واردکنندگان جدید نمیتوانند موبایلهای لوکس وارد کنند
بازرگانانی که سابقه واردات ندارند، نمیتوانند تا سقف ۵۰۰ هزار دلار موبایلهای لوکس وارد کنند.…
۶ بهمن ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
موج قدرتمند هوش مصنوعی و به ویژه هوش مصنوعی مولد باعث شد تا بسیاری از شرکتها به فکر استفاده از این فناوری باشند. در حدود دو سال پس عرضه ChatGPT و جلب توجه بسیاری از کاربران معمولی و فعالان صنعتی، فناوری هوش مصنوعی مولد از یک ابزار تولید متن انسانمانند به یک وزنه مهم در صنعت و زندگی روزمره تبدیل شده است و فعالان این حوزه با تکیه بر عاملیتهای هوش مصنوعی برای مرحله بعدی آماده میشوند. نظرسنجی Bain از مدیران نشان میدهد که شرکتها نیز استفاده از این فناوری به یکی از اولویتهای اصلی خود تبدیل کردهاند.
به گزارش پیوست، اما در کنار استقبال گسترده کاربران و خبرساز شدن این فناوری، شاهد ابهامات و انتقاداتی از سمت تحلیلگران به این فناوری هستیم. بسیاری از تحلیلگران بازده سرمایه این فناوری را زیر سوال بردهاند و حتی برخی آن را حباب دیگری برآورد میکنند که باید در انتظار انفجار آن باشیم.
با این حال رویکرد مدیران و شرکتها با انتقادات و ابهامات همخوانی ندارد. براساس نظرسنجی Bain بیش از نیمی از مدیران شرکتی هوش مصنوعی مولد را در بین ۳ اولویت اصلی خود دارند.
موسسه Bain در سه نظرسنجی فصلی به بررسی رویکرد مدیران شرکتی نسبت به هوش مصنوعی مولد پرداخت است. دادههای این سه نظرسنجی نشان میدهد که از اکتبر سال ۲۰۲۳ تا جولای ۲۰۲۴، آخرین نظرسنجی Bain، رویکرد مدیران نسبت به این فناوری تقریبا تغییری نکرده است و تنها تعداد معدودی از مدیران (یک درصد) هوش مصنوعی مولد را جزو اولویتهای خود ندارند.
موسسه Bain میگوید ۹ درصد از مدیران این فناوری از اولویت اصلی شرکت خود میدانند. همچنین ۵۱ درصد از مدیران در آخرین نظرسنجی این موسسه در ماه جولای از هوش مصنوعی مولد به عنوان یکی از ۳ اولویت اصلی خود در دو سال آینده یاد کردهاند.
یکی از دلایل اصلی اولویتدهی مدیران به این فناوری، خطر بالای تغییر صنعت در نتیجه معرفی هوش مصنوعی مولد است. نظرسنجی موسسه Bain نشان میدهد که ۷۵ درصد از مدیران معتقدند این فناوری خطر بالایی از لحاظ تغییر و تحول صنعت مورد دارد. رویکرد مدیران در این باره تقریبا در نظرسنجیهای Bain تغییر چشمگیری نکرده است.
دادههای این نظرسنجی نشان میدهد که شرکتها بیشتر از همه بخش توسعه کد نرمافزاری را با هوش مصنوعی مولد هدف گرفتهاند و ۶۶ درصد از مدیران میگویند طرحی را در مرحله آزمایشی یا در دست تولید برای استفاده در این بخش دارند.
با اینکه استفاده از هوش مصنوعی مولد در بخش توسعه نرمافزار و کدنویسی با توجه به هزینه بالای این بخش و کمبود نیروی کار متخصص تعجببرانگیز نیست اما یکی از حوزههای تخصصی این فناوری از همان ابتدای پیدایش آن تولید زبان طبیعی و در واقع تقلید گفتار انسان در محتوای متنی و حتی در محتوای صوتی و تصویری است. این فناوری که در ابتدا با تولید متن انسانمانند به شهرت رسید، طی دو سال گذشته به مهارت مشابهی در تولید صوت انسانمانند نیز دست پیدا کرده است و از این رو به یکی از تهدیدهای مهم برای بخش خدمات مشتری شناخته میشود.
نظرسنجی Bain از برنامهریزی مدیران نیز چنین رویکردی را تایید میکند. طبق دادههای این نظرنسنجی از موارد استفاده شرکتها از هوش مصنوعی مولد، رابطهای کاربری زبان طبیعی و خدمات مشتری در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند و بیش از شصت درصد پاسخ دهندگان میگویند طرحی را برای این بخش در مرحله نمونه اولیه یا در دست تولید دارند.
با اینکه هوش مصنوعی مولد همچنان در مراحل اولیه تکامل خود به سر میبرد و بیشتر طرحهای شرکتی برای استفاده از این فناوری در مرحله آزمایشی هستند، اما نظرسنجی Bain نشان میدهد که در همین مرحله نیز بسیاری از طرحهای هوش مصنوعی اهداف تعیین شده را برآورده کردهاند و در ۱۴ درصد از موارد حتی از اهداف تعیین شده فراتر رفتهاند.
با این حال در ۲۷ درصد از موارد استفاده از هوش مصنوعی مولد به اهداف مدنظر مدیران منتهی نشده است.
نظرسنجی Bain نشان میدهد که بیشتر طرحهای هوش مصنوعی مولد را در شرکتهایی که خارج از صنعت فناوری فعالیت دارند بخش IT رهبری میکند.
در صنعت فناوری اما شرایط تا حدی متفاوت است و بخش مهندسی و تحقیق و توسعه شرکتهای فناوری عاملیت بیشتری در پیشبرد طرحهای هوش مصنوعی ایفا میکند.