مصاحبه نیل موهان، رئیس یوتیوب با فایننشال تایمز: از هوش مصنوعی تا سیاست و رقابت
نیل موهان، رئيس یوتیوب، در مصاحبهای با فایننشال تایمز به تاثیر هوش مصنوعی در این…
۱۶ دی ۱۴۰۳
۱۴ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
براساس گزارشهای منتشر شده شرکت متا، مالک اینستاگرام و فیسبوک، در یکی از بزرگترین تحولات چند سال اخیر خود جوئل کاپلان، از چهرههای جمهوریخواه و نایبرئیس فعلی بخش سیاستها را جایگزین نیک کلگ، رئیس امور بینالملل خواهد کرد.
به گزارش پیوست، سه هفته پیش از آغاز به کار دولت جدید ایالات متحده به رهبری دونالد ترامپ، متا قرار است یکی از منتقدان داخلی خود به سیاستهای گفتمان در پلتفرمهایی مثل اینستاگرام و فیسبوک را به عنوان رئیس امور بینالملل انتخاب کند.
کاپلان، یکی از چهرههای جمهوریخواه متا است و پیش از این به عنوان نایبرئیس کارکنان کاخ سفید در دوران ریاست جمهوری جورج دابلیو بوش فعالیت کرده است و یکی از منتقدان صریح محدودیتهای گفتمان متا در داخل این شرکت به حساب میآید. کاپلان هم همانند بسیاری از چهرههای جمهوریخواه معتقد بود که این شرکت صدای محافظهکاران را ساکت میکند.
کلگ، معاون سابق نخست وزیر انگلستان و رهبر سابق لبرال دموکراتهای این کشور، در سال ۲۰۱۸ برای رهبری بخش سیاستها و لابی متا وارد این شرکت شد و در سال ۲۰۲۲ به عنوان رئیس امور بینالملل انتخاب شد.
این تحول که شاید یکی از مهمترین تغییرات شرکت متا از لحاظ سیاسی محسوب شود را در حالی شاهد هستیم که مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، در ماه نوامبر در مارولاگو با ترامپ دیدار کرد و پیروزی او را تبریک گفت. ترامپ که در گذشته و به ویژه در انتخابات سال ۲۰۱۶ و پس از آن در سال ۲۰۲۰ و به دنبال حذف از پلتفرمهای این شرکت، به شدت از شرکت متا انتقاد کرده است به تازگی لحن ملایمتری را در رابطه با زاکربرگ در پیش گرفته است.
با این تغییر، متا از لحاظ روابط و رویکرد سیاسی به خوبی برای واشنگتن تحت سلطه جمهوریخواهان آماده میشود. این شرکت علاوه بر کاپلان، چهرههای راستگرای دیگری را نیز در بین مدیران ارشد خود دارد. کوین مارتین که به تازگی به جایگاه رئیس سیاست عمومی بینالملل متا ترفیع یافته است نیز یکی دیگر از چهرههای دولت در دوران ریاست جمهوری جورج دابلیو بوش است. او در دولت بوش به عنوان رئیس کمیسیون ارتباطات فدرال (FTC) فعالیت داشت.
افزون بر این، جنیفر نیوستد، مشاور ارشد متا، نیز در گذشته از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ به عنوان یکی از مشاروان ارشد حقوقی برای دولت ترامپ فعالیت داشته است.
زاکربرگ طی بیانیهای در رابطه با خروج کلگ از متا گفت: «من برای هرآنچه در این هفت سال گذشته برای متا و جهان انجام دادی سپاسگذارم. من از همکاری با تو چیزهای زیادی آموختم و تمام تیم ما با این فرصت بهبود یافت. شما تاثیر مهمی بر پیشبرد صدا و ارزشهای متا و چشمانداز هوش مصنوعی و متاورس در سراسر جهان داشتید. تو همچنین تیم قدرتمندی برای ادامه کار در آینده ساختی. من همچنین با توجه به تجربه عمیق و چشمانداز جوئل پس از سالها رهبری بخش سیاست ما، برای آغاز به کار او هیجانزدهام.»
کلگ در سال ۲۰۱۸ و به شرکت متا (در آن زمان فیسبوک) ملحق شد که این شرکت با ماجرای رسوایی کمبریج آنالیتیکا دست و پنجه نرممیکرد. در این رسوایی مشخص شد که یک شرکت مشاوره سیاسی به اطلاعات ۵۰ میلیون کاربر فیسبوک دسترسی پیدا کرده است. او پس از جدایی شریل سندبرگ در سال ۲۰۲۲، به چهره دوم متا پس از زاکربرگ تبدیل شد و ریاست بخش امور بینالملل را برعهده گرفت.
کلگ با سبک خاص رهبری خود به متا در جلب رضایت دوباره سیاستگذاران در سراسر جهان کمک کرد و یکی از چهرههایی است که برای گفتمان درمورد سیاستهای هوش مصنوعی به کاخ سفید دعوت شد. او همچنین نفوذ متا را در بروکسل، در حوزههایی مثل چارچوبهای فعالیت هوش مصنوعی و غیره، نیز افزایش داد.
با این حال کلگ که به عنوان یک چهره چپ میانه شناخته میشود و بسیاری انتظار دارند او دوباره به عرصه سیاست انگلستان بازگردد سال گذشته از ایلان ماسک، یکی از مشاوران و حامیان مهم دونالد ترامپ، انتقاد جدی کرد و او را «عروسک گردان»ی خواند که شبکه اجتماعی ایکس را به یک مرکز «بسیار حزبی و ایدئولوژیک» با محوریت خودش تبدیل کرده است. او همچنین برخلاف ماسک یکی از حامیان رویکرد نظارت و تنظیمگری گفتمان در فضای آنلاین است.
کاپلان در حال حاضر گزینه مناسبی برای شرکت متا است. اولویتهای شرکتی این غول فناوری پس از انتخابات آمریکا تغییر کرده است. از ابتدای ماه نوامبر و پس از اعلام نتایج، مدیرانی که زمانی از دشمنان ترامپ محسوب میشدند حالا در مارولاگو برای تبریک به دیدار او میروند و باید تغییرات مهمی را انتظا داشت.
البته که تغییر رویکرد شرکتهای فناوری به حمایت از ترامپ با انتقادات و هشدارهایی از طیف چپ سیاسی آمریکا همراه شده است و بسیاری این اقدامات را یک چرخش شدید تعبیر میکنند اما موازنه قدرت بین دو حزب آمریکا به طور کلی متحول شده است و شرکتهای فناوری نیز به دنبال رو این تغییرات رویکرد تازهای را در پیش میگیرند و روی کار آمدن کاپلان یکی از این تحوالات است.