بر شرکت‌های بزرگ آمریکایی خواند. این مسئله باعث شد که شرکت‌های فناوری به دنبال کاهش اجرای DMA یا دریافت توضیحات شفاف‌تر درباره دامنه اجرای این قانون باشند.

آیا اتحادیه اروپا در برابر فشار‌های آمریکا تسلیم می‌شود؟

مقامات اروپایی جبهه‌گیری‌های متفاوتی در قبال دولت جدید آمریکا و فشار‌های ترامپ و شرکت‌های فناوری دارند. در حالی که برخی مقامات اتحادیه اروپا بر اجرای قوانین تاکید دارند، برخی دیگر نگرانند که مقاومت در برابر فشارهای آمریکا ممکن است به روابط تجاری و امنیتی با واشنگتن آسیب برساند.

جیورگوس وردی، کارشناس سیاست‌گذاری شورای روابط خارجی اروپا، هشدار داد که عقب‌نشینی از اجرای قوانین دیجیتال می‌تواند ترامپ و شرکت‌های فناوری را جسورتر کند و نشان‌دهنده ضعف اتحادیه اروپا باشد.

در مقابل، هننا ویرکونن، کمیسر فناوری اتحادیه اروپا، می‌گوید که لابی‌گری شرکت‌های آمریکایی قوانین ما را تغییر نخواهد داد. به گفته او، اتحادیه اروپا یکی از بزرگ‌ترین بازارهای جهانی برای شرکت‌های فناوری است و این شرکت‌ها نمی‌توانند مقررات را نادیده بگیرند.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا فشارهای سیلیکون ولی و حمایت دولت ترامپ می‌تواند اتحادیه اروپا را مجبور به کاهش سختگیری در اجرای قوانین دیجیتال کند یا خیر.

 

https://pvst.ir/kd6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو